Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Katsotaanpa TV-1 aamulähetys jos vaikka Anneli Sari antaa jotain lisätietoa Taivaan Portit kiertueesta. Ehkä saamme kuulla joko kiertueporukka on Suomessa ja mitä Amadeukselle kuuluu. Varmasti kaikki harjoittelu alkaa olla loppusuoralla.

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 16.10

Muistakaa TequilaTytsykät että pitää jaksaa rällätä kiertuerundin loppumetreille saakka Amadeuksenkin edestä eli tässä vaiheessa kannattaa vähentää hieman kierroksia, koska rundi ei ole vielä edes startannut ja NokiNenäNoitukkakin on näköjään jo ympäriämpäripäiss...:)))

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 15.59

Tiistaina 19.10. TV1:n aamulähetyksessä klo 8.14 on vieraana Anneli Sari.

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 15.34

ShAmpukka soikoon, kaikki Kokeneet BaariKärpäset ja BiletysHiletykset tangojen kanssa tai ilman päivä...eikun yöunineen taitavat olla jo hyvinkin remmishsä, mutta missä on BanaaniBaariKärpäset...eli ne BanskuTytöt! Kaikki mukaan AMAjandron Taivaallisiin Bileisiin!!! Kutsuu KT

P.s. Terveisiä AMAjandrolle Pariisin poluille, että pikapuoliin täytyis jo suunnata tänne kotimaan areenoille...;) Onhan opit menneet perille?

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 14.56

Kulkaapas nyt KissaTappelijat teille jää vain tyhjät BaariJakkarat pyörimään, kun LapinNoitaNoitukkaKassiAlmaAlmukkaShAMAaniRommiNokiNenäTörkyHuuliPohjoisenKorppi nappaa molemmat A:t mukaansa.

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 13.56

KassiRommukkaAlmukka kehottaa ShampukkaElisukkaa valmistautumaan "kissatappeluun" sudenhetken aikaan aamuyöllä Tangobaarissa, jos meinaat ängetä minun ja Alejandron väliin :) Vai tehäänkö kompromissi, että tangoilet Alejandron kanssa tämän illan ja mä koitan kestää sitä sen kaveria Amadeusta sillä aikaa??:)))

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 13.19

Haluan ehdottomasti mukaan UniFaniClubiin! Viimeyönä en vielä päässyt Baariin, shAMPPUkka soikoon, mutta ens yönä aion lempata KassiRommukkaAlmukan Alejandron kimpusta. Se on kehrännyt jo tarpeeksi! Hieman vielä kateellisena Elisukka

i

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 11.10

Ei, ei me täällä Oulun kupeessa oteta sitä riskiä jotta baarikärpänen Aljandro sairastuisi, ylimääräisen halitunnin Aljandro halii vaikka tyynyä jotta matka eteenpäin sujuisi moitteettomasti.
A.

A. Ma 18.10.2010, klo 10.52

Silloin Saa Itkeä jo ArgenTiinakin! -L.N.-

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 10.30

Itku tulee täälläkin, jos vaikka Oulun jälkeen päähenkilö sairastuu ja loput kiertueen esitykset perutaan. Taitaa silloin itkeä Amppukin. Haluaako joku näin tapahtuvan?

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 10.15

KT:n Kehveli sentään, minä näin vaan sen AlejandroAslakin unessani ja ilman tangoja. No, näky se oli sekin ;) t: Noitukka

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 09.48

Vielä pari ötyä ja tunnelma hämyisessä Tangobaarissa sähköistyy Alejandron käppäillessä baaritiskille. Toivottavasti KassiRommukkaAlmukka on vielä siinä vaiheessa pöytänsä ääressä eikä sen alla, koska satavarmasti Alejandro iskee häneen silmänsä jos vain löytää hänet.. Taustalla Virve Rosti hoilaa "sata salamaa iskee tulta" kun Alejandro lähestyy Almukkaa ja johdattaa hänet 1oikein2nurin-askelin intohimoiseen tangoon. RommukkaAlmukka liitelee onnesta ymmyrkäisenä Alejandron käsivarsilla ja kehrää hänen sylissään kunnes... Poikki! Poikki! Irti!!! Niin valitettavasti mustasukkainen ShampukkaElisukka käskyttää katsomossa... ja tuohon kohtaan sitten heräsinkin viime yönä ja unessahan minä olin tietenkin se KassiRommukkaAlmukka.

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 09.33

En enää tiedä, kumpi on kuumempaa kAMAa ja kumpi taas sopisi paremmin tuomaan unta, tuo TörkyTurpaNoitukkaShAMAniKassiAlmukan suntuubi-vinkit vaiko HottiRommiTotiHottenTotti vaikka konjamiinilla terästettynä, huh, vaiko SiTukat ja ShAmppunjat! Taidan valita tänään vaikka "ne Souvarit" UniTuutiLauleloksi ja tietenkin RevonTuliLaulelon ja Gipsy Kingseiltä Inspirationin sekä drAMAtiikkaa vielä enemmän eli Mercedes Sosan Alfonsina ja meri. Hyvejä ötyjä! T. KT

P.s. Miksi vuorokauden tunnit aina loppuu kesken musiikin kuuntelussa ja katselussa? Ei millään malttaisi mennä nukkumaan eikä ehdi työmaille. Minnekähän tästä suuresta elämän epäkohdasta voisi esittää valituskirjelmänsä???

Anonyymi Ma 18.10.2010, klo 00.21

Voihan KassiAlmaNoitukka sinua, millaisia rytmejä meille tarjoiletkaan! Kyllä kait tässä väkisinkin virittyy tunnelmaan. Kiitos taas kaikille kivasta LepoPäivästä, ootte todentotta Ihkuja! Amppunenkin takuulla tykkää, kun ollan oltu tänään niin Kilttejä ja Hyviä Ihmisiä/TosiFaneja! Ollaan toki jatkossakin! Hyviä Otyjä Satumaalaiset toivottelee Elisa!
P.S. Kirjattakoon AL-pöytäkirjaan, että kohta toinen A. jätetään vielä muhimaan ja hautumaan!

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 21.24

Tosiaan JGA!!!! Missä olet?

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 21.09

21.14 elähän sie eppäile yhtään, kun on vähän ”lämmitelty” niin hyvin kulukee tango... yksi nurin ja toinen oikein. Tässä vielä hiotaan muutamat kuviot valamiiksi…
http://www.youtube.com/watch?v=_CRjQKqZ4Dw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=bXhQNRsH3uc&feature=fvw
Öitä! t: NoitukkaAlmukkaTangoSolmukka

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 21.07

KassiAlmaBaariKärpäsPartyAnimalBileHile-poppoolle muistutus Tangobaarin pyörteisiin "yksi on liian vähän ja kaksi on liikaa" ja toivottavasti tangokaan ei kulje tyyliin "yksi eteen kaksi taakse ja kolme nurin":))

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 20.14

A, tuikku murheeseen ja toinen tarpeeseen;)

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 18.10

Kyllä täällä itku tulee jos nyt ei yhtä pientä halia saa.
A.

A. Su 17.10.2010, klo 17.41

Minulle maistuupi kuohuva Shamppunja:)))

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 17.08

Jaaha täällä sitä vaan Naukkaillaan LepoPäivän Ratoksi:) KonjaMiini se pistää KaikenKarvaisen TörkyHuuli Noitukankin Veren Kiertämään, mutta Kuuma RommiToti on myös tehokasta Flunssa-Aikana. Hörpsis ja Lörpsis vaan! Kymmenen päivän päästä aukeaa sitten tälle KassiAlma-BaariKärpäselle Ampun ja Annelin Baari, mitäköhän Taivaallista CockTailia siellä on tarjolla!? Nyt olisi JGA:lle hommia, kun pitäisi taas kehitellä VirtuaaliHali ja – Kättely, kun on tuo ehdoton Kielto päällä. Eikä poikkeuksia sallita edes OokkoNääOululaisille! -LapinNoita-

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 16.58

"Onnistunut" valtakunnallinen uutisointi antoi ymmärtää, että Oulussa päin perinteisesti tanssilavat poltetaan aina sesongin jälkeen. Voisimme valtuuttaa A.:n tarkkailemaan ko. esiintymispaikalle, että ainakin Amppu pääsee savusukeltAMAan perinteisistä menoista hyvissä hengissä ja jatkAMAan matkaa turvallisesti. A. & A -halitunnin myöntämistä pitää todellakin vielä makustella...;) Terv. KT

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 16.51

Tämä konserttikiertue on vähän eriasia kuin tavallinen ravintolakeikka, että kyllä kaikki fanit varmasti ymmärtävät sen. Nyt on paljon näyttämöllä väkea ja eivät he sieltä erikseen yleisön joukkoon pomppaa. Yleensä esiintyjät poistuvat takakautta, mutta tietenkin olisi kiva jos Amadeuksen näkisi vielä esityksen jälkeen, mutta voi olla, että he mahdollisesti lähtevät jo valmiiksi seuraavaan paikkaan heti esityksen jälkeen. Mutta joka tapauksessa mielenkiinnolla odotellaan Taivaan Portteja.

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 15.57

Hei! Pitäiskö se A:lle sallia yksinoikeudella se Halitunnin rutistelu, niin ei lapsella tuu paha mieli. Hänhän voisi halia meidän kaikkien puolesta ja samalla valvoa kaikkien oululaisten toilaukset, ettei kukaan pääse pahantekoon. Siinäpä haastetta piisaakin, niin että A:kin on palkkansa ansainnut. -Elisa-

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 14.45

Jälkihalit taitaa olla saavutettu etu josta ei heavyllä luovuta, eikä edes tangolla.

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 14.37

Muistakaakin raportoida väärinkäytöksistä satumaahan!

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 14.19

Eihän sitä tiedä kuinka tiukka täti tuo Anneli on ! Voi olla että halit sun muut jää väliin ?

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 13.58

Voi sentään, älkää nyt tehkö sellasta kieltoa kun me saadaan se ylimääräinen ”halitunti”
A.

A. Su 17.10.2010, klo 13.47

Liityn Kirkastuneiden Kerhoon! Niin ja vielä piti sanomani, että taidanpa minäkin sen konjamiiiniputelin hommata ehkäisyksi ja pohjustukseksi, niitä TangoBaarin Amppu & co.- cocktaileja ootellessa. Hörpsis hörpsis! -Elisa-

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 13.34

Kannatan ja vaadin ehdotonta halaus- ja kättelykieltoa. Ampun ja muiden esiintyien terveys on nyt tärkeintä. Kiertue on pitkä eikä sitä voi vaarantaa. Tämän ymmärtää jokainen todellinen fani.

Anonyymi Su 17.10.2010, klo 13.15

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä