Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

kiitos Ilen synttäriraportoinnista,varmaan konsertti on ollut hieno !

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 14.30

Jos vaikka unohtuu sinne "Punaisten lyhtyjen kadulle"! Hyvä te Ilen viiskymppisten reportterit! -Elisa-

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 14.08

13:40 Jossakin mainittiin että on Pariisissa tämän viikon, mutta voihan niihin nähtävyyksiin tuhraantua enemmänkin aikaa:)))

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 13.09

On siellä nyt "ranskalaiset korot" vinksallaan kun herra Hurmio viilettää Pariisin yössä, toivottavasti ei ihan "kuutamolla" sentään...

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 13.00

Onko kellään tietoa, että koska Amadeus tulee takaisin Suomeen? Taivaan Portit alkaa ensiviikolla, että onko ajoissa paikalla jos vaikka lento sattuu myöhästymään. Eikös siellä Pariisissa ole taas joitakin lakkoja, että on haitannut lentoja sellaista mielestäni ohimennen kuulin televisiosta. Ei ole Amadeus mitään kirjoitellut on varmasti aika rankkaa harjoittelua. Täälla vaan toivotaan Amadeukselle ihania hetkiä Pariisin taivaan alla.

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 12.40

Pauli Hanhiniemi unohtui pois listasta.

anonyymi Ke 13.10.2010, klo 12.36

Lyhyt tervehdys Ilkka Vainion juhlakonsertista Tampereelta.
Esiintyjät:
Mikko Kuustonen lauloi kaksi laulua ja juonsi tilaisuuden.
Eija Kantola, Tommi Soidinmäki, Saija Varjus, Marko Maunuksela, Remu, Jope Ruonansuu, Jenna Bågeberg, Tapio Liinoja, Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Pekka Kuorikoski. Kapellimestari Mika Tovosen juhlaorkesteri.
Tupa oli täynnä, tunnelma juhlallinen ja erittäin lämmin. Kiitos Mikko Kuustosen rennon mukava juonto sisäpiirin tietoineen.
Isäntä onnellinen 50 vuotias!

anonyymi Ke 13.10.2010, klo 12.33

Kivoja käyntikohteita ootte keksinyt Ampulle Pariisissa. Matkailu avartaa! Minä teen nyt "kuivemman" ehdotuksen. Muistan Ampun joskus maininneen pitävänsä historiasta ja kun itsekin tykkään, niin suosittelisin kaikkia hienoja vanhoja kohteita siellä. Siellä voi sitten riisua jo ne rillitkin päästä, ni paremmin näkee. Vai kannattaisiko käydä ihan ekaksi, jos niistä punaisista lyhdyistä kuitenkin sokaistuu huolimatta laseista. -Elisa-

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 12.29

Toivottavasti ne mustat lasit on mukana !!

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 10.58

”Punaisten lyhtyjen kadulla” nähtävyyksien katsellessa suosittelen mustien lasien käyttöä.
Tuliaisten osto kannattaa tehä jossain muualla.
A.

A. Ke 13.10.2010, klo 10.39

Toivottavasti Amppu ehtii käydä katsomassa myös nähtävyyksiä,niin ja vaan katsomassa myös "punaisten lyhtyjen katua " :))

Anonyymi Ke 13.10.2010, klo 08.11

OK, kiitos korjaamisesta!!!

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 21.32

21:00 Mainoksessa lukee ainakin RN-Orchestra ja sitten erikseen "Amadeus yhtyeineen".

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 20.23

http://www.powerpark.fi/tapahtumat.html

Klikkaa tuosta: Katso PikkujouluBILEIDEN TVmainos!

Mm. Amadeus olisi Powerparkissa, Alahärmässä 5.12.10 Riku Niemi Orchestran kanssa...

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 20.00

Eihän siellä varmaan uskalleta jankata :) Ei ole tullut moneen päivään käytyä A:n sivuilla koska siellä ei pysty kirjoituksia lukemaan ilman että kirjaudut !Mulle kirjautuminen on vielä vieras asia,ehkäpä sitten joskus !

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 14.33

Anonyymi – Ti 12.10.2010, klo 13.27 Totta puhut! Minusta juuri tuo on se isoin miinus tässä rullaamisessa. Täällä ei kovin kauas takana oleviin aiheisiin oikein kehtaa tarttua. Yksi syy lienee, että aina silloin tällöin tulee syytöskommentteja jankkaamisesta. Ootteko muuten ajatellu, ettei noilla keskustelupalstoilla kukaan syytä jankkaamisesta, vaikka siellä kommentoidaan hyvinkin vanhoille ketjuille? Eikös se oo sama juttu eri paketissa?!
Varmaan ihan hyvä konsertti tuo ilen juttu! -Elisa-

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 13.21

Tänään on se Ilkka Vainion 50v juhlakonsertti Tampere-talossa, joka taltioidaan, harmi ettei Amadeus päässyt mukaan kun hän on siellä Pariisissa. En tiedä koska tämä konsertti tulee TV-stä, mutta olisi ollut mukava nähdä myös Amadeus siellä, mutta kyllä siellä hyviä laulajia on mukana paljon.

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 13.03

Surku, kun hyvät puheenaiheet katoaa........jonnekin !!! T. Amppu-fani

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 12.27

Hyvä huomio, A..

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 11.49

Tällänen ”pötkyyn” kirjoittelu on kaikkein parasta ja täällähän on yksi aihe josta keskustellaan, Amppu, joten eihän siihen tarvita kuin yks pötky.
A.

A. Ti 12.10.2010, klo 11.45

Kyllä minnäkin olen tätä SivuAiheAsiaa isseksein pähkäillyt. Molemmilla on puolensa, mutta taidanpa taipua "rullaustekniikan "puolelle. Joku välimuotohan voisi olla hyvä "kahden vanhan" välissä, kun se tietäisi. Tosiasiahan on, että keskustelupalsta on jo olemassa, mutta ei oikein ole tulta ottanut.
Kyllä Noitukka, aion kömpiä vielä suolle ennen lumentuloa, lupaan. Nauttikaa vielä te muutkin syksystä ja nauti sinäkin Amppu siellä RanskanMaalla! Terkuin Elisa

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 10.06

Annetaan Satumaa olla Satumaana,onhan keskustelupalsta ja A:n omat sivut,sinne voi laittaa itse kukin omat viestiketjut !

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 09.53

Satumaalla on jo jäsennellympi keskustelupalsta täällä. Jostain syystä ihmiset vaan tuntuvat vierastavan rekisteröitymistä, joka ainakin takaisi aina saman nimimerkin mitä muut eivät pysty käyttämään. Keskustelupalstalla on myös mahdollista luoda omia viestiketjujaan.

ylläpito_jari Ti 12.10.2010, klo 08.38

Eiköhän noita vanhoja aihealueita ole jo tarpeeksi käsitelty. Uusin aihe on mitä ajankohtaisin ja samoja asioita näyttää silti kiirivän vaikka millä mitalla vähän sanamuotoa muuttaen. Kyllähän noille aikaisemmin ilmestyneille sivuille voi mennä kirjoittamaan, jos asiaa riittä. Satumaassa on ihan hyvä kulkea tällaisen tavallisen kansalaisen joka käy katsomassa kuulumisia eri artisteista. Amadeukselle antoisaa Pariisin viikkoa.

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 08.22

Täällä on jo nyt monta eri aihealuetta joita voi kommentoida. Siitä huolimatta, kun uusi haastattelu ilmestyy, me siirrymme sinne kuin sopulilauma. Kyllä näin on paras.

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 07.40

Omituisten otusten kerholainen kaipaa uudenlaista, jäsennellympää sivujärjestyssysteemiä. Ylen toimittajat, vastaisitteko meille, mitä mahdollisuuksia aihepiirien järkeistämisen ja järjestelyn suhteen olisi vai onko mitään? Vrt. esim. A-kotisivut! Odottelemisiin muutama Amppu-fani

Anonyymi Ti 12.10.2010, klo 02.05

Tuota Noin ...Hmmmm ... SyysÖinen,Mutta Lämmin Terwehdys Taas Kaikille!!!!! ...WillinSudenHetken Ollessa Käsillä!!!!! ...Waiko Peräti Jo Mentyä Ohi...

...Niinpä Niin ...Mitähän"Sanottawaa"Tällä Parantumattomalla HörhöFaniTuisella Nyt Oikein Olikaan????? ...Oliko Itse Asiassa Yhtään Mitään?????

...No,Tietystikin Tämä:

...Miljoona Potenssiin Tuhat LentoSuukkoa Pariisin Sykkeeseen Oletettavasti TähtiKirkkaan YöTaivaan Alle!!!!! ...Ettäpä TAAS Tällainen Megalomaaninen SuukkoLähetys...

Antoisaa EnsiLumen Ja Toisen Amppuisen Talwen Sekä Tietysti Taivaan Porttien Avautumisen Odotusta Kaikille SatuMaahisille!!!!! ...Ja Ilmeisesti Muillekin Omituisille Otuksille:):):):):)

laaksonlilja Ti 12.10.2010, klo 01.51

Meilläpäin lehti näyttää Pariisin sääksi ma-to ihan aurinkoa tulvillaan ja lämpöä 17-14 astetta, pe-su pieni valkoinen pilvenhattara ilmestyy taivaalle ja lämpöä on 13-14 astetta, joten aika auringonpaistetta Pariisin yllä koko viikon, kelpaa siellä taapertaa.
A.

A. Ma 11.10.2010, klo 22.10

Niin klo 21.22 olin minä, LapinNoita

Anonyymi Ma 11.10.2010, klo 21.08

Koitahan Elisukka Sinäkin ehtiä Kainuun KarpaloKarkeloihin ennen kuin lumi peittää maan. Kyllä täällä Lapissakin niitä ihan mukavasti on ollut, etsivä löytää omansa. Liaanit taitavat olla vieläkin solmussa, kun ei ole tullut yhtään ParannusEhdotusta sivujen "AiheAsiaan". No se onkin hieman vaikeaa, kun ei ole tietoa mitä ratkaisuja Yle voisi toteuttaa. Joten täytyy kai päristellä niitä Rumpuja ja yrittää poukkoilla täällä Viidakossa aiheesta toiseen. Juu pitääpä sitten kääriä turpa rullalle ja pistää rulla taskuun TP:n jälkeen. Öitä!

Anonyymi Ma 11.10.2010, klo 20.22

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä