Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Amadeus tähänastisen uransa vaikeimman haasteen edessä

Ajankohtaista - Ma 27.9.2010, klo 15.35 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Taivaan portitTaivaan portit

1891
tykkää tästä

Anneli Sari joukkueineen lähtee kiertueelle lokakuun lopulla musiikkinäyttämöteoksella Taivaan portit. Tiedossa on äärimmäisen tiivis reilun kuukauden mittainen kiertue: kaikkiaan 31 esitystä ympäri Suomen. Viimeksi Anneli kiersi Suomea shown merkeissä vuonna 2007. Silloinkaan ei muutaman keikan takia matkaan lähdetty, tuolloinkin esityksiä oli kolmisenkymmentä.

Monen taiteenlajin spektaakkeli

Taivaan portit on jännittävä hanke: lavalla tullaan näkemään laulajia, näyttelijöitä, tanssijoita ja viisimiehinen Neon Bandonéon -yhtye.  ”Rautaisia ammattilaisia kaikki”, tähdentää Anneli Sari. Kaikkiaan kiertueella on mukana parikymmentä ihmistä.
Taivaan portit pohjautuu argentiinalaisen runoilijan ja naisasianaisen Alfonisna Stornin elämään. Luvassa on surrealistinen ja runollinen tarina, jossa argentiinalainen, ranskalainen ja suomalainen musiikki ja kulttuuri muodostavat kiehtovan sillan, kertoo esityksen ohjaaja Oscar Sisto.

Multitalentti ohjaaja

Oscar Sisto on argentiinalais-ranskalainen näyttelijä, ohjaaja, muusikko, säveltäjä , - jopa taidemaalari. Sisto on säveltänyt osan Taivaan portit –esityksen kappaleista. Sisto tapasi Anneli Sarin Pariisissa ensi kertaa yli kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin hän oli mukana Annelin showssa tanssijana ja laulajana. Nyt yhteistyö jatkuu Alfonsina Stornin merkeissä.
Alfonsina Storni on  Annelille henkilökohtaisesti hyvin tärkeä taiteilija: ”Samaistun hänen elämäänsä ja kohtaloonsa hyvin voimakkaasti.” Alfonsina kiehtoi myös Oscaria, ja kun Anneli ehdotti yhteistyötä Alfonsinan elämäntarinan tiimoilta, Oscarille ei tullut mieleenkään kieltäytyä.

Amadeuksen tangokuninkuus yllätti

Anneli on tehnyt kiertueita Suomessa muutaman vuoden välein. Taivaan portit –kiertueen valmistelut aloitettiin jo lähes pari vuotta sitten. Produktio oli hyvässä vauhdissa, suurimmat esiintymispaikat varattu ja mieslaulaja-kandidaatteja ehdolla useampiakin. Sitten koitti kesä 2009 ja Annelin veljenpoika Amadeus voitti tangokuninkuuden. Kun Anneli kuuli Amadeuksen voitosta ja varmistui vielä omin korvin, että poika todella osaa laulaa, suunnitelmat mieslaulajan roolituksesta menivät uusiksi. Amadeus kävi Siston luona koe-esiintymisessä ja kiinnitys päätettiin antaa Amadeukselle.

Amadeus on kovassa seurassa

Anneli Sari osaa. Anneli on taitava laulaja ja karismaattinen näyttämödiiva. Kaksiviivainen a soi kauniisti ja paineettomasti oli esiintymismeikki kasvoilla tai ei. Anneli tietää kuka hän on ja mitä tahtoo.

Amadeukselle Taivaan portit ei tule olemaan helppo juttu. Näyttelijän saappaisiin astuminen ei tunnu Amadeuksesta vaikealta tai vastenmieliseltä, mutta rautaisten ammattilaisten seurassa hän joutuu jatkuvasti ylittämään itsensä. Anneli ei epäröi antaa tarvittaessa ankaraakaan kritiikkiä. Sisto taas johtaa ryhmäänsä latinalaisella temperamentilla ja nappaa harjoituksissa vispaavaan käteen kiinni välittömästi kuin haukka.

Taiteilijuuden korkeakoulu

Oscar ja Anneli kehuvat Amadeuksen oppimiskykyä, musikaalisuutta ja menestymisen nälkää. Haastetta kuitenkin riittää, sillä kappaleetkaan eivät ole ihan yksinkertaisimmasta päästä. Stressitasoa nostanee sekin, että osa lauluista lauletaan espanjaksi.

Väitän, että Taivaan portit tulee olemaan Amadeukselle monessa mielessä vaativa ja ankara taiteilijuuden korkeakoulu. Taivaan porttien kautta kuljettuaan Amadeus ei voi olla enää entisensä. Näyttämötyöskentely ei maneereita siedä. Tiukka konserttiaikataulu edellyttää äärimmäisen hyvää fyysistä kuntoa. Laulutekniikan on oltava kunnossa, että ääni kestää. Ensabmle-työskentely vaatii kurinalaisuutta ja auktoriteetteihin sopeutumista.

Mikäli hän tämän tulikokeen läpäisee, saamme mahdollisesti tutustua aivan uudenlaiseen Amadeukseen. Mieheen, jolla on paitsi ääni, myös taito ja tahto pyrkiä päämääräänsä nöyrästi, mutta rohkeasti, - kovaakaan työtä pelkäämättä.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (642)

Mtv3 Huomenta Suomen aikataulu 8.10:
8.17 Anneli Sarin kansainvälinen ura
8.49 Sukulaiset yhdessä lavalla: Amadeus Lundberg ja Anneli Sari
9.09 Anneli Sarin opit veljenpoika Amadeus Lundbergille

Anonyymi To 7.10.2010, klo 17.42

Niin ja tottakai ollaan hengessä mukana! Varmaan jokikinen Satumaalainen on! -Elisa-

Anonyymi To 7.10.2010, klo 13.35

Eiköhän kuitenkin kaikki hyvin mene! Tietääkö kukaan, lähteekö Mariella mukaan Ampun tueksi ja turvaksi? Itseltäni on mennyt ohi, jos jossain on mainintaa ollut. -Elisa-

Anonyymi To 7.10.2010, klo 13.33

Kyllä Amadeus varmasti hyvin selviää ensiviikon harjoituksissa siellä Pariisissa. Me fanit olemme hengessä mukana joka päivä, ainakin minä. Toivotaan, että Pariisissa on rauhallista.

Anonyymi To 7.10.2010, klo 13.13

Minä en katso koskaan kolmosen aamu tv:tä,ihan siitä syystä mainokset häiritsee !! Nyt täytyy tehdä poikkeus !

Anonyymi To 7.10.2010, klo 11.29

Minä olenkin jo itekseen odotellut Amppua ja Annelia aamutelkkariin joko ykköselle tai kolmoselle, hyvä huomenna sitte kolmosella.

Kolmosella ihmetellään mikä ihmeen katsoja-rysäys taas yhtäkkiä koitti.
A.

A. To 7.10.2010, klo 11.11

Outoa että näin oleellista asiaa ei ole mainittu A.n kotisivuilla. Onneksi Satumaassa on näitä valppaita ihmisiä.

Anonyymi To 7.10.2010, klo 10.56

Kiitos minunkin puolestani Tuoville! En koskaan normaalisti katso aamutv:tä, niin että vinkki oli todella tervetullut. Muistakaa vastakin ilmoitella! Kiitos jo etukäteen! -Elisa-

Anonyymi To 7.10.2010, klo 10.43

Hienoa Tuovi! Kiitos tästä vinkistä! Kyllä taas kelpaa!

Anonyymi To 7.10.2010, klo 10.36

Kiitos vieläkin JuuTuupelinMurusista KT! Minun reppuuni noista Muruista syntyi vähintään KultaKimpale , kun tykkään paljon sekä Jennistä, että Lapista. Kilpisjärvi on Suuri Rakkauteni! -Elisa-

Anonyymi To 7.10.2010, klo 10.35

Huom!

Huomennna perjantaina Huomenta Suomi MTV 3 ohjelmassa ovat vieraina Anneli Sari ja Amadeus.

tuovi To 7.10.2010, klo 10.32

Kuulin uutisista Pariisin Eiffel-tornin kuuluvan terrori-iskun kohteeksi joten Ampun Pariisin matkalla kannattais olla kaukana tornista mutta kun menee ekakertaa Pariisiin, ei varmaan voi olla käymättä tornissa onhan se niin maailmakuulu nähtävyys.
Toivotaan jotta mitään iskua ei tapahdu ja harjotukset sekä harjotusten lomassa pieni lomailu sujuu hyvin

Murunen taitaa pakata juuri nyt matkalaukkuja.
Hyvää Pariisin matkaa Ampulle.
A.

A. To 7.10.2010, klo 10.23

Hei! Juuri Iltalehtijuttua ajattelin kailottaa, edellinen kommentoija. kerkisi ennen. Amppu tuntuu pelkäävän terrori-iskuja. Voi kauhea sentään!
Kiitos KT! Olen todella otettu itsekin, että pääsen viettämään yhdessä Murkeloisen kanssa todellista LaatuAikaa Taivaan Porteille. On se kyllä ainakin parin Situkan arvoista se! On ihan totta, mitä KT mainitset murkkuikäisten suhtautumisesta vanhempiin. Muistan ikäni, kuinka kerran tyttäreni kans juostiin kilpaa kaupan hyllyjen välissä, kun vahingossa satuttiin kylille yhtaikaa. Sillon tunsin itseni vanhaksi raakiksi ja vieläkin mieleni masentuu sitä muistellessa.
Mukavaa päivää kaikille! Ampulle, Annelille ja koko poppoolle Turvallista Pariisin Viikkoa, niin ettei minkään sortit hullut tule sinne pommeilla poksauttelemaan! Terveisin Elisa

Anonyymi To 7.10.2010, klo 10.15

Amppu-murusia keräillessä ja etenkin LiveMurusia odotellessa murustelin niin JuuTuupelisti Elisalle ja kaikille Kuopion Kaunotarta upeine maisemineen päivineen, kun äsken unohtui! Amppu-ikävää keräillen ja TP-täyttymystä odotellen KT

http://www.youtube.com/watch?v=PtKhhaeBq50&feature=related

Anonyymi To 7.10.2010, klo 10.08

Ilta-lehdessä juttu Ampusta !" Pariisin taivaan alla voi kohdata Amppusen, ensi viikolla.

Anonyymi To 7.10.2010, klo 09.53

Oletpa Elisa OnnenTytteliMummeli, kun saat MurkkuIkäisen/Nuoren seurakseni. Yleensä tuossa iässä on välivaihe, jolloin ei suostuta vanhempien tai isovanhempien kanssa julkisille paikoille maksustakaan. Hyviä A-luokkaisia harrastuksiaMME kannattaa kyllä siirtää jälkipolvillekin! SiTukat sille, siis Mummukalle, mutta "ei" Murkukalle, tarjoaa KT, tai jos Murkukalle yksi, niin Mummukalle ehdottomasti KAKSI!

Anonyymi To 7.10.2010, klo 08.58

Voi hyvät hyssykät tuota A:n viestiä!

Anonyymi To 7.10.2010, klo 05.52

Iltaa! Olen huomannut, että palstoilla pyörii myös muutama multipersoonallisuus. Sinänsä kiva, kunhan jutut pysyy mukavina. Nimimerkin jos haluaa itselleen korvamerkata, niin sitten on syytä tulla tänne rekisteröityneenä. - Ja sitten vielä semmoinenkin asia, että päätös siitä mitä kommentteja poistetaan tai muokataan tai jätetään julkaisematta on aina Satumaan toimituksen oma ratkaisu. Päätösvaltaa tästä ei anneta kenellekään ulkopuoliselle, vaikka kuinka kovasti joku sen haluaisi itselleen omia.

Hauskaa illan jatkoa, palataan taas aamulla.

t. Airi S.

airi_yle Ke 6.10.2010, klo 21.37

Hei onko kukaan menossa niihin ensimmäisiin TP-esityksiin?

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 20.20

Satumaassa on seinät leveällä ja katto korkealla. Ei tarvi asiattomille tehdä tiliä sanomisistaan.

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 19.51

Klo18.33
Käytit nimimerkkiäni M. ja uskon, että et tahallasi. Ole hyvä ja muuta sitä niin, että ei tule sekannusta. Nimimerkillä M. kirjoitan yli vuoden, minut tunnetaan ja nyt on soitettu ja kyselty, kirjoitinko minä ylimainitun viestin. En ole kirjoittanut.

M. Ke 6.10.2010, klo 19.12

Anonyymi – Ke 6.10.2010, klo 18.14 "Eikös olekin ihanaa että mummukoilla on rahaa, niin niiden ei tarvitse täällä sivuilla kärvistellä ja kadehtia vaan voivat ostella levyjä, istua konserteissa..."
Eikös juuri mummukat ole sivuilla eniten kärvistelleet?

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 18.37

Rajaa vähän, ettei menisi hyväksikäytön puolelle!!!!

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 18.33

No täällä minä yksineläjä ainakin surffailen. Kahisevat patjani alla eivät paljon lämmitä. Yksinäisyys kaivertaa sydämessä.
"Voin sylin lämpöä ostaa, mutta ostaa en voi nuoruuttain".
Minä olen niitä, jotka kuvittelevat sen pienen hetken, Amadeus-herraa kuunnellessa, että nuoruus palasi.
Tällä kertaa nimimerkin varjossa. M.

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 17.33

Eikös olekin ihanaa että mummukoilla on rahaa, niin niiden ei tarvitse täällä sivuilla kärvistellä ja kadehtia vaan voivat ostella levyjä, istua konserteissa ja muutenkin nautiskella elämästä.

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 17.14

Juu, niin onkin teksti vielä! Yks yhteen joka tapauksessa, kahisevat villasukat ja mummukoiden maksukyky, eri teksteistä poimittuna eli sama asia!

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 15.01

Kyllä se teksti siellä näyttää olevan edelleen siis kirjoitettu 10.44.Airin tekstistä en tällaista löydä.

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 14.12

"Kahisevia villasukkia" ei enää löytynyt, mutta se teksti oli samansuuntainen Airin tekstin kanssa siitä, että vanhemmilla frouvashenkilöillä on enemmän rahaa ostaa levyjä jne.

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 13.59

13:57 Lue Airin kirjoitus,ei hän kertonut mitään villasukista eikä tädeistä !

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 13.30

Missä Airi S. kirjoittaa, että tädeillä on kahisevaa villasukkien varret täynnä????. En löytänyt tällaista kirjoitusta.

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 12.57

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä