Rillumarei-ilmiö elää uuden vuosituhannen hengessä

Rillumarei-ilmiö elää uuden vuosituhannen hengessä

Ajankohtaista - Ti 8.2.2011, klo 18.01 - Toimittaja: Airi Saastamoinen ja Sari Törmikoski

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

216
tykkää tästä

Esa Pakarisen syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta (9.2.2011) ja Rillumarei-kulttuurin alkuhetkistä puolestaan 60 vuotta. Tuplajuhlien tiimoilta ilotellaan myös näyttämöllä kun Rillumarei-revyy lähtee maanlaajuiselle kiertueelle. Kiertueohjelmisto on koottu 1950-luvun iltamaperinteen tyyliin mutta 2010-luvun henkeen.  Revyyn keskeisenä hahmona on Esa Pakarisen elämäntarina ja hänen humoristiset sivupersoonansa..

Näyttelijä-laulaja Matti Muhonen on saanut osakseen haastavan tehtävän herättää eloon Severi Suhosen, Impi Umpilammen ja Pekka Puupään hahmot. Matti kertoo, että imitaatiolinjalle ei lähdetä, vaan nämä kaikkien tuntemat tyypit hän tekee oman itsensä kautta ja oman näköisikseen. Matti haluaa kunnioittaa Pakarisen luomia tyyppejä, mutta ei matkia Pakarisen tapaa esittää niitä.

Musiikkipuolesta vastaavat Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani sekä Kuunkuiskaajat. Tuuren mielestä Kaihon karavaanin lattarivaikutteinen uusiskelmä on yllättävän lähellä 50-luvun rillumareita. ”Nykyään musiikissa on laajemminkin kaipuu luomu-lähimusaan. Juurihoito on Suomessakin alkamassa”, veikkaa Tuure. ”Tässä revyyssä rillumarei kääntyy kaihomareiksi.”

Kuunkuiskaajien Johanna ja Sussu ovat löytäneet sisäisen justiinansa, - ja se kuuluu myös tulee näyttämöllä. Vaikka Pakarisen kappaleet ovat enimmäkseen varsin miehisiä, niin myös Sussun ja Johannan esitettäväksi löytyy sopivia kappaleita 50-luvun rillumarei-perinteestä

Rillumarei-revyyn ohjaaja Ville Virkkunen oli nokkamiehenä viime vuonna suurta suosiota niittäneessä Jaakko Teppo –musikaalissa. Virkkusen mukaan näitä kahta projektia ei kannata verrata. ”Jaakko Tepon musiikkiin ja hahmoihin perustunut Onnen kerjäläiset oli juonellinen kokonaisuus, nyt tehdään iltamakiertue sketseineen, välipuheineen ja musiikkinumeroineen.”

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (6)

Olin katsomassa revyyn Rovaniemellä ja olin kyllä aikalailla pettynyt, En niinkään musiikkiosuuksiin, päinvastoin! Sekä Tuure Kilpeläinen että Kuunkuiskaajat varsinkin olivat mahtavia, mutta Maarit Niiniluodon historialöpinät olivat jotenkin irrallisen tuntuisia ja aivan liian pitkiä, jotta ilta ansaitsisi 'revyy'-nimityksen! Välillä tuntui kuin olisi ollut hautajaisissa...

Anonyymi Ke 9.3.2011, klo 22.50

pidin itse esityksestä ja Pakarinen juniori lauloi myös hyvin. Maaret Niiniluodon historiat olivat vähän pitkiä.

Anonyymi Ma 14.2.2011, klo 19.05

Minä pidin esityksestä koko sieluni pohjasta saakka. Hyvin lauloi Pakarinen nuorempi ja tarinat olivat mielenkiintoisia.

Anonyymi Ma 14.2.2011, klo 18.57

Olis kiva saada kotikriitikon arvio !? Sehän on katsojasta / kuulijasta kiinni kuka tykkää ! varsinkaan jos rillumarei viihde ei kinnosta !

Anonyymi Su 13.2.2011, klo 11.56

Kulttuuritalon keikka oli suuri pettymys :(

Anonyymi Su 13.2.2011, klo 09.27

Tulee varmaan olemaan hauska viihde kiertue ! Rillumarei musiikki on mahtavaa !

Anonyymi Ti 8.2.2011, klo 20.21

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä