Finlanders - tanssiyhtyeiden "luja ja luotettava"

Finlanders - tanssiyhtyeiden "luja ja luotettava"

Ajankohtaista - Ke 9.3.2011, klo 17.01

FinlandersFinlanders

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

286
tykkää tästä

Vuosien saatossa Finlandersista on kasvanut käsite, jonka luotettavuudessa ja laadussa vetää vertoja Ladalle tai Mersulle. 27 vuotta lavoilla ja 25 albumia ovat tuoneet yhtyeelle vakaan suosion. Keikkoja on vuodessa 160-170 ja vuoden 2012 keikatkin on jo myyty.

Tiukan keikkatahdin vastapainona Finlanders osaa pitää myös lomaa ja sen jälkeen muusikkokaverin naamaa jaksaa taas katsella. Jussi Lammela ja Tomi Oravala kertovat Yle Keski-Pohjanmaan haastattelussa, että yhtyessä on hyvä henki, jokainen hoitaa hommansa eikä kenenkään keikkapaikalle saapumista tai esiintymiskuntoa tarvitse jännittää.

Uransa alussa Finlanders teki pelkästään tanssimusiikkia. Levyt eivät kuitenkaan menneet kaupaksi. Niinpä 1990-luvun alkupuolella yhtye teki rohkean päätöksen ruveta tekemään levyille kuuntelijaystävällisempiä kappaleita. Sittemmin plakkariin on tullut niin platina- kuin kultalevyjäkin.

Vaikka Finlandersin tyyli ja musiikki on taattua ja tutun kuuloista tavaraa, niin siitä huolimatta, varsinkin levytyspuolella, on jatkuvasti haisteltava uusia tuulia. ”Jatkuvaa tulosvastuullisuutta tässä kysytään”, tähdentää Jussi.

Finlandersin vuodesta toiseen jatkuvan suosion syitä Jussi Lammela arvioi seuraavasti: ”Me tehdään töitä yleisön ehdoilla, tarjotaan masurkat ja polkat kun niitä yleisö haluaa. Lisäksi me olemme helposti lähestyttäviä tavallisia kavereita eikä mitään staroja.”

Nykyään on trendikästä ylittää musiikkityylillisiä raja-aitoja. Moni poppari ja rokkari liputtaa nykyään iskelmän puolesta. Finlanders ei ole tällaiseen touhuun lähdössä: ”Rokkimuusikot saa ihan vapaasti tulla kokeilemaan tanssi-iskelmää, me pysymme omassa tyylissämme.”

Kati Latva-Teikari haastattelee.

Lisää artisteista:Finlanders

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Hyvä keikka Lapissa, kiitos. Hauskaa oli!

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 21.31

Finskut ja Souvarit parhaat tanssiorkesterit !

Anonyymi La 12.3.2011, klo 21.35

Hyvä haastattelu!

Anonyyyyyymi Pe 11.3.2011, klo 16.17

hYVÄ HAASTATTELU POJAT! JES FINKKUJA KUUNTELEMAAN HUOMENNA IKAALISTEN KYLPYLÄÄN!T EURAJOENFANI

tommi92 To 10.3.2011, klo 22.17

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä