Lauri Tähkä & Elonkerjuu lopettaa, kerro omat fiiliksesi!

Lauri Tähkä & Elonkerjuu lopettaa, kerro omat fiiliksesi!

Ajankohtaista - Ti 15.3.2011, klo 13.06

Lauri Tähkä ja ElonkerjuuLauri Tähkä ja Elonkerjuu

304
tykkää tästä

Lauri Tähkä & Elonkerjuu lopettaa toimintansa. Yhtyeen verkkosivujen mukaan päätöksen lopettamisesta teki laulaja Lauri Tähkä. Verkkosivuilla on julkaistu Tähkän muulle yhtyeelle lähettämä sähköpostiviesti. "En näe tällä hetkellä sitä laulun tekemisen intohimoa itsessäni, jolla on suoranainen yhteys bändisovituksiimme, keikkailuun, treenaamiseen, uuden kehittämiseen tai keksimiseen. Haluan tehdä jotakin muuta ja tähän touhuun mun takkini on tyhjä", Tähkän kerrotaan kirjoittaneen.

Tähkän ilmoitus tuli muille bändiläisille täydellisenä yllätyksenä. Yle Pohjanmaan haastattelussa bändin basisti Antero Naali kertoo seuraavaa: "Oltiin niinku latauduttu tavallaan keikkataukoon ja sitten kun saa sellaisen sähköpostiviestin, että yhtäkkiä ei olekaan enää mitään tulevaisuutta, niin en voi sitä sanoin kuvata miltä silloin tuntuu, kun elämäntyö niinku hajoaa käsiin. Tuntuu todella pahalta ja sanon tän rehellisesti, että todella otti kipeetä", toteaa Naali.

Kuuntele Anan haastattelu Yle Pohjanmaan sivulta

Lauri Tähkä & Elonkerjuun levyt myivät parhaimmillaan yli 100 000 kappaletta. Yleisö äänesti yhtyeen viisi kertaa peräkkäin vuoden parhaaksi kotimaiseksi artistiksi Emma-gaalassa.

Mitä mieltä olet Tähkä & Elonkerjuun lopettamisesta? - Kirjoita omat terveisesi kommenttikenttään!

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (14)

Varmaankin ok mutta minuun ei hänen esittämä tekemä musiikki iske!

Korvenpoika! Su 1.5.2011, klo 20.33

Niinhän tuo on - puuroa on keitettävä jatkossakin. Ehkäpä eri maustein. Tyylejä kyllä löytyy, lakeuksista eivät aiheet ja tarinat vielä ole kerrottu loppuun. Kaikkea hyvää Airiston akkulaturin rakentajalle, ja muulle poppoolle. Oli hienoa nähdä teidän taivalta - energiastanne ovat niin monet saaneet nauttia, ja kokea jotain ainutlaatuista.
* Antero, nyt voisi sille akustiselle bassolle tulla käyttöä (kuten Lemuntiellä sanooin sitä ostaessasi).

Jekke/Hki To 31.3.2011, klo 01.29

hyvä että yhtyye joka soittaa moista pateettista sontaa, osaa lopettaa, ajoissa

minä Ke 30.3.2011, klo 23.08

Yksi energisimmistä ja upeimmista esiintyjistä, mitä koskaan on ollutkaan suomessa. Suomen festareilta puuttuu nyt jotakin. Harmi, mutta toivottavasti näen pikapuoliin sekä Laurin että myös bändin erikseen esiintymässä. Molemmille löytyy kyllä tekemistä. Laurilla on mahtava ääni m yös soolona; sitä voi jokainen kuunnella esim. Kauneimmat joululaulut 2-levyllä.

Su 20.3.2011, klo 21.01

Kiitos näistä uskomattomista vuosista jonka oon saanu teidän kanssa viettää tai olla teidän faneja ei näin olisi saanut käydä..Te toitte meille kaikille faneille sitä energiaa ja iloa meidän kaikkien elämään ja mistä me sitä nyt saadaan kun te päätitte lopettaa voi eikä:((

_Tuukku_ La 19.3.2011, klo 22.47

Jään kaipaamaan bändiä. Kävin Laurin ja Elonkerjuun keikoilla 2-3 kertaa vuodessa. Oikeastansa Lauri ja kumppanit herättivät musiikki-intoni uudestaan. Muistan, kun näin heidät ensi kerran Teuvan Speleissä. Silloin bändi juhli ymmärtääkseni 10-vuotis "taiteilijajuhlaa". Kun bändi aloitti soittonsa, alkoi silmistäni valua kyyneleet - niin vaikuttavaa esiintyminen oli jo silloin. En ollut kokenut samaa sitten nuoruusvuosien. Siitä alkoi osaltani toinen musiikinkuuntelukauteni. Välillä olin paiskinut töitä ja tehnyt "uraani", johon ei oikein muuta mahtunut.
Mutta ymmärrän Laurin ratkaisun. Jokaisella on oikeus tehdä omat ratkaisut. Ja parempi on tehdä selväksi kaikille, että Lauri ei nyt sitten enää aio jatkaa näissä merkeissä. Onhan kaikkien osapuolten kannalta parempi olla tietoinen missä oikeasti mennään. Näin kaikki asianomaiset voivat nyt keskittyä oman elämänsä rakentamiseen: tekniikka, käsityöläiset, jotka ovat valmistaneet "bändikrääsää", muut bändiläiset, keikkamyyjät jne.
On turha lynkata Lauria. Kaikkea hyvää jatkossakin koko porukalle! Tulen jatkossakin keikoille, jos sellaisia tulee eteen.

Fani vuodesta 2003 La 19.3.2011, klo 14.04

varmasti oli vaikea päätös hänellekkin, lopetus huipulta on parempi,
kuin olla tauon jälkeen kaikkien riepoteltavana, jos kaikki ei menisikkään median ja yleisön odotusten mukaan.halaus kaikille, etenkin Laurille.

Anonyymi La 19.3.2011, klo 08.06

En kaipaa yhtään.

Anonyymi Pe 18.3.2011, klo 08.28

Oih! En tiedä jaksanko enää elää.
Tämä on kuin tsunami päin pärstää.
Maailmani on pirstaleina,
nyt ja aina.
Ei riitä mulla ranteita tarpeeksi
joita puhkoa kappaleiksi.
Viekää minut häkkiin,
jotta voin valmistautua
comebackkiin.

Jogi Seine Ke 16.3.2011, klo 19.07

Aivan sama, että lopettaa. Ei ole kolahtanut mulla koskaan tuo bändi.

Rocka Ke 16.3.2011, klo 13.28

en ymmärrä vielä koko uutista. olen rakastanut aina koko pändiä,itku tulee, nyt kirjoittaessa. miksi late teit sen? en voi ymmärtäää. voitko elää ilman pändiä, ilman meitä!

Anonyymi Ke 16.3.2011, klo 11.27

Tervemenoa!

Anonyymi Ke 16.3.2011, klo 09.40

Harva uskaltaa lopettaa silloin, kun on sanan mukaisesti huipulla. Late näytti, että häneltä löytyy kanttia.

Anonyymi Ke 16.3.2011, klo 09.28

Nousiko se jo herralle päähän ? Mä oon mä ja bändi ei oo mitään iliman mua....

Rampe Ti 15.3.2011, klo 15.35

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä