Rock-Suomi Grande Finale tarjoaa rytmin juhlaa ja musiikkia ilman rajoja

Rock-Suomi Grande Finale tarjoaa rytmin juhlaa ja musiikkia ilman rajoja

Ajankohtaista - To 24.3.2011, klo 14.02 - Toimittaja: Pekka Laine

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

166
tykkää tästä

Yle Teeman Rock-Suomi -dokumenttisarjan kyydissä tehtiin matka halki suomalaisen rock-historian. Reissun päätteeksi oli syytä pitää kunnon pirskeet. Helmikuisena iltana Tavastia-klubin lavalle kiivennyt Jätkäjätkät tarjosi Rock-Suomi Grande Finale-taltioinnissa kuulijoille rönsyileviä rytmien juhlaa.

Yhtyeen musiikki lähtee soittamisen riemusta eikä tunnusta rajoja: Jätkäjätkät naittaa reippaassa karnevaalihengessä mustan musiikin urbaaneja rytmejä balkanilaissävyihin ja hip hop-asennetta mustalaismusiikin kaihoon. Yhtyeen soiton voi kuulla eräänlaisena vertauskuvana ja yhteenvetona suomalaisen popmusiikin nykyisyydestä.

Kovassa vastatuulessa ja umpihangessa ensiaskeleensa ottanut rock-perinne on kehittynyt moni-ilmeiseksi ja lukuisiin eri suuntiin haarautuvaksi musiikkikulttuuriksi, joka imee vaikutteita hyvin monenlaisesta musiikista. Suomalaisen rytmimusiikin nykyisyydessä kuin myös Jätkäjätkien soitossa voi aistia kaikuja historiasta esimerkiksi progehäivähdysten muodossa ja vieläkin syvempää kansanmusiikin värisävyinä. Lainat ja vaikutteet on kuitenkin mankeloitu omaksi ääneksi, joka soi tässä ajassa ja viittaa tulevaan.

Suomen johtaviin livekokoonpanoihin lukeutuva ryhmä saa Rock-Suomen päätösriehassa vieraakseen kiintoisan ja taustoiltaan kirjavan taiteilijajoukon. Helsinki-Shangri-La -albumillaan potin tyhjentänyt Paleface rakentaa sillan rapin ja kupletin välille, trubaduuri Joose Keskitalo kulkee täysin omaa tietään, Mira ja Paula tulkitsevat PMMP-hitit aivan toisinpäin ja loppuhuipentumana legendaarinen Anneli Sari ottaa lavan haltuun ainutlaatuisella karismallaan.

Rock-Suomi Grande Finale: Jätkäjätkät!
YLE Teemalla maanantaina 28.3.2011

Lisää artisteista:Anneli Sari
Asiasanat: Rock-Suomi

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä