Amadeus: Lööpit ärsyttivät ja vihastuttivat

Amadeus: Lööpit ärsyttivät ja vihastuttivat

Ajankohtaista - Ti 26.4.2011, klo 08.55

AmadeusAmadeus

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

971
tykkää tästä

Amadeus Lundberg valittiin tangokuninkaaksi kaksi vuotta sitten vain 20-vuotiaana. Tangokuninkuusvuoden aikana hän oli julkisuudessa esillä niin hyvässä kuin pahassa. Vaikka nuori laulaja yritti keskittyä musiikkiin, lööppiotsikoita oli vaikea olla huomaamatta. "Oli hienoa nähdä, miten ihmiset tykkäsivät ja liikuttuivat tulkinnoistani keikoilla. Mutta eihän sitä voinut väistää, että keikkamatkoilla huoltoasemilla joutui huomaamaan ne lööpit."

Aluksi Amadeus yritti olla noteeraamatta otsikoita, aikaa myöten ne kuitenkin mietityttivät yhä enemmän. "Mitä enemmän aikaa meni, sitä enemmän ne alkoivat ärsyttää. Tuli vähän semmoista vihaa", Amadeus kertoo.

Lööpit eivät tukeneet taiteilijanalkua

Amadeus uskoo, että keikoilla käyneet fanit ovat saaneet laulajasta ihan eri kuvan kuin lööppejä lukeneet ihmiset. "Ei noissa lööppijutuissa ainakaan ole yritetty tukea nuorta taiteilijanalkua. Telkkariohjelmissa ei niinkään joutunut vääristelyn kohteeksi", Amadeus toteaa.

Viime aikoina Amadeus on ollut poissa median kirkkaimmasta valokeilasta. Musiikkia hän tekee kuitenkin edelleen ja keikkailee siskojensa Gildan ja Miritzan kanssa. Suunnitteilla on myös uusi levy, jolle Amadeus laittaa kovia odotuksia.

Amadeusta haastatteli Yle Lahden Mikko Tuomikoski.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (628)

Levy on suunnitteilla, kuten Amppu sanoi. Onko se jo työnalla, on jo toinen juttu.

Auli Ke 27.4.2011, klo 21.39

Tosi kiva kuulla Ampun terveisiä pitkästä aikaa. Lämmin Kiitos toimittaja ja Amppu! Terkuin Elisa

AnonyymE Ke 27.4.2011, klo 20.03

Kiitos hyvästä haastattelusta ja Amnadeuksen kuulumisista. Kiva kuulla, että uusilevy on työnalla. Olisi tosi kiva kuulla uutta musiikkia Amadeukselta.

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 18.34

Minä ymmärsin tuosta haastattelusta,että toimittaja nimen omaan kysyi näistä kuninkuusvoiton jälkeisistä lööpeistä ,johon Amadeus vastasi.Kannattaisi kuunnella tämä haastattelu.

Ke 27.4.2011, klo 16.16

Hei klo 16.21, juuri näin. Keneltä Amadeus saa sympatiaa, kun valittaa tuota lööppiasiaa? Oikein pelottaa kun ajattelen että vain me fanit ymmärrämme ja iso kansa taas pitää kai nirppanokkana eikä osta levyä taas eikä haluu. Ja heinäkuussa tulee se uusi kuninkaallinen ja . Siis mä alan ny itkeä.

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 15.47

Ampun olis ollut viisaanpaa kertoa enemmän tulevasta,kuin takertua pari vuotta vanhoihin lööppeihin !!

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 15.21

Ei ole peilin syy jos naama on vino tai mykkyrällä!

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 12.33

Pyysin viime kesänä 7-vuotiasta sukulaispoikaa pelaamaan kanssani erästä peliä. Poika suostui pelaamaan, mutta sanoi "älä sitten vingu, jos häviät". En vinkunut eikä poikakaan vinkunut vaikka hävisimmekin vuorollamme molemmat.

Tässä on ohjett meille kaikille.

Kun on leikkiin lähtenyt, on leikki kestettävä

Auli Ke 27.4.2011, klo 11.56

...ei ole sellaista pimeää, jota A-MAtamien hennot kädet ei torjuisi-i-i. Ihanin ja Ultra Braistisin biisi ja sopii aihepiiriimme kuin KorvaNappi... Hyvä, "tytti", taas kerran, kiittää KT!

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 10.42

No worries Amadeus:) "Minä suojelen sinua kaikelta mitä ikinä vain keksitkin pelätä..." vai miten se biisi ny menikään? Haleja <3 *tytti*

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 10.19

Minä kyllä olen sitä mieltä, että lööppien tarkoitus on nimenomaan myydä sitä kyseistä lehteä. Henkilö, josta lööppi on tehty, on lehdelle toissijainen.

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 08.57

Kiitos uudesta sivusta ja etenkin haastattelusta!

Krooninen ongelma: Lööpit ovat aina moninaiset alkujuuriltaan ja sisällöltään sekä vaikutukseltaan lukijoihin ja artistiin. Otsikossa oli "mennyt" -aikamuoto, joten Amppu, olet jo näköjään hieman tottunut tuohon höykkyytykseen!

Akuutti asia: Tällä hetkellä toivon Sinulle hyvää näkemystä ja otetta työntekoon, että pääset tavoitteisiisi!

Noitsukkaiselle kiitokset Levin A-MAailmojen vilauttamisesta! Uskotaan, että oli KIVAA! Kevätpöllyisin terveisin KT, kevään lämpöennätysten kourista

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 08.06

08:32 Onhan lehdissä ollut julkkisten kommentteja ! Katri Helenan kommentit kuultiin viimeksi Fredin ohjelmassa. On turhaa alkaa jälkikäteen valittamaan !! Samaa mieltä Paxin ja Aulin kans,sanottu,mikä sanottu !

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 08.01

Olen samaa mieltä kuin Auli, että mokat pitää tunnustaa. Minusta Amadeus on koko uransa ajan vain etsinyt syyllisiä: väitti että levy-yhtiö ei panostanut markkinointiin, lehdet eivät tue häntä (no ketä ne tukee, ei ketään!). Nyt talvella kuitenkin paljastui että Amadeus itse ei edes tullut aina studioon (sen ekan levyn teko aikaan) kun oli aika varattu ja nyt sitä uutta levyn tekoa "on käyty kokeilemassa studiossa, mutta Amppu ei keskity" tai jotain tuollaista Ile Vainio tuolla Airin haastattelussa toteaa.

Pax Ke 27.4.2011, klo 07.44

Olis kiva kuulla julkisuuden henkilöiden kommentteja.

Anonyymi Ke 27.4.2011, klo 07.32

Kun ryhtyy julkiseen työhön, sllä on hyvät kuin huonotkin puolensa. Pullasta ei voi syödä vain rusinoita.

Julkiksen pitää tarkoin miettiä, mitä sanoo ja tekee. Jos tekee mokan, kannattaa se tunnustaa ja luvata pyrkiä parempaan.

Auli Ti 26.4.2011, klo 21.38

Muistan minäkin miten Amppu oli kertonut kuinka paljon rahaa meni ruokaan,oli köyhyyttä ym.ym. Tuskin lööpit hihasta juttuja vetää ! Aina on joku jotakin sanonut ! Eikös sitä sanota että virheistä viisastuu ?! Ja onhan Ampusta ollut juttuja monissa muissakin lehdissä kuin lööpeissä. Mutta ihmisiä kiinnostaa enemmän ns.kohu-uutiset,eikä se koske ainoastaan Amppua.

Anonyymi Ti 26.4.2011, klo 20.12

Mukava,kun Amppu julkisesti ilmoittaa näiden lööppien merkitystä itselleen.
Lööpit ovat tietoa julkisuuden henkilöstä,valitettavasti tieto on usein pitkälle fiktiota ja vaatii lukijalta viitseliäisyyttä ottaa tieto todellisesta asiasta.

Lööppien tarkoitus on tietysti myydä artistia,mutta ilmeisesti arkinen tavallinen elämä ei kiinnosta,joten tietoja on väritettävä.

ippa Ti 26.4.2011, klo 17.02

Minä en ole koskaan uskonut kaikkea mitä lööpeissä kerrotaan.
Olen aina käyttänyt omaa ajettukykyäni.

Anonyymi Ti 26.4.2011, klo 16.52

Lööpeissä on asia ilmaistu värikkäästi ja reippain sanamuodoin, mutta lööpin sisältämä asia on kyllä tosiasia, joka on saatu haastattelemalla joko Amadeusta itseään tai hänen lähipiiriään! Minä muistan ihan alkuvaiheessa kun Amadeuksen isoisä joutui lehdessä oikaisemaan Amadeuksen itse kertomaa vätettä, että Amadeus olisi elänyt köyhyydessä lapsuutensa. Isoisä totesi, että asia ei ole niin, vaan Amadeusta on tuettu monin tavoin.
Sen jälkeen en muista Amadeuksen kertoneen enää asiasta mitään, eli sitäkään, että mistä tuo johtuu, että muistavat isoisänsä kanssa asiat eri tavalla.

Salon S Ti 26.4.2011, klo 15.32

Siis herran pieksut ,mitä vikinää taas!

Anonyymi Ti 26.4.2011, klo 15.02

Terveiset vain Amadeukselle. Minä tykkäsin kovasti eurovisiokappaleesta Anastasia. Ihmettelen kun radiosta ei koskaan sitä kuule vaan toinen Ei saisi aamu tulla koskaan. Se ei ole niin kaunis kuin Anastasia. Kun Amadeus laulaa, olen aivan hiljaa, ääni on niin kaunis(muistuttaa Olavi Virtaa). Kun vuosia kulee niin Amadeus saa itseluottamusta eikä lööpitkään häiritse. Elämä kantaa.

Pipa Ti 26.4.2011, klo 14.38

Lehdet eivät voi kirjoitella lööpeissäkään valheita. Muistan lööpin jossa kerrotiin Amadeuksen joutuneen luopumaan luksusasunnostaan ja siitä, että syö joka päivä ulkona tyttöystävineen ja siskoineen ja ketä kaikkia seurueeseen kuuluikaan. Eli jutussa kerrottiin Amadeuksen muuttaneen jonkun sukulaisen luokse asumaan tyttöystävineen, muistaakseni lähiöön. Kun se luksuskämppä oli ollut jossain Helsingin kattojen yläpuolella! Tästä revittiin juttu. Muistelen näin, mutta minun muistissani tylsät terät. Hohhoijaa.

Anonyymi Ti 26.4.2011, klo 14.36

Eiköhän meidän artisteista suurin osa ole lööpeissä ollut ! Ihmisiä vaan kiinnostaa heidän menneisyys tai tämä hetki. Kyllähän Amadeuskin on aika paljon avoimesti elämästään kertonut,ja lehdistöhän kaivaa lisää ! Onhan meillä julkiksia jotka ovat jatkuvasti lööppien palstoilla !

Anonyymi Ti 26.4.2011, klo 13.19

Kiitos eilisestä Levin keikasta Amadeus! <3

L.N. Ti 26.4.2011, klo 12.50

Palautin mieleeni tuota aikaa kun Amadeus valittiin tangokuninkaalliseksi. Hän oli minun suosikkini ja seurasin kyllä lehtikirjoittelua, joskus tuntui siltä, kuin olisi valittu Yhdysvaltoihin presidentti niin paljon oli myös menneisyyttä kaiveltu. Ei hän varmasti
heti kaikkia itsestään siinä vaiheessa ollut kertonut, eikä varmaan olisi halunnutkaan. Ajattelin, että miten ihmeessä nuori mies kaiken tuon kestää, mutta Amadeus rakasti niin paljon musiikkia se oli hänen vahvuutensa. Vielä nytkin hänta seurataan Ylen sivuilla hyvin
tarkasti, että voi sopivassa tilanteessa antaa negatiivistä palautetta,
johon sitten toiset saadaan vastaamaan. Ehkä nyt jo ollaan opittu, että jokainen kommentoi vain omasta puolestaan.

Anonyymi Ti 26.4.2011, klo 12.27

En ole nähnyt lööppiä, jossa olisi korjattu aiemmin ollut valheellinen lööppi eli ne oikaisut, jotka olen nähnyt ovat pienenä jossakin sisäsivulla. Lööpeillä myydään ja siksi ne ovat mitä ovat. Ihmettelenkin miksi ihmisiä kiinnostaa tällaiset lööppien mainostamat jutut.

Anonyymi Ti 26.4.2011, klo 11.55

Lööppien tarkoitushan on myydä,mutta paljon riippuu siitä mitä itsestäsi kerrot ? Kyllähän jokainen tietää että otsikko laitetaan mahdollisimman myyväksi ! Ainahan valheelliset tiedot kannattaa oikaista !

Anonyymi Ti 26.4.2011, klo 10.22

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä