Matti ja Teppo: "Veri vetää keikoille"

Matti ja Teppo: "Veri vetää keikoille"

Ajankohtaista - Ti 14.6.2011, klo 10.19 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1308040355575

242
tykkää tästä

Matin ja Tepon ura on jatkunut jo 42 vuotta. Energiaa musisoimiseen riittää edelleen, eivätkä veljekset aio jäädä laakereille lepäilemään. Miesten kesä ja syksy kuluu keikkaillessa, samalla he työstävät uutta pitkäsoittoaan, joka julkaistaan syksyllä.

Ruohosen veljekset ovat keikkailleet ahkerasti vuosikymmeniä, eivätkä he ole jäämässä pois lavoilta ainakaan lähitulevaisuudessa. ”Kai se on tuolla jossakin selkäytimessä, ei sieltä osaa oikein pois olla”, Teppo sanoo. ”Kyllä veri vetää keikoille. Tammi-helmikuu me huilataan ja samalla tehdään uusia lauluja. Maaliskuussa aletaan pikkuhiljaa keikkailla enemmän ja varsinainen painotus on kesässä, jolloin on runsaasti töitä ja vedetään melkein vuoden loppuun tiheään tahtiin”, Matti kertoo

Uudet kappaleet syntyvät etelän lämmössä

Matti ja Teppo eivät ole koskaan tyytyneet soittamaan vain vanhoja hittejään, vaan uutta tuotantoa syntyy jatkuvasti. ”Onneksi edelleen pyörii ideoita päässä ja melodioita pulppuaa. Ne pitää sitten jotenkin saada syötettyä ulos. Tuntuu siltä, että tatsi on edelleen säilynyt tällaiseen luovaan ja siitä olen erittäin tyytyväinen”, Matti sanoo.

Matti kirjoittaa uusia kappaleita yleensä alkuvuodesta, jolloin kaksikko on keikkatauolla. Etelän lämmössä uusia kappaleita syntyy helposti. Välillä Teppo-veli kauhistelee Matin tahtia. ”Mä sitä aina ihmettelen, kun Matti lähtee niin sanotusti lomalle, niin kyllä hänellä on aina joku vempain mukana, että hän yleensä tekee siellä lomalla ne laulut. Joskus toivon, että Matti ymmärtäisi ottaa loman lomanakin.”

Matille laulujen kirjoittaminen on kuitenkin niin mieluisaa puuhaa, että kosketinsoittimet lähtevät mukaan sinne minne Mattikin menee. ”Jollain tavalla se kipinä vaan löytyy ja Teppo on sitten ensimmäinen mittari, joka on vastassa, että onko hyvä biisi, kohtalainen vai unohda. Mutta kyllä me aina ollaan saatu kasaan ne 11-12 laulua, mihin me ollaan oltu tyytyväisiä.”

Vaikka musiikki on Ruohosen veljeksille tietyllä tapaa elämäntapa, välillä omaan musiikkiin on otettava etäisyyttäkin. ”Keikkailu ja musiikin tekeminen vievät niin paljon aikaa, että kotioloissa tehdään oikeastaan kaikkea muuta kuin kuunnellaan musiikkia, varsinkaan ei kuunnella omia levyjä”, Teppo kertoo. ”Jotkut voi luulla, että me kotonakin kuunnellaan omia laulujamme ja ollaan ihan transsitilassa, mutta koskaan ei ole näin tapahtunut”, Matti vahvistaa nauraen.

Lisää artisteista:Matti ja Teppo

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (18)

Tänään hain levyn kaupasta ja pakko sanoa että ensivaikutelma on pettymys. On toki niin että nää ei oo yleensä ihan ensikuuntelulla auennu ja vaatii muutaman toiston. Yleensä veljesten joka levyllä on ollu pari-kolme aika kovaa tykkiä mutta nyt menee toi tiukille. Katsotaan nyt ja levy soimaan:)

Anonyymi Ma 14.5.2012, klo 11.11

Valitettavasti ei hääppöinen ole uusi levy(tietysti vain oma mielipiteeni). Mielestäni kaikki biisit ovat hyvin ns. peruskamaa jonka voisin itsekin säveltää. Lisäksi sanoitukset ei tyydytä alkuunkaan. Levyn paras biisi on kyllä miljoona ruusua, valitettavasti.

Anonyymi Ke 9.5.2012, klo 17.45

On sitä levyä odotettu nyt niin kauan että toivottavasti toi äitienpäivä pitää. Kieltämättä fanille oli pieni pettymys mutta luotan "poikiin" :) niin että tästä tulee parempi.

Anonyymi Ti 3.4.2012, klo 09.52

Nyt iltapäivälehdissä matti ja teppo lupailee uutta pitkäsoittoa eli sitä missä on tämä miljoona ruusua cover äitienpäiväksi, joten ei tarvitse enää kauan odottaa. Toivottavasti levy olisi hyvä, peruskallio levy kokonaisuudessaan oli minulle pettymys, sen verran korkeaan tasoon olen poikien musiikkia kuunnellessa tottunut.

Anonyymi Ti 27.3.2012, klo 01.43

Matti ja Teppo Suomen parhaat viihdyttäjät :):)

Anonyymi Ma 14.11.2011, klo 10.08

Uusi pitkäsoitto piti ilmestyä tämän vuoden puolella,käsitin että Miljoona Ruusua oli lohkaisu kyseiseltä levyltä,mutta ootellaan !

Anonyymi Su 13.11.2011, klo 11.14

Jaha, nyt on ilmestyneet jälleen kaksi kokoelmaa eikä uutta luvattua levyä kuulu. Menee varmaan kevääseen asti uuden levyn julkaisu koska M&T on lomalla aina joulukuun puolestavälistä helmikuun loppuun.

Anonyymi La 12.11.2011, klo 18.53

Odottelen innolla Miljoonaruusu levyä,sillä hyvää ei odota koskaan liian kauan!

Ani Su 18.9.2011, klo 13.09

Haastattelussa matti sanoi että uusi pitkäsoitto pitäisi tulla elo-syyskuun vaihteessa....ei ole vielä mitään kuulunut. Poikien omilla sivuille tuli konserttikiertueen mainos, viivästyyköhän uusi levy paljonkin? No parempi että tekee kunnon levyn kuin hutaisten.

Anonyymi Ma 5.9.2011, klo 00.47

Mulle käy kaikki kappaleet, Juhlalevy on parasta Mattia ja Teppoa :)

Anonyymi Ti 28.6.2011, klo 20.56

Tuottajille yksi pikku kysymys....minkä ihmeen takia esim. kappaletta JÄLKEENPÄIN on pitänyt esittää jo kolmessa peräkkäisessä kesäillan valssissa? Kyseessähän ei ole mikään matin ja tepon suurin hitti tai edes lähelle sellainen. Luulisi että olisi mielummin näytetty uudempia biisejä tai sellaisia mitä ei ole tv:ssä ennen näytetty. Olin hyvin hyvin pettynyt esitettävien biisien valintaan. Esim. Ensimmäinen, Minä Rakastan sua myös on esitetty ylessä jo vaikka kuinka monta kertaa. Jos kyse on tekijönoikeusmaksuista ja sen aiheuttamista rajoituksista rahallisella sektorilla niin mitä järkeä tällä ohjelmalla oli, olisi aivan hyvin voitu näyttää uusintana edellinen kerta kun matti&teppo oli kesäillan valssissa.

Anonyymi La 25.6.2011, klo 03.36

Kiitos taas poijaat mahtavasta musiikista "Valssissa" onneksi meille näytettiin niin monta ihanaa kappaletta,olette Suomen parhaat viihdyttäjät,teitä fanittanut jo Kissankullasta asti :))

Anonyymi La 25.6.2011, klo 00.06

Miljoona ruusua on aivan iiiihana kappale.

Anonyymi Pe 24.6.2011, klo 15.49

Miljoona Ruusua oli pätkä kuultava poikien omilla sivuilla,ihanan svengaava sovitus :)

Anonyymi Su 19.6.2011, klo 21.41

ihana tämä Matin ja Tepon haastattelu video mijoona miljoona ruusua on ihana ja kaunis kappale .

Anonyymi Su 19.6.2011, klo 16.54

Matti ja Teppo ovat legendoja Suomen kevyenmusiikin maailmassa.
Kiitos heille monista ikimuistoisista hiteistä. Kiva kuulla,että tahti ja laulujen teko jatkuu. :)

Roosa La 18.6.2011, klo 13.38

Miljoona,miljoona,miljoona ruusua,aivan ihana kappale :)) Odotan mielenkiinnolla teidän versiota, varmasti tulee suosittu tanssikansan parissa & radiosoitossa Kiiiiiitoksia taas pojat :)))))

Anonyymi Ke 15.6.2011, klo 08.19

Parasta Suomalaista viihdettä,hyvä pojat jatkakaa samaan malliin :) teitä on ilo kuunnella ja katsella !

Anonyymi Ti 14.6.2011, klo 22.58

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä