Haikeutta duurissa

Haikeutta duurissa

Ajankohtaista - To 23.6.2011, klo 14.18 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1308832342855

249
tykkää tästä

Juha Tapio on tekemässä parhaillaan uutta levyä, jonka on määrä ilmestyä vielä syksyn aikana. Hänet tunnetaan ennen kaikkea tunteikkaista balladeistaan ja niitäkin on luvassa, joskin laulaja-lauluntekijän itsensä mukaan tuleva levy on positiivinen. ”Varmaan sitä kyynel silmässä matskuakin on, mutta nyt on ehkä enemmän duuribiisejä ja jotenkin elämänmyönteisiä kappaleita. Ehkä on tulossa korostetummin positiivinen levy.”

Juha Tapio myöntää, että uusissa biiseissäkin on mukana tiettyä haikeutta, vaikka ne duurissa menevätkin. ”Ei ne mun tunnusmerkit ja seepranraidat oo sieltä mihinkään lähteneet. Pitäisi joku muu tilata tekemään näitä lauluja, jos haluais, että ne ois kovasti erilaisia. Mutta itsestä tuntuu, että tää on selkeästi erilainen kuin aiemmat levyt ja tunnelmassa positiivinen pohjavire on vahvempi. ”

Laulaja-lauluntekijänä Juha Tapio kulkee vahvasti omaa polkuaan. ”Se ehkä erottaa lauluntekijät ja muusikot, että lauluntekijät tekevät omaa juttuaan. Se on mullekin aina ollut sitä, että osaan muutaman soinnun kitaralla ja sitten kehittelen lauluja. Mä oon ihan täysin ulkona siitä, mitä bändejä pitäisi kuunnella ja mikä musa on muotia, että kyllä tää on enemmän itseilmaisua ja tarinankerrontaa.”

Ruma rakkaus-sana sanotaan niin kuin se on

Juha Tapio kertoo, että uudelle levylle kappaleet syntyivät melko vaivattomasti. ”Missään vaiheessa ei ole tullut raivokasta epätoivoa ja tuskaa ja senkin takia on jännää, että niistä lauluista on tullut kuitenkin hyviä. Tunnetasolla jää semmoinen pelko, että puuttuuko sieltä jotain, kun ei oo kokoajan ollut ahdistava ja paha olo eivätkä laulut oo syntyneet hirveällä tuskalla ja vaivalla. Ehkä se on myös ammattitaidon kehittymistä, että se tietty rutiini siihen tekemiseen tulee ja sitä kautta ideoista saa helpommin kiinni ja valmis laulu syntyy hitusen helpommin kuin aikaisemmin.”

Lauluissaan Juha Tapio kertoo tarinoita, jotka peilaavat hänen omaa elämäänsä. ”Kyllä sitä oman elämänsä asioita ja omaa ikäänsä ja omaa elämänvaihettaan käy jollain lailla läpi, vaikka ne tarinat ovat sitten keksittyjä. Itse kuitenkin tunnistaa sieltä niitä omaan elämäntaipaleeseen liittyviä asioita. En oo niin taitava muusikko, että voisin tehdä jotakin muuta kuin sitä, mitä mä oon itte.”

Monet Juha Tapionkin kappaleista pyörivät rakkauden ympärillä, vaikkei hän siitä suorasanaisesti ole liioin kirjoittanut. ”Mä oon itse asiassa sitä sanaa vältellyt aikaisemmin. Mä oon ehkä jotenkin kainostellut sen käyttöä tai ajatellut, että se ei oo miehekästä tai että on nynnyä sanoo se sana rakkaus esimerkiksi laulussa. Sitten sen on koittanut jotenkin kiertoilmaisuin sanoa. Mutta nyt tulee yllättävän montakin laulua, jossa se sana ihan sanotaan, sanotaan ruma sana niin kuin se on.”

Lisää artisteista:Juha Tapio

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Ihqu Juha ja ihqu konsertti...kipinöitä. Kiitos!

Anonyymi Su 13.11.2011, klo 23.34

Kiitos Juha upeasta ja koskettavasta Jutajaisten kirkkokonsertista. Ihanaa, kaunista kesää sinulle ja kiitos nimmarista! Uutta levyä jäädään odottelemaan:)

Kyynelsilmä To 30.6.2011, klo 23.06

Juhasta pitää niin äiti kuin tytär. :) Symppis laulaja ja aivan ihanat laulut!

Anonyymi Su 26.6.2011, klo 14.27

Ihanaa Juha...sun piisit sanoo kaiken! :))))

taru La 25.6.2011, klo 13.58

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä