”Enää suosio ei nouse hattuun”

”Enää suosio ei nouse hattuun”

Ajankohtaista - Ti 5.7.2011, klo 12.15 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1309861847689

212
tykkää tästä

Yö-yhtye juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Bändi on ollut 2000-luvulla uudessa nousussa ja suosio tietysti ilahduttaa. ”Tää tilanne on hirveen vakaa ja se tuntuu kauheen mukavalta. On myös pystynyt analysoimaan sen, mistä ihmiset meissä tykkää, minkämoisia lauluja meidän pitäisi tehdä ja levyttää, niin ei oo enää semmoisia hirveitä paineita niinku oli nuorempana”, yhtyeen keulakuva Olli Lindholm sanoo.

Yhtyeen suosioon Lindholm suhtautuu näinä päivinä kypsemmin kuin 80-luvulla. ”Tähän suhtautuu nyt eri tavalla, kun on enemmän ikää. Tätä osaa varjella eikä enää pääse nousemaan hattuun niin kuin nuorempana ja sitte mokas ne kaikki hommat.”

Nykyään moni lauluntekijä kirjoittaa Yölle musiikkia ja Lindholmin mukaan bändille osataan räätälöidä kappaleita. Syksyllä ilmestyvälle uudelle kokoomalevylle tulee esimerkiksi Antti Kleemolan tekemiä lauluja. ”Ei tätä yksin pystyisi klaaraamaan. Mun sävellykset on kuitenkin aika samantyylisiä. Jos Jussi Hakulisen kanssa vastaisimme koko hommasta kahdestaan, mä luulen, ettei se välttämättä onnistuis. Apuja tarvitaan ja on saatukin.”

Suomalaisten tunteiden tulkki

Suomalaiset ovat tykästyneet sekä vanhaan rokimpaan Yöhön että uudempaan hieman tunteikkaampaan ilmaisuun. Keväällä Olli Lindholm yritti kirjoittaa yhtyeen tulevalle levylle samantyylistä biisiä kuin Vie mut minne vaan. ”Kun me alettiin soittaa sitä studiossa, niin ei siitä samanlaista tullut. Kerran mennyttä ei takaisin saa, enää ei vain ollut sellainen fiilis. Nyt kun alkaa viittäkymppiä käydä, niin Särkynyt enkeli ei enää irtoa. Se kyllä irtoo esittäessä, kun se on aikanaan tehty. Mutta jos nyt Jussi Hakulinen toisi sen kappaleen uutena, niin silloin tuntuisi, ettei ihan taida iskee.”

Yötä voisi tituleerata suomalaisten tunteiden tulkiksi ja bändin keikoilla näkyy myös itkeviä miehiä. ”Mä luulen, että ne tekstit on semmosia, että ne vetoavat ihmisiin. Kyllähän musiikki kaiken kaikkiaan maailmalla aiheuttaa valtavia reaktioita ihmisissä. Ja kun me ollaan tämmöinen kansa, meillä on tapana esittää ne tunteet tällä tavalla. Jos me oltais etiopialainen bändi, me varmaan soitettais jossain nuotion äärellä ja ihmiset tanssisivat ympärillä mulkkusillaan, mutta se ois sitte erilaista juttua”, Lindholm sanoo.

Syksyllä Yö julkaisee juhlavuoden kunniaksi kokoomalevyn uusine kappaleineen, 30-vuotiskuvakirjan ja tekee läjäpäin isoja keikkoja. ”Me halutaan tehdä mahdollisimman isosti tää homma. Keväällä pidetään taukoa ja sitten 2012 tehdään myös konserttikiertue, mutta koko homma tuodaan intiimitasolle ja paljon pienemmäksi, sitten tää kukkoilu saa loppua”, Lindholm toteaa.

Lisää artisteista:Olli Lindholm

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä