”Vapaapäivät kuluvat pyykinpesuun”

”Vapaapäivät kuluvat pyykinpesuun”

Ajankohtaista - To 14.7.2011, klo 11.29 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1310637338037

191
tykkää tästä

Suomen ahkerimmin kiertäviin tanssiorkestereihin kuuluva Sinitaivas on juuri julkaissut kolmannen pitkäsoittonsa. Levy on keikkabändille käyntikortti. ”Siitä ihmiset saavat musaa mukaan kotiin ja autokuunteluun”, perustelee orkesterin laulava rumpali Juha-Matti Ahola.

”Totta ja kaunista” -albumilla on tanssimiseen sopivia kappaleita, joita Sinitaivas esittää myös keikoillaan. ”Lähes kaikki on jo ohjelmistossa. Levyn kappaleet sopivat sekä kuunteluun että keikkailuun”, Juha-Matti Ahola kertoo.

Sinitaivas aikoo jatkossakin panostaa nimenomaan live-esiintymisiin. Tänä kesänä bändillä on kolmen kuukauden aikana yli 70 keikkaa. ”Vapaapäiviä on muutamia ja nekin menee pyykkien pesussa”, Ahola naurahtaa.

Elämäniloa lavalta

Hurja keikkatahti ei Juha-Matti Aholaa väsytä, hän nauttii lavalle nousemisesta joka kerta. ”En hae julkisuutta tai halua olla esillä. Musiikista lähdimme aikanaan hakemaan elantoa eikä töihin meneminen ole koskaan vastenmielinen juttu. Saa nauttia koko elämän täysillä, se on se juttu.”

Sinitaivasta ei tanssiorkesterien ja muiden esiintyjien kova kilpailutilanne pelota. Keikkoja on buukattu jo pitkälle ensi vuoteen. ”Jos ei mitään älytöntä ja mullistavaa tapahdu tässä genressä, niin voi olla aika luottavaisin mielin”, Ahola toteaa.

Mitään poppakonsteja lavasuosioon ei ole, vaan Sinitaivaskin saavuttanut asemansa kovan työn ansioista. ”Me ollaan hyvin normaaleja tyyppejä ja helposti lähestyttäviä. Pyritään aina soittamaan mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti ja tehdään duunimme aina niin hyvin kuin mahdollista, muun muassa aina selvin päin, se on meille aika tärkeä juttu”, Ahola painottaa.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Hyvä, että saadaan lisää nuorista koostuvia orkestereita. Heilla on
sitä aitoa intoa.

Anonyymi Pe 15.7.2011, klo 08.35

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä