”Tanssikappale mieltyy jalan alle”

”Tanssikappale mieltyy jalan alle”

Ajankohtaista - Ti 19.7.2011, klo 07.00

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1310719675444

174
tykkää tästä

Tulipunaruusut -yhtye on kiertänyt maamme tanssipaikkoja jo vuodesta 1972 lähtien. Aitoa tanssimusiikkia soittava yhtye on nähnyt lavakulttuurin muutoksen ja kukoistuksen, mutta ei tuhoa, sillä kulttuuri on yhä voimissaan. Yleisö on tullut vaativammaksi ja tanssitaitoisemmaksi.

Tulipunaruusut -yhtye palvelee yleisöään nöyrästi kesät talvet. Jos yleisö pyytää masurkkaa, sitä myös soitetaan. Vuorovaikutus yleisön kanssa pelaa bändillä niin hyvin, että uudet kappaleet testataan tanssiyleisön keskuudessa. ”Palaute on hyvin suoraa. Jos kappale toimii tanssiyleisön keskuudessa, päätyy se melkoisen varmasti myös levylle”, Yhtyeen johtohahmo ja saksofonisti Kari Teräväinen kertoo.

Monen lavatanssijan mielestä radiossa soiva musiikki ei ole tanssittavaa ja Teräväinen on osittain samaa mieltä heidän kanssaan. ”Kuuntelumusiikki on eri asia kuin tanssimusiikki, se pitää paikkaansa. Mutta se on ihan kappalekohtaista, ei voi suoraan sanoa, ettei radiosta tulevaa kappaletta voisi tanssia. Miten se mieltyy jalan alle, se on tärkeintä. Jos se tuntuu hyvältä, silloin se on tanssikappale.”

Kari Teräväinen oli Iris Mattilan jututettavana.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä