Riku Torkkeli pelaa tunteiden kanssa

Riku Torkkeli pelaa tunteiden kanssa

Ajankohtaista - Pe 22.7.2011, klo 10.26 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1311322236628

220
tykkää tästä

Riku Torkkelin ääni on tullut tutuksi monelle kevään ja kesän aikana, vaikka mies äänen takana on vielä tuntematon. Rikun ensimmäinen single ”Ei kauniimpaa” on soinut reippaasti radiokanavilla ja toinen sinkku ”Onko ylpeämpää luovuttaa” on julkaistu vastikään. Kolmekymppinen laulaja valmistelee parhaillaan ensimmäistä pitkäsoittoaan takanaan esimerkiksi sellaisia nimiä kuin Pekka Ruuska ja Petri Munck.

Alun perin Riku Torkkeli saapui tekemään demoa hard rock -bändinsä kanssa helsinkiläiselle studiolle. Demon äänittäjä-tuottaja Ilkka Wirtanen ja demon kuullut levytuottaja Pekka Ruuska johdattelivat laulajan hieman kevyemmän kitarasärön tielle. ”Kyllä mun oma musiikillinen historia juontaa juurensa suomalaiseen poprockiin, tää on ikään kuin paluu juurille. Kevyt musiikki on se, mihin itse koen, että mulla on kyvyt ja sydän”, Riku Torkkeli sanoo.

Koskettavia tarinoita ja persoonallista soundia

Torkkelin ensimmäinen single "Ei kauniimpaa" soi varsin mahtipontisesti jousi- ja puhallinsoittimineen. Avaus oli iso ja se onnistui. ”Kappale oli alkujaan simppelimpi, mutta Kerkko Koskisen orkestraation jälkeen se ei enää sitä ollut. Hyvä niin, koska se varmaan oli se syy, minkä takia se tuli niin hyvin esille. Jatkossa tulee varmasti simppelimpiäkin kappaleita, kuten esimerkiksi tää uusin single, jossa ei ole niin mahtipontista meininkiä”, Torkkeli tuumaa.

Näillä näkymin alkuvuonna ilmestyvälle pitkäsoitolleen Riku Torkkeli haluaa kappaleita, jotka puhuttavat. ”Tarinat ovat erittäin tärkeitä. Niiden pitää olla semmoisia, että ne koskettaa mua henkilökohtaisesti, tai on siitä lähipiiristä, että mä pystyn niihin tarinoihin eläytymään.”

Riku Torkkeli toivoo, että ihmiset tunnistaisivat hänen musiikkinsa muiden biisien joukosta. Aktiivisesti urheilleen Riku Torkkelin pelikenttä onkin vaihtunut jäähalleilta radioihin ja stereoihin. ”Mä toivon, että ihmiset kuulis kappaleiden tunteellisuuden sieltä. Mä itse pelaan tunteiden kanssa ja niiden laulujen kanssa. Mä toivon, että se persoonallinen soundi, joka mulla toivottavasti on, niin joku sen sieltä koppaa ja tykästyy siihen.”

Lisää artisteista:Riku Torkkeli

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä