Karoliina tekee irtioton synkistelymusiikista

Karoliina tekee irtioton synkistelymusiikista

Ajankohtaista - Ti 26.7.2011, klo 10.08 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1311667190066

190
tykkää tästä

Kolmekymppinen laulaja-lauluntekijä Karoliina valmistelee parhaillaan ensimmäistä pitkäsoittoaan. Artistin ensimmäinen sinkku ”Radion mukana” lähtee pian radiosoittoon ja muusikko kuvailee tunnelmiaan odottavan jännittyneiksi. ”Positiivisella fiiliksellä mennään kohti tulta”, Karoliina sanoo.

Karoliina tekee tulevan albuminsa biisit itse ja luvassa on hyväntuulista poppia. ”Perusmeininki tulee olemaan reipasta ja menevää. Tuntuu, että nykyään Suomessa on tätä synkistelymusaa tarjolla muutenkin jo aika paljon, niin haluan tehdä tietynlaisen irtioton siitä musastailista.”

Karoliinan musiikkiura sai kipinän jo 20 vuotta sitten, jolloin hän osallistui Tenavatähti-kilpailuun. Vaikka aikaa on kulunut, artisti tunnistaa edelleen itsensä nuoresta tenavatähtitytöstä. ”Keväällä katsoin ne vanhat Tenavatähti-pätkät YouTubesta, niin täytyy myöntää, että vaikka 20 vuotta on kulunut, niin edelleen se sama tomeruus ja reippaus on siellä pohjalla. Ei ihminen sitten kuitenkaan muutu ihan hirveästi vuosienkaan varrella”, Karoliina toteaa.

Ura jatkuu jalat maassa

Karoliina on kiertänyt Suomea pitkään coverbändinsä kanssa. Keikkamatkoilla syntyi myös ensimmäinen oma kappale Radion mukana. ”Stoori on tullut keikkamatkoilta, kun oon pyörinyt ympäri Suomen maata pitkin ja poikin jo vuosikausia. Siitähän tässä on kysymys, kun ollaan tuolla tien päällä ja kuunnellaan hyvää musaa matkalla."

Vaikka Karoliinalla on esiintymiskokemusta jo monen vuoden ajalta, omien kappaleiden laulaminen yleisön edessä jännittää. ”Kyllä tunnelma on ihan eri, ero on kuin yöllä ja päivällä. Kun tietää, että on itse yön tunteina kirjoittanut niitä sanoja, niin onhan se ihan eri fiilis lähteä esittämään niitä sitten yleisöille.”

Karoliina toivoo, että kaikki suomalaiset voisivat kuulla hänen tekemiään kappaleita. Koska laulajalla on muusikon arjesta jo kokemusta, pää ei kuitenkaan leiju pilvissä. ”Mulla on varmaan aika realistiset lähtökohdat lähteä tekemään tätä työtä, että ei ole utopistisia odotuksia siitä, mitä artistin työ on tässä maassa. Luulen, että siitä on mulle apua, että olen nähnyt tuota keikkaelämää jo aika paljonkin.”

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä