Suvi Isotalon kappaleet käsittelevät pelkoa ja päänsisäisiä todellisuuksia

Suvi Isotalon kappaleet käsittelevät pelkoa ja päänsisäisiä todellisuuksia

Ajankohtaista - Ti 16.8.2011, klo 11.54 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1313489453050

187
tykkää tästä

Laulaja-lauluntekijä Suvi Isotalon toinen albumi P.S. Maj’lle odottaa valmiina syyskuista julkaisuaan. Ensimmäisen levyn pelkistetystä linjasta on otettu askel kohti tuhdimpia sovituksia. ”Eka levyllä oli paljon perinteisen muotoisia lauluja ja siitä tehtiin aika riisuttu. Tokalla levyllä on enemmän sellaisia kappaleita, joissa on voimakkaammin tunnelmia ja moodeja. Alusta asti tuntui, että sovituksen pitää olla rikkaampaa äänikuvaltaan”, artisti kertoo.

Levyntekoa nopeutti Suvin ja tuottaja Timo Kämäräisen selkeä visio siitä, millaista kokonaisuutta ollaan tekemässä. Sovituksissa yhtenä inspiraation lähteenä toimi Twin Peaks. ”Teksteissä on paljon pelkoa, sellaista abstraktia pelkoa. Kappaleissa on sävellyksinä ja sovituksina tummuutta. Ei me haettu Twin Peaks –maailmaa, mutta se oli sellainen referenssi, että ne äänimaisemat voisivat viedä vähän jopa pelottaviin tai ainakin mielensisäisiin tunnelmiin”, Suvi Isotalo kuvailee.

”Kappaleet eivät ole niin konkreettisia tai teemat käsinkosketeltavia. Ne enemmänkin kuvaavat mielentiloja ja päänsisäisiä todellisuuksia jollakin tavalla myös", hän lisää.

Vaikka Isotalo käsittelee pelkoa teksteissään, kappaleet eivät ole lohduttomia. ”Kun ihan alussa kirjoitin ylös, mistä toinen levy kertoo, niin pelosta ja jonkinlaisesta hahmottomuudesta ja pyrkimyksestä ymmärtää niitä pelkoja ja saada epäselvästä jotain selkoa. Myös loppujen lopuksi semmoisesta lohdusta ja löytämisestä, että kaikkien pimeiden ja epäselvien sävyjen takaa tulee hyvää ja valoa.”

Suvi Isotalon toinen pitkäsoitto P.S. Maj’lle julkaistaan 21.9.2011.

Lisää artisteista:Suvi Isotalo

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

Kävin kuuntelemassa, myös muitakin esityksiä,ihan mukavalta kyllä kuulosti,vaikka en ihan tämäntyylisestä musiikista pidäkkään !

Anonyymi Su 21.8.2011, klo 10.07
airi_yle Pe 19.8.2011, klo 11.43

Suvi Isotalo täysin tuntematon ainakin minulle !

Anonyymi Pe 19.8.2011, klo 10.25

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä