Tuntemattoman potilaan tarjoaminen radiosoittoon oli iso riski uralle

Tuntemattoman potilaan tarjoaminen radiosoittoon oli iso riski uralle

Ajankohtaista - Ke 24.8.2011, klo 10.47

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1314168937948

234
tykkää tästä

Arttu Wiskarin läpimurtohitti oli viime kesänä julkaistu Mökkitie ja lopullisesti pankin räjäytti tämän kesän hitti Tuntematon Potilas.

Kappale kertoo vanhasta miehestä, joka on sairastunut Alzheimerin tautiin. Teema on hyvin poikkeuksellinen suomipopissa. 

"Aika moni musiikin ammattilainen kehottikin meitä luopumaan tästä sanoituksesta. Sanottiin myös että on uranne suurin riski jos tällä biisillä yritätte päästä radioasemien soittoon", kertoo Arttu.

Mitä mies itse ajattelee suomirokille poikkeuksellisiakin aiheita käsittelevän esikoislevynsä teemoista? Toimittajana on Maria Laine.

Lisää artisteista:Arttu Wiskari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (14)

No kylläpä taas on johdettu harhaan ihmisiä.
Minä luulin koko ajan että Arttu Wiskari on nimenomaan laulaja ja lauluntekijä.

Nyt vaan mietin että olisi tuohon hommaan sitten voitu valita joku muukin esittämään noita kappaleita.

Itseasiassa Youtubessa oleva live-veto "Tuntemattomasta" on huomattavasti kauniimpi ja koskettavampi kuin tuo radioversio.
Mutta lopulta, teksti on aika nopeasti loppuun kulutettu.

Gösta oli nero, jonka laulut elävät ikuisesti,
Wiskarista en usko samaa.
Biisintekijät ovat hyviä ja osaavat koskettaa kansaa, mutta lopulta tarvitaan muutakin.

Göstalle.

Aathos Ke 21.9.2011, klo 19.14

Hyvä pointti Sari, olen täsmälleen samaa mieltä. Janne ja Arttu on yhteishaastattelussakin jutussa Arttu Wiskari ja Janne Rintala - kisällit Göstan ja Junnun jäljillä.

airi_yle Ma 29.8.2011, klo 14.11

Minusta olisi mukavaa, että toimittajat toisivat enemmän esille kappaleiden todellisia tekijöitä. Tuntematon potilas -kappaleen sanoitus on Sami Joensuun, mutta en tiedä, kenen sävellys on kyseessä. Anonyymi mainitsi Janne Rintalan ja Olli Saksan, mutta Sami Joensuu on tämän lyriikan kirjoittaja.

Wiskarista puhutaan paljon artistina, mutta hänhän ei suinkaan ole laulaja-lauluntekijä, vaan hänen laulujensa taustalla on ennemminkin ihan hittitehdas-tyyliin koottuja lauluntekijäryhmiä. Olisi kiva, jos tämä tuotaisiin selvemmin esille, kun näitä haastatteluja näkee.

Sari Ma 29.8.2011, klo 14.05

Kyllä. Loistava Janne Rintalan ja Olli Saksan sävellys ja sanoitus :)

Anonyymi Su 28.8.2011, klo 18.11

En tykkää silleesti, että jaksaisi monta kertaa kuunnella.

Anonyymi Pe 26.8.2011, klo 22.24

Hienoa, että kerrankin lauletaan jotain muuta kuin tyhjänpäiväisiä lurituksia. Kappale on HYVÄ!!!

Anonyymi Pe 26.8.2011, klo 10.44

Jo hieman vanhempana ihmisenä voin sanoa: Sanoitus on ihan totisinta totta monen elämän loppuvaiheissa. Ikävää mutta arkipäivää. Wiskari on osunut kyllä asian ytimeen. Nuori ihminen voi kokea eri tavalla.

Anonyymi Pe 26.8.2011, klo 09.18

Koskettava tosielämästä kertova biisi, kerrankin jotain järkevää kuulee laulun sanoissa. Ajatuksia herättävä tosielämän tarina.

Anonyymi Pe 26.8.2011, klo 08.14

Eikös se ole kilpailevien ammattilaisten intressissä saada toiset luopumaan huippusanoituksista, jotta ehtivät itse rustata riimit saman teeman ympärille, jonka ovat toiselta artistilta bonganneet ja hyväksi havainneet? Jotkut ihmiset vain näkevät kaikki mahdollisuudet riskeinä, kun taas fiksu artisti tietää että pitää tehdä pitkäjänteisesti hyvää työtä ja antaa parasta mahdollista itsestään, niin lopulta kyllä breikkaa - ei sikäli etteikö Arttu olisi ollut nimi jo ennen tätäkin biisiä.

Aivan loistavat ja koskettavat sanat joihin lähes jokainen suomalainen voi jossain elämänvaiheessa samaistua. Sanoissa on jotain sellaista perisuomalaista synkkää teemaa, mutta samalla tuore ote. Tällaisia biisejä on hienoa kuunnella - en sano että ilo, koska päällimmäinen tunne on suru, ja sehän meille suomalaisille usein sopii. Biisi istuu kuin nakutettu suomalaiseen sielunmaisemaan.

Anonyymi Pe 26.8.2011, klo 07.39

Kuulin tämän laulun vasta nyt - ja sanoja kuunnellessani itkin kunnolla ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Tämä Artun kertoma tarina iski suoraan sieluun kuin salama kirkkaalta taivaalta, se on niin totta kuin olla voi.

Anonyymi Pe 26.8.2011, klo 06.00

Kappale on tosi hyvä ja sanoitus vertaansa vailla. Siinä on aitoa elämää sisältönä!

Rampa To 25.8.2011, klo 21.45

mää ainaki

Anonyymi To 25.8.2011, klo 20.50

Minusta kappale käsittelee teemaa hienosti ja antaa aineksia pohtia ja tunteilla ihmisyyteen liittyvää epävarmuutta. Erottuu positiivisesti kliseisestä kevyestä- musiikista.

Anonyymi To 25.8.2011, klo 19.11

Joopa joo, kuka oikeasti pitää tuota kappaletta hyvänä tai hittinä???

Anonyymi To 25.8.2011, klo 18.59

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä