”Esiinnyn ja laulan yleisöä ja itseäni varten”

”Esiinnyn ja laulan yleisöä ja itseäni varten”

Ajankohtaista - Pe 26.8.2011, klo 12.44

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1314169171655

181
tykkää tästä

Tulevana sunnuntaina 28. elokuuta 2011 nähdään Suomen Kansallisteatterissa yhden Suomen menestyneimmän naisartistin kiertueen viimeinen keikka. Jenni Vartiainen päättää puolitoista vuotta kestäneen ja 170 keikkaa sisältäneen Seili-kiertueensa Kansallisteatterissa, mutta konserttia on mahdollisuus seurata myös Finnkinoissa yhdellätoista eri paikkakunnalla. Sunnuntaisen keikan jälkeen Jennin on tarkoitus vetäytyä tauolle ja alkaa valmistella uutta levyä.

- Keikkatauko on tässä vaiheessa ihan luonnollista. Seili-levyn tekemiseen meni reilu vuosi, joten vähintään samanmittainen tauko on nytkin luvassa, kun pitää tehdä uusia lauluja.

Päättyvältä kiertueelta on myös kuvattu dvd nimeltä Seilissä ja valokuvaaja Kalle Björklid on koonnut kiertueesta valokuvakirjan Jenni Vartiainen – tomuisella tiellä. Kirjaan asti kuvia päätyi lähes parinsadan sivun verran, joten karsintaa oli pakko suorittaa.

- Jotain kuvia karsin sieltä pois ja kuvaajan kanssa yhteistuumin mietittiin niiden tilalle paremmat kuvat. Kalle on lähinnä kuitenkin itse miettinyt kokonaisuuden. Hän teki työtään niin huomaamattomasti ja ammattimaisesti, ettei aina edes tajuttu kuvaamista. Se on tärkeää, sillä niin saadaan aitoja kuvia, Jenni kertoo tyytyväisenä lopputulokseen.

Kiertueelta kuvattu dvd Seilissä raottaa katsojalle verhoja keikkaelämän lisäksi myös Jennin henkilökohtaisempaan maailmaan. Dvd:llä pääsee mukaan ulkoiluttamaan koiraa, seuraamaan biisien tekemistä mökillä ja muihin arkisiin puuhiin. Oman arjen julkaiseminen oli jännittävää, mutta kuitenkin turvallista.

- Tuollaistahan arki on, vaikka alkuun jännitinkin, että onko tässä vähän liikaa. Ja oli paljon helpompaa tehdä dvd, joka oli itse kuvattukin. Silloin on paljon turvallisempi määritellä rajoja materiaalille. Kiertueellakin kaikki hetket menevät niin nopeasti ohi, että ajattelimme kuvata lähinnä itseämme varten jotain. Lopulta kuitenkin päädyimme tekemään dvd:n, Jenni sanoo ja naurahtaa materiaalinkin näyttävän itselle kuvatulta.

Jenni Vartiaisen Seili-kiertueen viimeistä keikkaa on mahdollisuus seurata joko paikan päällä Kansallisteatterissa tai Finnkino-elokuvateattereissa ympäri Suomen.

- Leffateatteriin kannattaa ottaa keikkaevääksi popcornia. Olen itsekin ihan popcorn-tyttö, Jenni hymyilee.

Jenni Vartiainen oli YleX Aamun haastattelussa keskiviikkona 24. elokuuta 2011.

Lisää artisteista:Jenni Vartiainen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä