AiA on modernia lähestymistä lauluyhtyemusiikkiin

AiA on modernia lähestymistä lauluyhtyemusiikkiin

Ajankohtaista - Ma 12.9.2011, klo 11.36 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1315377492314

192
tykkää tästä

Keskiviikkona 7. syyskuuta Omia-debyyttialbuminsa julkaisseen AiA –yhtyeen riveistä löytyy tuttuja kasvoja. Muun muassa Taikapeilistä, monista sooloprojekteista, televisiosta ja teatterien lavoilta tutut Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio ovat perustaneet uuden laulumusiikkiyhtyeen, joka kantaa nimeä AiA.

- Nyt on ollut pidemmän aikaa menossa lauluyhtye-buumi. Laulumusiikin ystävinä ollaan kuunneltu kaikenlaisia a capella –yhtyeitä ja todettiin, että halutaan lisätä tähän genreen vielä jotain uutta. Päätettiin sitten ottaa nämä konevelhopojat mukaan, Nina kertoo. AiA yhdistääkin musiikissaan perinteisemmän lauluyhtyemusiikin ja nykypäivän konemusiikin.

AiA koostuu solisteista, joilla kaikilla on muitakin musiikillisia projekteja käynnissä. Vaikka kaikki tekevät musiikkia omilla tahoillaan, on yhdessä tekeminen kuitenkin se suurin intohimo.

- Me tykätään joskus olla solisteina valokeilassa, mutta kuitenkin suurin intohimo on yhdessä tekeminen. Totta kai joku aina keksii sävelaihion ja joku toinen lähtee tekstistä, mutta mikään ei tavallaan ole AiA, ennen kuin ollaan saatu se yhdessä valmiiksi, Hanna-Riikka kiteyttää.

AiAn riveistä löytyy laulajia monelta eri osa-alueelta. Mukana ovat bluesia yhtyeeseen tuova Kaisa Saarikorpi, jazztaituri Eeppi Ursin, etnoääni Riikka Timonen sekä kuoromusiikin taitaja Merzi Rajala. Konemusiikista vastaavat Jussi Mikkonen ja Visa Mäkinen.

- Me itse ollaan sitten tällaisia popparin retkuja ja musikaalipellejä, Nina ja Hanna-Riikka nauravat.

Naisille on kertynyt paljon kokemusta ja osaamista vuosien varrella ja tietty jännittäminen ja suorituskeskeisyys on jäänyt taka-alalle. He eivät otakaan enää kauheasti paineita musiikista.

- Luulen, että ikä tuo paljon riemua ja onnea tekemisestä. Ollaan kuitenkin saatu elättää itsemme jo näin pitkään musiikilla ja nyt on taas uusi upea juttu, jota halutaan tuoda esille, Nina pohtii.

Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio olivat Ykkösen aamu-tv:n haastattelussa 7.9.2011.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

AiA on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Vuodenvaihdejuhlassa Senaatintorilla bändin jäsenet näyttivät kaukaa katsottuna hieman karhuperheeltä.

Atro Niiniluoto Su 1.1.2012, klo 09.41

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä