Lundbergin tangokuninkuus ei ollut itsestään selvä valinta

Lundbergin tangokuninkuus ei ollut itsestään selvä valinta

Tangomarkkinat - La 11.7.2009, klo 23.15

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
2462
tykkää tästä

Amadeus Lundberg oli yleisön suosikki heti tangolaulukilpailun alkumetreiltä lähtien. Tangotuomari Jorma Hietamäki kuitenkin kiistää, että kilpailijan nauttimalla yleisösuosiolla olisi ollut vaikutusta tuomarityöskentelyyn. ”Lundbergin valinta ei ollut itsestään selvä ratkaisu, vaan tuomaristo kävi kovaa keskustelua tämän vuoden tangokruunun haltijasta”. Jorma Hietamäki uskoo, että Amadeus Lundbergilla on hyvät mahdollisuudet nousta suureksikin tähdeksi, mutta myös Kaija Lustila on erittäin potentiaalinen artisti noustakseen Suomen ykköslaulajien joukkoon.

Lisää artisteista:AmadeusKaija Lustila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (107)

ONKO MUITAKIN LAULAJIA KUN TAISTO TAMMI

ALVARI To 26.5.2011, klo 17.32

Nyt tuo Hietamäen lausunto on uudessa valossa kun Lustila nousi Amadeusta kirkkaammaksi tähdeksi. Kuinka komeata Lustilan ura olisikaan jos vielä olisi saanut tehdä kuninkaallisena sitä työtä.

Anonyymi La 5.3.2011, klo 14.50

Kyllä minä pidän Amadeus Lundbergista. Hän laulaa komeesti. Perjantaina 9.7.2010 tulleessa Kesäillan valssi -ohjelmassa hän lauloi Satumaa-tangon niin komeesti, että multa meinas lokkasahtaa suu auki. Pidän myös tästä uudesta tangokuninkaallisesta Marko Maunukselasta. Hänessä on jotain hyvin hurmaavaa. Hän osaa esittää ja tulkita kappaleita tunteella, vähän samantyylinen kuin Jari Sillanpää, etenkin kuin Jari Sillanpää vähän nuorempina vuosinaan.Varmasti mies paikallaan tai pitäisikö nykyään sanoa ihminen paikallaan.Yks hyvä tangon ja iskelmän tulkki on myös Eino Grön. Hänen tulkinnoissaan on jotain arvokasta ja lämmintä. Toki pidän myös Olavi Virrasta. Olen seurannut tangokisoja jo reilusti yli kymmen vuoden ajan, varmuudella jo Sauli Lehtosen ja Jari Sillanpään ajoista lähtien. Täytyy sanoa, että tangokisat muistuttavat nykyään hieman Idolsia. En tiedä onko se lopulta hyvä vai huono asia. Ehkä asioiden on muututtava maailman ja yleisön mukana. Entisestä systeemistä kaipaisin sitä, että valittaisiin taas sekä tangokuningas että tangokuningatar.

Tangokansalainen Ma 12.7.2010, klo 11.16

Kyllä minusta Amadeus oli heti alkumetreiltä lähtien paras laulaja.

Anonyymi La 10.7.2010, klo 20.41

Pidän Amadeuksen 1. albumista todella paljon. Lisää odotellaan...

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 20.06

Amadeuksen uusi levy "Matador" mikä valinta levy yhtiöltä?? Toivottavasti jatkossa kuullaan parempia valintoja!!!

Anonyymi La 19.9.2009, klo 09.50

Niinpä niin! Amadeuksen isona plussana on vielä tuo ihana, aito olemus, jota takuulla on tosi harvoilla. Jos tuollainen "paketti" ei toimi, niin ei sitten mikään. Kaikkea hyvää toivotellen yksi monesta fanista!

Anonyymi Ke 16.9.2009, klo 17.54

Eihän Suomen huippulaulajia Henry Theel, Olavi Virta, Mauno Kuusisto ym. siitä muisteta kuinka he veisasivat parikymppisinä vaan paljon myöhemmiltä ajoilta. Eikös Olavi Virrastakin sanota, että hän saavutti vasta nelikymppisenä sen saundin mistä hänet muistetaan. Amadeus on vasta 20vee ja hurmaa upealla äänellään ja karismallaan ympäriämpäri Suomea. Ajattelin jo silloin, kun ekan kerran kuulin hänen laulavan, että taivaan tähden mitä hänestä vielä tuleekaan!

Anonyymi Ke 16.9.2009, klo 17.23

Kaikki hyvin,Amadeus on taas mukana ja antaa ÄÄNENSÄ puhua!

Anonyymi Ke 16.9.2009, klo 16.23

Tuo Olavi Virtaan vertaaminen on mielestäni aika turhaa ja mahdotontakin tässä vaiheessa kaikkien noiden nuorempien laulajien kohdalla. Ei Olavi Virrankaan ääni nuorempana niin mahtava ollut, aika valju ja hento loppujen lopuksi. Itse pidän kyllä Amadeusta poikkeuksellisen lahjakkaana kykynä. Minun asteikossani tämä Markus oli heti toisena Amadeuksen jälkeen. Mielestäni oli aika suuri vääryys, että hänet tiputettiin niin varhaisessa vaiheessa. Niin tai kenties Eerika olisi voinut olla siinä superfinaalissa. Nämä ovat niitä makuasioita mitä suurimmassa määrin. Itsekullakin kokelaalla on mahkut menestyä, jos vaan "potkua" riittää, vaikka ilmankin näitä markkinoita. Senhän Taipalekin on osoittanut.

Anonyymi Pe 11.9.2009, klo 13.16

Amadeus on kiitoksensa ansainnut, hänellä on mahtava ääni. Nyt on vain harmmillisesti unohdettu, että kyllä ne kaikki muutkin loppukilpailuun päässeet ja yleensä ko. kilpailuun valitut ovat todella huippuhyviä laulajia ja jopa hurmaavia, fiksuja esiintyjiäkin. Kaikki ansaitsevat arvostusta ja kiitosta suuren valmistautumisenkin ja koko urakan takia. Minun ehdoton suosikkini oli sympaattinen, komea-tango-ääninen Markus Kokkonen, hänellä on just´ se jokin mikä saa yleisön syttymään.Ja kyllä on ollut timangisen kovia nimiä, jopa täyden kympin saaneita, esim. Teuvo Oinas, aiemmissakin kunkuissa. Tomi Markola, Jaska Mäkynen, jne. aivan mahtavia laulajia. Mutta Reijo Taipale on se kovin kingi kaikista, ja on kansan kestosuosikki, Reijo Taipaleelle olisi myöskin pitänyt osoittaa kunniaa myöntämälle hänelle tangonedistämispalkinto, hän on sen nimenomaan ansainnut. Ja sitten vielä mestari Olavi Virta, eipä taida tähän hätään heti löytyy hänelle voittajaa,on ja pysyy kirkkaimpana tähtenä taivaalla tässä sarjassa.

Anonyymi Pe 11.9.2009, klo 12.28

Sieltä "puskastahan" voi tulla todella osaavia tähtiä, niinkuin nyt nähtiin. Kokemushan karttuu ajan ja keikkojen myötä. Ei yksikään Amadeuksen ikäinen ihminen voi olla "kokenut" noihin vanhempiin verrattuna. Mutta se ei totisesti voi olla kriteeri ohittaa laulullisia arvoja. Tangotuomariston edustajahan sanoi haastattelussa, että laululliset ansiot tulee ensin ja sitten vasta muut. Oikeahan tässä voitti! Kyllähän meidän todella monen mielestä Amadeuksen esiintyminenkin oli parasta tuosta porukasta, puhumattakaan tuosta ihanasta persoonasta. Makujahan on monia, mutta kyllä tuo nuorukainen on huippumusikaalinen, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Niinkuin moni on täällä todennut, että harvinaisen kauniisti laulava pikkulintu. Kehua kannattaa, jos on aihetta.

Anonyymi Ti 8.9.2009, klo 12.17

Tulipa tässä mieleen että kautta historian tangotuomarit ovat aina painottaneet kokemusta,osaamista,esiintymistä,sekä lavakarismaa nyt kun "puskasta" tullut tulee ja voittaa niin kyllähän se herättää keskustelua!Ei se arvostelu Amadeukselle pahasta ole tietää missä kohtaa on parannettavaa!Eikä se liika kehuminenkaan aina hyväksi ole!

Anonyymi Ti 8.9.2009, klo 09.31

Tottakai kokemusta tulee ajan kanssa. Mahdoton vaatimus, että noin nuoren pitäisi olla hirmu "kokenut". Ja kyllähän musikaalisuus ja lauluääni ovat lahjoja, joita ei jokaiselle jaeta. Amadeukselle ne on lahjoitettu.

Anonyymi Ma 7.9.2009, klo 19.15

Kyllä sitä kokemusta tulee lisää ihan lähikuukausina päätellen valtavasta keikkatarjonnasta. Kysyntä on ilmeisen kovaa ja jokainen skeptikko voi käydä vahvistamassa ennakkoluulojaan ihan paikan päällä. Esiintymisiä näyttää olevan tiheästi ympäri valtakuntaa. Toivottavasti ääni kestää tämän rumban. Joka tapauksessa odotukset ovat suuret.

Anonyymi Ma 7.9.2009, klo 17.55

Kyllähän se kokemus on valttia joka alalla!! Näin se kuitenkin on,työ tekijäänsä opettaa!

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 22.08

Alkaa tosissaan ihmetyttää tuo kokemuksen tärkeyden korostaminen. Itse ainakin tykkäsin ja tykkään Amadeuksesta eniten osittain sen vuoksi, koska hän ei ole "kssvoihinsa kangistunut". Kunpa hänenlaisiaan olisi enemmän.

Anonyymi La 5.9.2009, klo 15.00

Kunnia sille, kelle se kuuluu! Kyllähän sitä voi hehkuttaa, jos on aihetta, ja pitääkin. Kaikkihan voi tehdä saman omille idoleilleen. Nythän on niin, että fanithan tässä Amadeuksen tukena ovat olleet "pahoinakin päivinä". Eikähän sitä muutkaan kuninkaat ole etukäteen tienneet, mitä elämä tuo tullessaan, ei veikkoset. Eikä kukaan pakota kunkun keikoille menemään, jos ei miellytä, solisteja on Suomi täynnä. Amadeus itse sanoi tangomarkkinoiden aikaan, ettei hänen tarvi pelätä, kun yleisö on tukena, niin että se siitä hehkuttamisesta. Eipä nyt vaadita Amadeukselta enempää kuin muiltakaan ennen häntä. Hänhän on ihminen ja vielä isolla iillä.

Anonyymi La 5.9.2009, klo 14.31

Kyllä kaikki finalistit osaavia olivat ja jokaisella omat faninsa! Nyt kun Amadeusta kehutaan maasta taivaaseen,kuinka hyvä hän,kuvitelkaa mitkä paineet pojalla on! keikkaa on paljon,sehän kuuluu kuninkuuteen,mutta jos ei ole kokemusta voi käydä näin!Amadeuskin on vaan ihminen ja tuo ylenpalttinen kehuminen tuo vielä enemmän paineita kun samalla täytyy laulaa ja tanssittaa ei fanejakin.Mietippä itte !!

Anonyymi La 5.9.2009, klo 10.50

Odottavan aika on pitkä,mutta hyvää kannattaa odottaa. Anna nyt äänesi levätä.Odotamme loistavaa paluutasi yleisön eteen.

tarkkailija To 3.9.2009, klo 19.35

Riippuu ihan siitä, kenet me siellä keikalla haluamme nähdä. Amadeus on kertakaikkiaan niin ihana nuorimies ja laulaja, että kyllä jaksamme odottaa. Hän on antanut meille jo uransa alkutaipaleella niin paljon, että todella meidän vuoromme tsempata häntä kaikin tavoin.

Anonyymi Ke 2.9.2009, klo 21.46

Kestää mitä kestää, mutta äänellä ja ÄÄNELLÄ on eroa. Ettei nyt vain arvostella ihmisiä vain arvostelun vuoksi.

Anonyymi Ke 2.9.2009, klo 14.50

Miksi te Amadeus fanit ette kestä arvostelua??????Eikä todellakaan koko kansan suosikki!!! tekin arvostelette entisiä kuniinkaallisia vaikka he osaavat homman, miksiköhän! on aivan sama onko nuori tai vanha,kunhan keikat hoituu ja ääni kestää.Nyt kuitenkin nähtiin ,että kokemusta olla pitää,ääni joutuu koville,kun keikkaa pukkaa.Nyt voitaisiin sanoa että "vanhassa vara parempi".

Anonyymi Ke 2.9.2009, klo 10.12

Amadeus lauloi jo tangomarkkinoilla itsensä suomalaisten sydämiin erityisellä tavalla. Johtunee varmaan tuon nuoren miehen karismasta ja persoonasta, kaikesta tuosta herttaisesta avoimmuudesta ja aitoudesta. Niin ja tietysti vielä laulutaito siihen päälle. Ei yleisö todellakaan odota ja vaadi häneltä virheettömiä suorituksia lavalla. Enpä muista aiemmin kenenkään muun laulajan aiheuttaneen vastaavanlaisia reaktioita, vaikka en enää nuori olekaan iältäni. Kaikki tämä "huolenpito" ja tuollainen valtava kannustus on kyllä uutta. Tässä valossa Amadeus voi ihan rauhassa kehittää itseään, ikävuosiakin on vielä todella vähän. Noin nuoren ei kannata "hötkyillä". Kunpa kaikki keikkojen järjestäjätkin ymmärtäisivät tämän, eikä nuorta miestä turhaan poltettaisi loppuun ennen aikojaan.

Anonyymi Ke 2.9.2009, klo 08.49

näin muuten on asianlaita. Kyllä kansa tietää!

Anonyymi Ti 1.9.2009, klo 13.51

Senkö takia olisi pitänyt valita joku "koulutettu" ja tässä tapauksessa huonompi kuninkaallinen, kun Amadeuksella mahdollisesti joskus tulevaisuudessa voi olla ääniongelmia. Sallikaa minun nauraa! Kuninkaaksi valitaan se, kenestä kansa tykkää ja sillä siisti.

Anonyymi Ma 31.8.2009, klo 17.55

Ei sitä tartte olla vahingoniloinen,mutta jos ääni ei kestä kahta kuukautta niin jossakinhan on vika!!!keikkailu on kovaa työtä ei se onnistu tuosta vaan varsinkaan jos ei osaa oikeaa laulutekniikkaa !!!toivotaan että Amadeukselle löytyy osaava laulunopettaja ettei jatkossa tule lisää ongelmia äänen kanssa!

Anonyymi Ma 31.8.2009, klo 10.42

Kaikki tämän kahden kuukauden aikana koettu ja myötäeletty tekee Amadeuksesta entistä inhimillisemmän. Odotellaan rauhassa loistavaa paluutasi.

Anonyymi Ma 31.8.2009, klo 09.36

Näitä vahingoniloisiahan on peräkammarit täynnä!

Anonyymi Ma 31.8.2009, klo 09.22

Ei kukaan ole kieltänytkään etteikö Amadeuksella ääntä olisi!!nyt kuitenkin nähtiin ettei kestänyt!!on kuulemma opiskellut musiikkia pienestä pitäen ihmettelen minkälaista???onhan kuorolaulu aivan toista kun tanssimusiikin esittäminen!Odotetaan että pojalla ääni kestää ylistetään sitten!

Anonyymi Ma 31.8.2009, klo 08.51

Uusimmat

Seinäjoen Tangomarkkinat 2012

Uudet säännöt
 

Kilpailun kulku

NETTIÄÄNESTYS
• 2.4.-2.5. nettiäänestys (äänestyksen lopullinen tulos löytyy täältä)

SEMIFINAALI - TURKU
• Semifinaalin karsinta to 17.5.2012, Galax Ravintolamaailma (nettilähetys)
• Semifinaali la 16.6.2012, Tapahtumakeskus Logomo

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella ke-su 11. - 15.7.2012
• 12.7. Finaalin karsinta
• 14.7. Finaali

 Tarkat tiedot kilpailun kulusta löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.

Tangomarkkinat Ylen kanavilla

Semifinaali la 16.6. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lavalauantai (Mervi Koponen) la 7.7. Radio Suomi

Tangoteemailta su 8.7. klo 18-21. Suora lähetys Radio Suomi

Tangolähetyksiä Radio Pohjanmaa, Radio Suomi to 12.7.-la 14.7.
- tunnelmia tangokadulta, Puhelinlangat laulaa pe, Tangoyö pe-la välisenä yönä

Finaalin karsinta to 12.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Finaali la 14.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lisää Tangomarkkinoista

Keskustele Tangomarkkinoista

 

Tangotunnelmia

Tunnelmia Semifinaalin kameraharjoituksista Turussa 10.6.2011

Semifinaalin naistangokilpailijat haastattelussa

Semifinaalin miestangokilpailijat haastattelussa

Satumaa Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä