Äänipäät vaihtoi smokin verkkareihin

Äänipäät vaihtoi smokin verkkareihin

Suomen Paras Kuoro - Ke 21.10.2009, klo 11.19

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
426
tykkää tästä

Koko maailmassa lienee vain yksi kuoro, joka treenaa smokeissa ja esiintyy verkkareissa. Iris Mattilan haastateltavana Juho Norrena Äänipäät-kuorosta.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (12)

Kaikki kuorot omalla tavallaan hyviä. Philomela ja Ainot, loistava äänenmuodostus ja loppuun hiottua laulua. Äänipäät energiallaan ja huumorilla ovat tuoneet uutta kannattajakuntaa kuoromusiikin pariin. Kuopio myös iloinen ja hyvä kuoro.

Kannattaa muistaa, että kaikki ovat tehneet runsaasti työtä päästäkseen tälle tasolle. Kateellinen ei kannata olla.

Anonyymi Pe 23.10.2009, klo 13.44

Niinpä. Verrata voi kylläkin dynamiikan osalta myös Philomelaan ja Kuopion nuorisokuoroon. Eroa Äänipäihin on edelleen kuin yöllä ja päivällä...

Anonyymi Pe 23.10.2009, klo 12.58

Juu - jos Äänipäiden viime lauantain esityksen dynamiikkaa verrataan vaikkapa Ainojen tykitykseen niin eroa on kyllä kuin yöllä ja päivällä. Toivottavasti kuitenkin lähtevät huomenissa haastamaan rohkeammin muita kuoroja tälläkin saralla.

Anonyymi Pe 23.10.2009, klo 10.21

Kuorolaulussa puhtaan soinnin lisäksi tärkeimpiä asioita on dynamiikka (hiljaa-voimakkaasti). Näistä miehistä irtoaa näköjään hienon hento tasaisen pehmeä soundi - muuta ei ainakaan tähän mennessä olla kuultu...

Anonyymi Pe 23.10.2009, klo 09.32

Äänipäillä on kyl ollu hyviä huumoritulkintoja Koivusalo-tyyliin sopivalla tavalla (ja ihan hyvin laulettuinakin!). Mut sitä jäin kyl miettimään, että olisivatko saaneet huumoria myös Et itkeä saa Argentiinaan tai Memoryyn... eli kyl tässä aika paljon on ollut kappaletuurista kiinni kuka pystyy vetämään huumorilla ja kuka ei. Euroviisukierroksella kenelle kohdalle tulee vaikka Aurinko laskee länteen tai La Dolce vita, voi olla huumorissa pitelemistä. Mut jos tulee Pylly vasten pyllyä tai Nuku pommiin tai Yammayamma ni sit on ehkä helpompaa. Jännä nähdä miten kuoroille tulee noi biisit.

Euroviisuja odotellessa To 22.10.2009, klo 20.25

Huumoriakin on niin monenlaista... Sitä voi sisällyttää sovitukseen, äänenkäyttöön ja ilmaisuun tai sitten vaatteisiin, viiksiin ja koreografiaan. Ja kansahan sitten ymmärtää mitä ymmärtää, se on pelin henki.

Anonyymi To 22.10.2009, klo 19.03

Kääntäisin tämän asian niin päin että missä on muiden kuorojen huumori?? Äänipäät ihastuttaa ja naurattaa. Ilmeisesti myös vihastuttaa. Ehkä kuoroharrastajille on vaikeaa päästä totutuista kaavoista pois. Minusta tässä on porukka joka tekee asioita ensisijaisesti laadukkaasti mutta lisää päälle runsaasti huumoria. Jos lasketaan kaikista kuoroista huumori+laatu, saa Äänipäät ylivoimaisesti suurimman summan. Kuunnelkaapa vaikka.

Anonyymi To 22.10.2009, klo 16.57

Näinhän se onkin. Laulutaidossa eivät todellakaan jää kenellekään. Olen ollut joskus heidän keikoillaan ja porukan juttuun kuuluu erityisesti itseironia ja he todella osaavat ottaa yleisönsä. Keikoilla on aina mukana välispiikkejä ja keskustelua yleisön kanssa. Pieni velmuilu kuuluu asiaan mutta laulun laadusta ei tingitä. Pojat ovat laulaneet koko ikänsä alan todellisen mestarin opissa ja sen huomaa. Ohjelman ideanahan on tuoda uusia juttuja kuorolauluun. Äänipäät ovat ainakin oman osansa tässä tehneet hienosti.

Anonyymi To 22.10.2009, klo 14.57

Mielestäni on aika huvittavaa, että Äänipäiden kohdalla varsinkin tuomarien huomio on kiinnittynyt esiintymisasuihin ym. koreografiaan vaikka itseasiassa Äänipäiden musiikki on teknisesti todella hyvää ja nautinnollista kuunneltavaa. Eivät jatkopaikat varmasti ole irronneet pelkkien verkkareiden ja viiksien avulla.

Anonyymi To 22.10.2009, klo 13.46

Toivottavasti keskittyvät ensi lauantaina enemmän musiikkipuoleen kuin vaatteiden vaihtelemiseen. Ainakin tähän mennessä kuullun perusteella Äänipäät nimittäin jäävät laulutaidossa aika paljon muiden finalistien taakse, vaikkakin melkoisen innokas fanijoukko antaa varmasti etumatkaa yleisöäänestyksessä.

Anonyymi To 22.10.2009, klo 12.14

Et ilmeisesti ole seurannut ohjelmaa...? Edellisessä jaksossa näytettiin, että heillä oli koko studiopäivän treeniasuna smokki ja lähetyksessä farkut ja T-paita. :)

Anonyymi To 22.10.2009, klo 09.26

Itse paikalla olleena en kyllä nähnyt niitä smokkeja...näkivätkö muut???

Anonyymi Ke 21.10.2009, klo 16.43

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä