Kuopiossa osataan kannustaa omia kuorokisassa

Kuopiossa osataan kannustaa omia kuorokisassa

Suomen Paras Kuoro - Ke 28.10.2009, klo 15.02

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
517
tykkää tästä

Kuopion Nuorisokuoro ja helsinkiläinen Philomela kohtaavat jännittävässä finaalissa lauantaina. Mitkä ovat kuopiolaisten tunnelmat finaalin alla? Kasper Korhosta haastattelee Paula Jokimies. 

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (16)

HYVÄ Kuopio!! HYVÄ MEIRÄN ANTTI!!!

Ryppy Su 1.11.2009, klo 18.40

Turha on savolaisia ruveta mollaamaan. Eikö ole niin että taidolla pärjää.. Itse en osallistunut äänestykseen. (Lauloin aikoinani itse kuorossa ihan harrastuksen vuoksi ja tiedän, että opetus oli jo silloin taidokasta. Silloin elettiin 70-80 lukua.) Nyt pikkasen harmittaa, ku kuorolaulun lopetin.
Onnea Kuopion nuorisokuorolle.! Tsemppiä kaikille laulusta ja yleensäkin musiikillista harrastuksista kiinnostuneille ikään katsomatta. Kohtahan joululaulut raikaa pitkin kyliä hieman epävireisesti, hih.

kuuntelija Su 1.11.2009, klo 16.59

Hyvä Kuopio!! Onnittelut ent kotikaupunkiin täältä pääkaupungista, tsemppiä jatkoonkin, teette hyvää työtä!

Anonyymi La 31.10.2009, klo 20.37

Philomela rocks!!!!!!!!!!

Anonyymi La 31.10.2009, klo 19.52

Molemmat finaaliin päässeet kuorot ovat loistavia ja paikkansa ansainneet, ja odotan illan lähetystä innolla. Ihan turhaa spekuloida täysi-ikäisyydellä ja tiedotusvälineiden huomiolla. Ei tämä nyt niin ryppyotsaista touhua saa olla.

Ohjelma on syksyn mittaan tarjonnut todella nautittavaa viihdettä, ja loppua kohti meno on vain parantunut. Philomelan Tipitii-esitys semifinaalissa oli ihan hillitön. Ei olisi uskonut, että kuluneesta renkutuksesta saadaan aikaan näin kiinnostava ja hulvaton versio. Teknisesti taitavan kuoron kanssa näköjään mikä tahansa onnistuu. Kuopiolaisista säteilevä esiintymisen ilo ja hyvä meininki ovat puolestaan aivan omaa luokkaansa. Tulee nostalginen fiilis - lauloin itse aikoinani nuorisokuorossa, ja nyt on taas palannut mieleen, miten hauskaa se oli.

Tsemppiä molemmille kuoroille. Omasta puolestani ei ole väliä, kumpi voittaa, odotan vain kuulevani hienoja esityksiä. Että ei sen kummempia paineita...

Anonyymi La 31.10.2009, klo 13.50

Philomela on tosi magee, hienoja mimmejä, odotan innolla että kuulen ja näen niitä huomenna!!!

Anonyymi Pe 30.10.2009, klo 21.54

Kuopiolaiset ovat kuulemma laskeneet juuri täsmällisesti ikäjakauman oikeaksi. Osa kuoron alaikäisistä on joutunut jäämään kannatusjoukkoihin tuon ikäsäännön vuoksi. Onko oikeasti niin, että ette keksi enää muuta valituksen aihetta tästä iloisesta nuorisoporukasta? Siitä julkisuudesta vielä... Hämeen Sanomat teki jutun Philomelasta sillä perusteella, että joku kuorolainen on joskus asunut Hämeenlinnassa. Eipä ollut juttua Kuopion kuorosta, vaikka sielläkin on juuriltaan hämäläisiä! Eiköhän anneta kuoroille kisailurauha? Molemmat kuorot kunnioittavat vastustajaansa, kuten käy ilmi Savon Sanomien tänään julkaistusta nettiuutisesta.

Molempien kuorojen fani Pe 30.10.2009, klo 17.28

Philomelastakin olisi saanut olla näillä sivuilla enemmän infoa ja haastatteluja. Onhan kuoro kuitenkin jo finaalissa, kolmesta erästä jatkoon selvinnyt

Anonyymi Pe 30.10.2009, klo 08.06

aika noloa ruveta etsimään mahdollisia rikkoja kuorosta jos nämä eivät edes ole totta.
miksi joku kuoro raskisi kisata riskillä. ei kai sille mitään mahda jos kaikkien naamoja ei rypyt korosta!

Anonyymi Pe 30.10.2009, klo 01.14

Nytkö pudonneitten kuorojen kannattajat ovat niin harmissaan, että jo epäilevät katkerana sääntörikkomuksia? Voi, voi teitä. Kyllä kuopiolaiset pitävät varmasti huolta, että onko sääntöjä täytetty.

Anonyymi To 29.10.2009, klo 20.09

Ehkä alkuerässä istui alaikäisiä kuorolaisianne. Siitä huolimatta kuorokorokkeille oli viimeiseen jaksoon ilmestynyt monta selvästi alaikäisen näköistä kuorolaista...

Anonyymi To 29.10.2009, klo 19.45

Miksi Philomelasta ei ole yhtään haastattelua? Kuopiolla tosiaan näyttää olevan jo neljä... Mikä se ensimmäinen on, jossa lukee "haastattelu tehty 5.9." ? Onhan Philomela sentään toinen finalisti...

1+1+1=4? To 29.10.2009, klo 14.07

Samaa mieltä anonyymin kanssa!

Anonyymi To 29.10.2009, klo 13.30

Ymmärrän, että tuotantoyhtiö tai näiden sivujen päättäjät kertoivat aiemmin, että haastatellaan aina yleisöäänestyksen voittajaa.
Tässä kohtaa kuitenkin olisin itse toivonut kuulevani myös toisen finalistin kuorolaisen haastattelun. Kuopioltahan on jo NELJÄ haastattelua täällä...
Ja se ensimmäinen on aivan "ylimääräinen", sellaista ei muut kuorot saaneet.

Ihan vaan tasapuolisuuden nimissä...

Anonyymi To 29.10.2009, klo 11.30

Meillä on yhdessä tuotantoyhtiön kanssa sopimus, ettemme kommentoi ohjelmasisältöön liittyviä asioita tälle palstalle. Tällä kertaa teen kuitenkin poikkeuksen.
Tuotantoyhtiön kanssa yhdessä olemme pitäneet huolta siitä että kyseinen sääntö kohdaltamme täyttyy. Esiintyvässä ryhmässämme on jatkuvasti ollut tuo vaadittava määrä täysi-ikäisiä laulajia. Esimerkiksi alkuerässämme tästä syystä kolme alaikäistä laulajaamme istui katsomossa, studioyleisönä.

Jussi Mattila / Kuopion Nuorisokuoro Ke 28.10.2009, klo 22.41

Huomasin että Kuopion kuoroon oli ilmestynyt paljon alaikäisiä mukaan viime semifinaalijaksoon. Kuoron ikäjakauma näytti melko paljon siltä että yli 50 % olisi alaikäisiä. Kun formaattiin osallistuttiin ohjeissa kuoroille sanottiin että kuorossa täytyy olla 1.9.2009 yli 50 % täysi-ikäisiä. Nyt kuoron "väestö" näytti pitkälti enemmän ala-ikäisiltä. Toivottavasti näin ei ole. Olisi harmi jos Kuopion taival päättyisi sääntörikkomukseen.

Anonyymi Ke 28.10.2009, klo 18.58

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä