Romanssimusiikki elää ja voi hyvin

Romanssimusiikki elää ja voi hyvin

Estradilla - To 26.11.2009, klo 14.42

1398
tykkää tästä

Kaihoisat, slaavilaiset sävelet ovat vuosisatojen saatossa levinneet laajalle Venäjän rajojen ulkopuolelle. Tänään romanssimusiikki elää ja voi hyvin: vanhat romanssit koskettavat sielua kuten ennenkin, ja uusia syntyy koko ajan eri puolilla maailmaa, aina Amerikassa asti.

Suomalaiseen kansanluonteeseen nämä hieman melankoliset romanssit ovat aina sopineet hyvin, ja niinpä romanssimusiikilla onkin maassamme runsaasti ystäviä.

Meidän Romanssi on Imatran Kulttuurikeskuksessa toukokuussa nauhoitettu konsertti, jossa Pietarin kuvernöörin orkesterin solisteina ovat venäläiset Jevgeni Juzen, Terem Quartet, Albert Asadullin ja Larissa Lusta. Suomesta konsertissa ovat mukana Johanna Rusanen ja Jari Sillanpää, Romantika-orkesteri Kari Litmasen johdolla solistinaan Elena Putina.

Konsertin juontaa Johanna Pirttilahti. TV-ohjauksesta vastaa Timo Suomi YLE Viihteestä.

Venäläisen romanssin kappaleet ja esittäjät:
Jari Sillanpää: Valkoakaasiat ja Valkeaa unelmaa
Elena Putina & Romantika-yhtye: Mustat silmät
Jevgeni Juzen: Vain kerran elämässä
Johanna Rusanen-Kartano: Et rakkautta pakottaa voi
Terem Quartet: Overture of Eurovision
Elena Putina: Itkupaju
Albert Asadullin: Päättymätön tie
Johanna Rusanen-Kartano: Suudelmavalssi
Kari Litmanen: Iltalaulu (instr,)
Larisa Lusta: Salaisuuksia
Jari Sillanpää: From Russia with Love ja Ajomies

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Meidän romanssi-konsertti ei varsinaisesti ollut Yhteinen sävel-sarjan jatke, mutta positiivisessa mielessä yllättävää oli se, kun venäläisetkin lauloivat suomeksi.

Atro Pe 4.12.2009, klo 11.42

Uusimmat

Estradilla

Tunnelmaa ja ajankuvaa säilöön jo 10 vuotta

Estradilla livetaltioinneissa tähtien loistoa

Estradilla-konserttisarja on tallentanut Suomen ykkösartistien ja kokoonpanojen teoksia jo 10 vuotta. Koko ajan on hyvin tärkeänä elementtinä ollut estetiikka: alkuperäinen konserttisalin tunnelma halutaan välittää aina katsojan kotisohvalle asti. Ohjelman tarkoitus on tarjota nautintoja sekä elämyksiä suomalaisen musiikin hengessä.

Estradilla edustaa YLE Tohlopin vahvaa tv-musiikkitaltioinnin perinnettä, mikä ilmenee siinä, että ohjelma on nautinnollista sekä kuvallisesti että äänellisesti. Konsertit ovat lähes suoria livetaltiointeja. Ne on kuvattu yhdellä otolla, minkä ansiosta ”tässä ja nyt” -tunnelma säilyy. Tämä kaikki tehdään niin artistia, orkesteria kuin estradia kunnioittaen. Ohjelman tuotantoprosessissa on haluttu taistella formaatteja vastaan, ja syntyessään valmis tuotos onkin yksilöllisellä tavalla räätälöity teos, joka kestää aikaa.

Estradilla-taltioinnit elävätkin YLE TV2:n ensiesitysten jälkeen tallenteina kuukauden YLE Areenassa, ja useat esitykset ovat saaneet levityksen myös DVD-tallenteina.

Muualla Yle.fi:ssä