Iiro ryhtyy Normaaliksi

Iiro ryhtyy Normaaliksi

Iiro Irti! - Ma 10.1.2011, klo 09.13

BandanabörjeBandanabörjeHyvät ystävät ja hyssykät samaan syssyyn! Jouduin ottamaan ohjat tiukasti tassuihini ja tyssyttelemään Iiron rauhoittumaan sen jälkeen, kun hän löysi sisäisen sankarinsa viime keikalla Turisaksen kanssa. Nyt kerron, kuinka Iirosta tuli jälleen normaali ja mikä osuus Epuilla oli asiaan.

401
tykkää tästä

Sankari-IiroSankari-Iiro

Muistattehan viime jakson Iiro irti -ohjelmasta? Turisaksen musiikki oli mahtavaa ja Iiro selvisi jännittävästä keikasta hyvin, mutta se jälkitohina! VUH! Tohvelisankarimme kulki päiväkausia Ruisrockin jälkeen rinta rottingilla karvalankamattoon pukeutuneena, römäkässä meikissä ja hakkasi pianosta battle-jazzia. Aloimme koko perhe olla lopen kyllästyneet sankariörinään. Eräänä yönä, kun Iiro sankarikuorsasi korskeasti, kaivoin karvalankamaton maahan ja heitin maskipurkin perään. Saisi loppua sankarihupsutus ja alkaisi normaali elo jälleen, päätin.

Iirohan ei ikinä myönnä, että oli minun ajatukseni pestautua Eppu Normaali -yhtyeeseen rauhoittumaan. Idean sain, kun kuulin eräänä lauantai-iltana naapurustosta yhteislaulua, jossa laulettiin perheeniskästä ja joka meni jotenkin: On elämä kärsimysnäytelmää... säästä ei perheen koiraakaan... lallaaa... Oikein kiva laulu, teki mieli ulvahdella haikeasti mukana.

Perheen katti Vincent, joka on suomirockin asiantuntija, selvitti hyräilyni perusteella, kuka laulun esittäjä on ja mistä yhtyeestä on kyse. Näin valon tunnelin päässä, eikä se tällä kertaa ollut juna vaan ylöjärveläisyhtye Eppu Normaali. Hienon nimen ovat bändille keksineet, ajattelin siinä sankariahdistuksessa. Jotain normaalia tässä nyt kaivataan ja kovasti.

Iirohan innostui heti Eppu-keikasta. Ja tapansa mukaan alkoi välittömästi innostuksen jälkeen hermoilla. Eppu Normaalilla on kuulemma valtaisat fanilaumat ja kaikki osaavat niiden laulut ulkoa vaikka väärinpäin. Siinä missä jatsia kuuntelee kaksi, Eppuja kuuntelee kaksisataa, tai kaksituhatta, tai ehkä jopa kaksi miljoonaa, väitti Iiro. Mitä sitten, ihmettelin minä. Ainahan voi laittaa silmät kiinni, jos pelottaa katsoa yleisöä. Vincent – jonka asiantuntemus sivumennen sanoen alkoi lopulta ärsyttää vietävästi – kertoi, että Eppu Normaalin laulaja Martti Syrjä on joskus kuulemma esiintynyt selkä yleisöön päin. Ja silti ne tykkäsivät!

Normaali-IiroNormaali-IiroSain Iiron lopulta vakuutettua siitä, että eppunormalisointi-idea on mitä mainioin kertomalla hänelle, että esiintyessä ei tarvitse pukeutua mitenkään erikoisesti, farkut ja t-paita on oikein asiallinen vaatetus. Meikata ei tarvitse ollenkaan eikä edes tukkaa tarvitse kammata, jos ei tahdo. Mitä arkisempi, sitä parempi. Mikä ihaninta: ei tarvitse olla yhtään sankari! Jos nyt kuitenkin haluaa vähän keikalla ja olla rok, voi käyttää jotain kivaa huivia. Malliksi sitaisin itselleni kaulaan sinisen bandana-huivin, ja voi morjens että olinkin rok välittömästi. Semmoinen viileän hyväntuulinen ja rento, tiedättehän.

Sen verran hermona Iiro kuitenkin oli, että katsoin parhaaksi lähteä keikalle mukaan. Eppu Normaalin Syrjän veljekset, siis Pantse ja Martti, olivat keikkabussissa mukana kanssani rauhoittelemassa Iiroa. Siinä on sitten leppoisat ja mukavat veljekset, ei heitä supertähdiksi uskoisi, niin kivoja ovat. (Tosin, kai supertähtikin voi olla kiva?)

Iiro ja Syrjät bussissaIiro ja Syrjät bussissaKeikalla pojat vetäisivät kimpassa ainakin herttaisen hyönteislaulun, Baarikärpäsen, josta Iiro innostui luonnonystävänä kovasti. Minä tein keikan ajan taas pr-töitä kaupungilla, mutta sinne asti kuului, kun Ilosaaressa hoilattiin njet, njet.

Jälkeenpäin Iiro touhotti, miten kivaa oli ja miten val-ta-van paljon yleisöä, joka tosiaankin oli osannut kaikki laulut ulkoa – ja laulanut ne! Tästä linkistä voi hämmästellä yleisön määrää. Oli sitä melkoinen joukko – ei ihme, että Iiroa jännitti!

Meillä oli taas mukana tuttu telkkariporukka, ja keikan uusinnan voikin katsoa YLE Teeman kanavalta 17.7. kello 21.00 ja 19.7. kello 23.40. Huivit kaulaan, ääni auki ja suomirok-rokkia laulamaan!

Teistä kaikista
kuten normaalisti
tykkää kovasti
Börje

Lisää artisteista:Iiro Rantala

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Ai että jos tämä Iiro olisi pari kertaa "tosissaan" ja tekisi pari biisiä! Ihan ite siis. Ja levyttäisi ne satakybällä. Jo olisi plattoja, ihan takuulla.
Iiro Rantala on musan ennakkoluuloton kauhukarara hienolla tavalla!
Studioon siitä, Iiro!

008 Su 2.1.2011, klo 09.46

Uusimmat

Iiro Irti!

Viime kesänä pianovirtuoosi Iiro Rantala huristeli keikkabussillaan ympäri Suomea  etsimässä mm. iskelmän, bluesin ja suomirockin ydintä. Mitä moninaisimmat musiikin lajit kutkuttavat kuitenkin edelleen Iiroa, joten on jälleen aika pestautua eri artistien keikoille, pakata soittokamat  bussiin ja suunnata  tien päälle.

Keikkamatka sujuu jouhevasti jutellen ja  jamitellen.  Musiikin moniottelija Iiro laittaa itsensä likoon löytääkseen vastauksia mielessä pyöriviin kysymyksiinsä. Matkalle musiikkityylien kirjoon mahtuu monenlaista.

Iiro irti sarjan uudet osat alkavat 31.7. YLE Teemalla klo. 21.00

Osa 1: Musiikin monitoimimies Iiro Rantala lähtee Leville. Lumi pöllyää ja pikkuhousut lentelevät kun kenraali Reetu eli junttidiscon kuningas Frederik opastaa Iiroa junttiuden ytimeen.
31.7.  klo.21 uusinta ti 2.8. klo 23.30 ja 8.1. 2012 klo. 20.00

Osa 2:  Iiro ja Vellu Maurola eli DJ Slow suuntaavat Lahteen erikoiselle keikalle. Miten taustamusiikki vaikuttaa ostoskäyttäytymiseen? Miten pärjää takahuoneessa esiintyvä taiteilija joka janoaa yleisön aplodeja?
7.8. klo. 21 uusinta ti 9.8. klo. 23.15

Osa 3:  Nyt on virsivallankumouksen aika. Laahaavuus loppukoon, ilo alkakoon. Iiro ja pastori Jaakko Heinimäki järjestävät Kallion kirkossa Iiron veisuukoulun. Löytyykö uusi rytmi tai edes yhteys yläkertaan?
14.8 klo. 21.00 uusinta ti 16.8. klo. 22.55

Osa 4: Iiro on aavistellut jo vuosia, että turkulaisilla on suuri salaisuus. Siitä on nyt lähdettävä ottamaan selvää. Oppaina tarkasti varjeltuun turkulaisuuteen toimii hurmaava salsabändi Grupo Kaney.
21.8 klo. 21.00 uusinta ti 23.8. klo. 23.05

Osa 5:  Voiko sipoolainen pianisti protestoida aukealla pohjalaisella maaperällä ilman seurauksia? Varsinkin kun mallia näyttää Paleface ja tiedossa on keikka Provinssirockin katu-uskottavan yleisön edessä. Mitenhän tässä käy?
28.8 klo 21.00 uusinta ma 29.8. klo. 20.15

Osa 6: 
Iiron keikkabussi suuntaa Rauma Rock'n Roll Cruisingiin. Sweet Jeena & Her Sweethearts näyttää mallia persoonallisesta rokkityylistä. Tällä keikalla flyygeliä taotaan niin että auton renkaat lentelevät.
4.9klo 21.00 uusinta 5.9. klo. 20.15

Osa 7: 
Iiro on Karita Mattilan uskollinen ihailija. Hän tapaa vihdoin säkenöivän sopraanon ja kesäpäivä saaristossa huipentuu vähän erilaiseen konserttiin merimaisemissa Kirjaisissa.
11.9. klo. 21.00 uusinta 12.9. klo 20.15

Osa 8: 
Iiro laittaa sielua peliin ja siirtyy soulin pariin. Mahtava Jo Stance hyppää mukaan keikkabussiin. Suuntana on Tampere. Miten sielukas pitää olla että voi soittaa soulia?
18.9 klo. 21.00 uusinta 19.9. klo. 20.15

Muualla Yle.fi:ssä