Iskelmä Finlandia 2011 –ehdokkaat julki tiistaina 5.4. 2011 klo 11

Iskelmä Finlandia 2011 –ehdokkaat julki tiistaina 5.4. 2011 klo 11

Iskelmä-Finlandia - Ma 4.4.2011, klo 16.21 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Tämän vuoden Iskelmä Finlandia -ehdokkaat julkistetaan tiistaina 5.4. tiedotustilaisuudessa Helsingin Töölössä Korjaamolla klo 11.00. Satumaan Airi S. on mukana tilaisuudessa ja nominaattien julkaisutilaisuutta voi seurata netissä suorassa kännykkävideolähetyksessä.

360
tykkää tästä

Iskelmä Finlandia on tänäkin vuonna iso osa Nokialla pidettäviä Tapsan Tahteja. Maamme merkittävimpiin kevyen musiikin palkintoihin kuuluva Iskelmä Finlandia jaetaan tapahtuman avauspäivänä 28.7.2011  Nokian jäähallissa järjestettävässä palkintogaalassa, jossa esiintyy myös viime vuoden voittaja Laura Voutilainen ja tietysti tämän vuoden Iskelmä Finlandia -ehdokkaat. Gaala lähetetään suorana lähetyksenä YLE TV 2:lla.

Myös yleisö saa äänestää kesäkuun aikana omaa suosikkiaan ja äänestyksen tulos julkaistaan tuossa samassa tilaisuudessa.

Iskelmä Finlandia jaetaan nyt yhdettätoista kertaa. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet mm. Kari Tapio, Matti & Teppo, Jari Sillanpää, Paula Koivuniemi ja Olli Lindholm.

Palkinnon saamisen perusteena voi olla vuosia jatkunut pitkä ja menestyksekäs työ esiintyjänä tai toisaalta nuoremman taiteilijan vahvat näytöt suuresta menestyksestä.

Iskelmä Finlandia -palkinnon tarkoituksena on painottaa populaarimusiikin asemaa merkittävänä kulttuurin muotona ja kohottaa sen esittäjien arvostusta. Palkinnon nimi ”Iskelmä Finlandia” ei tarkoita, että se olisi suunnattu vain ns. iskelmälaulajille, vaan ehdokkaita valittaessa tutkitaan populaarimusiikin kenttää ja sen parissa toimivia artisteja laajasti. Palkinnon arvovaltaisuuden takaamiseksi ehdokkaiden etsintä on suoritettu yhteistyössä suomalaisten alan asiantuntijoiden kanssa.

Lähetystä on mahdollista seurata myös Bambuser -palvelussa http://bambuser.com/channel/satumaa

 

 

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Eiköhän voiton vie Danny !

Anonyymi Ti 5.4.2011, klo 14.21

Meiju vie kirkkaasti voiton <3

Memmu Ti 5.4.2011, klo 11.40

Uusimmat

Iskelmä-Finlandia

Iskelmä Finlandia on jaettu vuodesta 2001 ja vuosien mittaan se on noussut yhdeksi merkittävimmistä suomalaisen kevyenmusiikin tunnustuksista. Palkinnon arvo on 10 000 euroa, ja se myönnetään menestyksekkään ja pitkän uran tehneelle taiteilijalle tai lyhyemmän uran tehneelle muusikolle, jonka näytöt ovat muuten erinomaiset. Palkinnon saajan valitsi tänä vuonna ÄKT:n entinen toiminnanjohtaja Arto Alaspää ja luovutettiin Pepe Willbergille Tapsan tahtien Iskelmä Finlandia -gaalassa 28.7.2011.

Yleisön suosikki -äänestyksessä eniten ääniä sai Danny.

 

Vuoden 2011 Iskelmä Finlandia -ehdokkaat:

  • Danny
  • Mariska
  • Markku Aro
  • Meiju Suvas
  • Pepe Willberg

 

Tapsan tahdit -nettisivulle tästä.

Muualla Yle.fi:ssä