”Kun tulee platinaa, se on huippu-huippuhetki”

”Kun tulee platinaa, se on huippu-huippuhetki”

Iskelmä-Finlandia - Ma 18.7.2011, klo 12.51 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1310984988717

196
tykkää tästä

Meiju Suvas nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1982 kappaleella Tahdon sinut. Single oli pitkään listaykkösenä ja julkaisun kääntöpuolelta löytyvä Oot paha oli toisena. Meiju-niminen pitkäsoitto julkaistiin ja sen jälkeen Suvas onkin saanut kiertää kotimaisilla keikkalavoilla vuodesta toiseen nauttien kansan suosiosta.

Ensimmäinen esiintymiskokemus Suvaksella oli jo 3-vuotiaana, kun hän oli ystävänsä kanssa laulamassa lähikaupassa ja palkkioksi artistinalut saivat palan lauantaimakkaraa. Seuraavana vuonna alkoivat piano-opinnot, jotka jatkuivat myöhemmin musiikkiopistossa. Myös tanssiminen on ollut tärkeä harrastus Suvakselle ja hän on ehtinytkin toimia tanssinopettajana.

Useista julkaistuista levyistä kolme on myynyt kultaa ja yksi platinaa. Tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa. Pure mua, Tahdon sinut, Tää onnea on sekä Kaunotar ja Kulkuri. Suvas on ehtinyt yhtyeensä kanssa kiertää niin keikkalavoilla, laivoilla, ravintoloissa kuin messuillakin esittämässä musiikkiaan. Musiikin ohella hän on ehtinyt kokeilla myös näyttelemistä Seurasaaren kesäteatterin näytelmässä Mies ja tango vuonna 1989.

Iskelmä Finlandian saaja ratkeaa Tapsan Tahdeilla Nokialla 28.7.2011, palkinnon jakaa ÄKT:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Arto Alaspää. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan Satumaan nettisivuilla, siirry äänestykseen tästä. Videossa haastattelijana Yle Radio Suomen Iiris Mattila.

Lisää artisteista:Meiju Suvas

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Meijun ääni on kuin tehty latinalaisiskelmiä varten. Vieläkin on puhki soitetut kasetit kauan sitten ostetut, tallessa. Meiju on ainut laatuaan Suomessa.

Anna To 21.7.2011, klo 14.32

Meiju, olet kestosuosikkini, ja vuosien myötä vain paranet, ihanan miellyttävä esiintyjä, ja hyviä kappaleita on sinulta ilmestynyt. Ja äitiys on vain parantanut viehätysvoimaasi, olen onnellinen puolestasi senkin suhteen. Onnea kisaan, toivon voittoasi, Meiju!

Anonyymi Ti 19.7.2011, klo 12.55

Uusimmat

Iskelmä-Finlandia

Iskelmä Finlandia on jaettu vuodesta 2001 ja vuosien mittaan se on noussut yhdeksi merkittävimmistä suomalaisen kevyenmusiikin tunnustuksista. Palkinnon arvo on 10 000 euroa, ja se myönnetään menestyksekkään ja pitkän uran tehneelle taiteilijalle tai lyhyemmän uran tehneelle muusikolle, jonka näytöt ovat muuten erinomaiset. Palkinnon saajan valitsi tänä vuonna ÄKT:n entinen toiminnanjohtaja Arto Alaspää ja luovutettiin Pepe Willbergille Tapsan tahtien Iskelmä Finlandia -gaalassa 28.7.2011.

Yleisön suosikki -äänestyksessä eniten ääniä sai Danny.

 

Vuoden 2011 Iskelmä Finlandia -ehdokkaat:

  • Danny
  • Mariska
  • Markku Aro
  • Meiju Suvas
  • Pepe Willberg

 

Tapsan tahdit -nettisivulle tästä.

Muualla Yle.fi:ssä