”Olen saavuttanut jo merkittävän määrän kilometrejä”

”Olen saavuttanut jo merkittävän määrän kilometrejä”

Iskelmä-Finlandia - Ma 18.7.2011, klo 12.56 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1310984868557

216
tykkää tästä

Pertti ”Pepe” Willberg on monelle suomalaiselle tuttu niin soolotuotantonsa puolesta kuin eri yhtyeiden kokoonpanoistakin. Willbergin musiikkiura alkoi jo 1960-luvun alussa, joten hänelläkin on takanaan paljon kokemusta ja monia hittejä. Kaikki alkoi vuonna 1962, jolloin Willberg oli The Islanders -yhtyeen kitaristi. Myöhemmin yhtyeeseen tuli mukaan toinen Iskelmä Finlandia –ehdokas Ilkka Lipsanen eli Danny.

Yhtyeen hajottua Willberg siirtyi The Finnish Beatmakers –yhtyeen solistiksi. Yhtye sai nimen Jormas ja levytti vuonna 1966 suuren suosion saaneen hitin Saat miehen kyyneliin. Muita suosittuja kappaleita olivat muun muassa Rööperiin, Alusta mä kaiken alkaisin ja Taivas vain tietää. Paria vuotta myöhemmin Jormas hajosi ja tilalle perustettiin Pepe & Paradise, jonka aikana syntyivät hitit Elämältä kaiken sain, Aamu sekä Taivas itkee. Vuodesta 1975 Willberg on tehnyt soolotuotantoa aina nykyhetkeen asti.

Willberg muistetaan 1990-luvun loppupuolelta myös yhtenä Mestareista, joihin hänen lisäkseen kuuluivat Kirka, Hector sekä Pave Maijanen. Myös Fredin ja Petri Laaksosen kanssa perustettu Poptenorit 2000-luvun alussa on jäänyt ihmisten mieleen. Omien kappaleidensa lisäksi Willberg on säveltänyt musiikkia myös muille artisteille, joihin kuuluvat muun muassa. Paula Koivuniemi, Joel Hallikainen ja Mika Pohjonen.

Iskelmä Finlandian saaja ratkeaa Tapsan Tahdeilla Nokialla 28.7.2011, palkinnon jakaa ÄKT:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Arto Alaspää. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan Satumaan nettisivuilla, siirry äänestykseen tästä. Videossa haastattelijana Yle Radio Suomen Iiris Mattila.

Lisää artisteista:Pepe Willberg

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (5)

Sydämelliset Onnittelut Pepe Willberg!
Sinua äänestin!

Anonyymi Pe 29.7.2011, klo 17.09

Onnea Pepe!

Anonyymi Pe 29.7.2011, klo 12.13

Pepe on paras ja sillä siisti !

Anonyymi To 28.7.2011, klo 20.20

pepe willberg on maailman paras laulaja ja komein päällä maan onnea pepe!

Anonyymi Ke 27.7.2011, klo 14.47

Voittajan valinta on paha paikka Arto Alaspäälle. Jos kokemusta ja vaikutuksia arvostettaan enemmän kuin muuta, eli ehkokkaiden "säteilyä" kollegoihin ja koko suomalaiseen populäärikenttään, niin Willberg ja Danny ovat silloin vahvoilla. Ei noita miehiä silti voi asettaa paremmuusjärjestykseen. Veikkaanpa, että Alaspään puntarissa nämä kaksi laulu- ja pop-taiteilijaa ovat kärjessä. Kolme muuta ehdokasta tulevat niukasti pari nuotin mittaa takana. Mutta fakta on (vaikka tämä fraasilta vaikuttaakin), että kaikki viisi nominanttia "voittavat" pitkässä juoksussa. Hyvä niin. Kunnia heille jokaiselle.
Mutta tämä on taas kerran tasan tätä, pelkkää arvailua. Pian se sitten nähdään!

jyy Ke 27.7.2011, klo 08.52

Uusimmat

Iskelmä-Finlandia

Iskelmä Finlandia on jaettu vuodesta 2001 ja vuosien mittaan se on noussut yhdeksi merkittävimmistä suomalaisen kevyenmusiikin tunnustuksista. Palkinnon arvo on 10 000 euroa, ja se myönnetään menestyksekkään ja pitkän uran tehneelle taiteilijalle tai lyhyemmän uran tehneelle muusikolle, jonka näytöt ovat muuten erinomaiset. Palkinnon saajan valitsi tänä vuonna ÄKT:n entinen toiminnanjohtaja Arto Alaspää ja luovutettiin Pepe Willbergille Tapsan tahtien Iskelmä Finlandia -gaalassa 28.7.2011.

Yleisön suosikki -äänestyksessä eniten ääniä sai Danny.

 

Vuoden 2011 Iskelmä Finlandia -ehdokkaat:

  • Danny
  • Mariska
  • Markku Aro
  • Meiju Suvas
  • Pepe Willberg

 

Tapsan tahdit -nettisivulle tästä.

Muualla Yle.fi:ssä