Rajaton "Tarinoita" -levynjulkkarikonsertti Helsingin Kulttuuritalo 14.11.2010

Rajaton "Tarinoita" -levynjulkkarikonsertti Helsingin Kulttuuritalo 14.11.2010

Kotikriitikko arvioi - To 18.11.2010, klo 17.04

Rajaton Aamu-tv:ssäRajaton Aamu-tv:ssä

331
tykkää tästä

Ja näin oli koittanut odottamani päivä: Rajaton yhtyeen "Tarinoita" levyn levynjulkaisukonsertti. Olipa sopivaan aikaan ajoitettu tämäkin konsertti. Pimeä, "musta" marraskuu ja tiedossa valovoimaisen Rajaton-yhtyeen taianomainen show.

Vähän minulla oli ennakkoluuloja, pidänkö konsertista tällä kertaa vai en, sillä Essi Vuorela oli joutunut sairauslomalle ja häntä tuuraa Nina Tapio. En ole ollut mikään suuri Nina Tapion fani, mutta tiedän toki, että hän on huippuammattilainen.

Kulttuuritalolle on aina mukava mennä konserttiin, sillä teidän, että siellä saan apua. Nytkin sain avustajan joka auttoi minut paikalleni. Paikkani oli taas kerran tosi hyvä: rivi yksi, aivan keskellä salia. Tästä syystä pitää olla erittäin tarkkana milloin konserttilippujen myynti alkaa.

Tarinoita-levyä olin kuunnellut jo kotona kuukauden verran ja tykästynyt siihen kovasti.

 Itse konsertti oli aivan yliveto. Kaikki yhtyeen jäsenet ylittivät taas kerran itsensä.

Kulttuuritalo konserttipaikkana on mielestäni erittäin hyvä. Siellä on hyvä akustiikka ja taitelijat saavat hyvän kontaktin yleisöön. Ja yleisö esiintyjään.

Oma suosikkini Rajaton-yhtyeestä on Hannu Lepola. Kuitenkin suurimmaksi yllättäjäksi osoittautui Nina Tapio.

Kuten edellä mainitsin, minulla oli hieman ennakkoluuloja, - mutta todellakin turhia. Nina oli omaksunut yhtyeessä laulamisen todella hyvin. Ihmettelen, miten ihmeessä hän oli ehtinyt omaksua ohjelmiston niin hyvin niin lyhyessä ajassa. Nina Tapion persoonallinen ääni ei kuitenkaan erottunut liiaksi muiden laulajien äänistä. Joten kyllä Essi sai olla rauhassa sairauslomalla. Hyvin Nina hoiti tuurauksen.

Oma suosikkini Tarinoita-levyllä on Hannun ja Essin ”Onni”, Soilan ”Surma” -kappale, sekä Hannun ”Satakieli Monrepoossa”. Muita kappaleita jotka jäivät mieleen: ”Uphill”, ”I Need You To Turn To”, - Elton Johnin alkuperäinen Hieno kappale.

Oli myös hienoa, että esiteltiin Mia Makaroff yleisön joukosta sekä huomioitiin, että Essi oli yleisössä.

Loppuhuipennukseksi Rajaton oli 7-henkinen, sillä Essi tuli mukaan laulamaan ”Tuuti Tuuti poiuttani” -kappaletta. Todella upea esitys, kuten oli konsertti kokonaisuudessaankin.

Konserttia täydensi myös omalta osaltaan Felix Zenger, suomalainen beatboxaaja. Tämä taidelaji ei kuulu ehkä minun makuuni, mutta täytyy myöntää, että upea suoritus ja sai hyvin yleisön mukaansa. Todella taitava kaveri.

Ei pettänyt tälläkään kertaa Rajaton yhtye. Todella upean konsertin tarjoilivat meille. Kiitos!

- Veli-Matti Santavuori, Helsinki -. 

Lisää artisteista:Rajaton
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä