Paula Koivuniemi, Hämeenlinna Sirkus 19.11.2010

Paula Koivuniemi, Hämeenlinna Sirkus 19.11.2010

Kotikriitikko arvioi - Ma 22.11.2010, klo 16.09

Paula Koivuniemi, Hämeenlinna Sirkus 19.11.2010Paula Koivuniemi, Hämeenlinna Sirkus 19.11.2010

358
tykkää tästä

Paula Koivuniemi - ja yhteislaulu raikaa

Paula Koivuniemi esiintyi Hämeenlinnan Sirkuksessa 19.11.2010. Iltapäivällä lähdin matkaan Seinäjoelta kohti Hämeenlinnaa. Tätä perjantaita olin odottanut kauan, sillä tähän aikaan vuodesta Paulalla on harmittavan vähän näitä normaali-keikkoja. Kalenteri kun täyttyy pikkujouluaikaan yksityistilaisuuksista ja -tapahtumista. Viime näkemästä oli vierähtänyt melkein kuukausi.

Olin paikalla jo hyvissä ajoin. Ihmisiä alkoi tulla tasaiseen tahtiin ja pian olikin jo mukavasti väkeä. Heti sisään päästyäni tiedustelin esiintymisajan henkilökunnalta, että varmasti ehtisin omaan tuttuun paikkaan, eturiviin. Aikaa oli puoleen yöhön vielä paljon, joten kiertelin ja tutustuin ravintolaan. Se olikin tosi miellyttävä. Oli tosi iso tanssilattia ja musiikki hyvää ja monipuolista, aikuisen makuun sopivaa iskelmää. Ylhäällä oli isot parvet joista oli hyvä näkyvyys esiintymislavalle. Tuntui ihan kuin olisi ollut kuninkaallinen kun laskeutui niitä isoja ja pitkiä portaita alas. Tunnelma oli hyvä. Ikähaitari oli pääosin 25-50 vuotta.

Menin hyvissä ajoin lavan eteen ja huomasinkin lavan reunan olevan ihan liian korkealla. Siitä kyllä iso miinus, sillä reilu tunti pää ylöspäin ottaa niskoihin. Myös onnistuneiden kuvien ottaminen oli haastavaa kun joutui kuvaamaan alhaalta ylöspäin eikä pitkistä käsistäkään ollut paljoa apua tässä tilanteessa.

Tovin kuluttua alkoi tuttu musiikki soida, musiikki jolla koko kansan iki-ihana kestosuosikki Paula Koivuniemi toivotetaan lavalle. Silloin yleisössä alkoi kuulua huutoa, taputusta ja viheltämistä. Bändin pojat tulivat lavalle ja Paula hetkeä myöhemmin. Ensimmäinen biisi alkoi. Se oli kaikille tuttu ”Sata kesää tuhat yötä”.  Hienosti Paula otti yleisön ja sai luotua sinne hyvän fiiliksen. Huomioi yleisöä hyvin ja tervehti ihmisiä. Ei siihen tarvittu ihmetemppuja tälläkään kertaa, että yleisö lähti mukaan bilettämään.

Yllätyin, kun Paula spiikkasi, että seuraava kappale on ”Sua vasten aina painautuisin”. Matkalla Hämeenlinnaan kuuntelin kyseistä kappaletta ja mietin, että toivon sitä tänä iltana, sillä se on yksi omista suosikeistani. Eipä tarvinnutkaan sillä se tuli toivomattakin. Tämä on harvemmin esitettävä kappale joten en osannut odottaa sitä. Valitsi tämän kai siksi, kun yleisö oli laulanut hyvin mukana alkukeikankin ja tämähän on semmoinen yhteislaulu. Sen perään kuultiin myös harvemmin esitettävä ”Kuuleeko yö?”. Hienoja kappaleita.

Monet tahtoivat nimikirjoituksia keikan aikana. Paperia ja kyniä sateli lavalle. Pitkien välisoittojen aikana Paula sitten kirjoittelikin puumerkkinsä muistoksi faneille.

Keikan aikana kuultiin paljon Paulan omia hittejä, mutta myös yksi cover-kappale. Tämä oli Ismo Alangon ”Peltirumpu” jonka Paula levytti keväällä 2010 Rakkaudesta-albumilla.

Pian oli viimeisen kappaleen aika ja sehän on tietysti mikä muukaan kuin ”Aikuinen nainen”. Nyt viimeistään jokainen sai äänensä avattua. Yleisöstä lähti ihan mieletön ääni ja kaikki lauloi mukana ja heilutti käsiään ylhäällä musiikin tahdissa.

Sitten tunti ja vartti oli kulunut ja tuli aika kiittää, Paula yleisöä ja yleisö Paulaa.

Tunnelma keikan aikana oli yleisesti ottaen loistava, mutta aina mahtuu mukaan muutamia häiriköitä, jotka sitten pilaavat muiden ilon ja nautinnon. Mutta hyvä fiilis jäi. Sitten haikein mielin odottamaan seuraavaa keikkaa. Pitkä kotimatka alkoi ja matkamusiikkina tietysti Paula Koivuniemi.

Mervi Memmu Tapanainen

Katso myös Memmun keikalla ottamat kuvat:

Lisää artisteista:Paula Koivuniemi
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (5)

Paula on upea live esiintyjä

Anonyymi Ma 29.11.2010, klo 15.45

Kiiitos Airi ! Eipä tuollainen tullut edes mieleen ! Aina sitä jotain uutta oppii kun vanhaksi elää ;)

Anonyymi Ti 23.11.2010, klo 14.49

Kyllä Paulalla on pääkin mukana. Klikkaa kuvaa, niin näet kuvan oikeassa koossa.

t. Airi S.

airi_yle Ti 23.11.2010, klo 10.50

Kyllähän Paula viihdyttää osaa,harmi vaan että pää oli muutamasta kuvasta jäänyt pois !

Anonyymi Ti 23.11.2010, klo 10.00

Paulaan voi aina luottaa !

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 21.11

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä