Mikael Konttinen Wanhan Tanssikellari, Helsinki 20.11.2010

Mikael Konttinen Wanhan Tanssikellari, Helsinki 20.11.2010

Kotikriitikko arvioi - To 25.11.2010, klo 16.01

Mikael KonttinenMikael Konttinen

Veli-Matti fanittaa Mikael Konttista, ja epäilee sen takia olevansa jäävi arvioimaan tämän esiintymistä. Turhiin ylisanoihin ei Kotikriitikko kuitenkaan tälläkään kertaa sorru.

388
tykkää tästä

Pikkupakkanen, kylmä, viimainen ja hieman lumisateinen lauantai-iltapäivä. Illalle oli suuria odotuksia. Wanhan Tanssikellarissa esiintyisi Mikael Konttinen.

Mikael on ollut suosikkini heti ensinäkemän/-kuuleman jälkeen vuoden 2006 linnanjuhlista asti. Ja voin sanoa, että Mikael on nykyisin kotimaisista ykkössuosikkini. Juuri tämä asia asettaa minut kenties "jääviin" asemaan. No eipä nuo ole suuretkaan herrat tai rouvat ole jäävänneet itseään tärkeämmissäkään asioissa, joten en minäkään.

Ilta osoitti taas kerran, miten yksi osio voi pelastaa koko kokonaisuuden. Olin ystäväni Maijan kanssa liikkeellä. En ollut ollenkaan tyytyväinen ruokaravintolan (Wanhan kellari ja Grilli) palveluun. Joten siirryimme hieman pettyneinä tanssikellarin puolelle. Yksin en olisi voinut tuonne mennäkään, sen verran pimeä ja sokkeloinen ravintola oli minulle.

Mikael aloitti esiintymisen n. klo 23.00 ja pienten taukojen rytmittämänä hän esiintyi aina puoli kahteen asti. Illan ohjelmisto oli monipuolinen ja mielestäni hyvin valittu tanssivaa yleisöä varten.

Mikael sai yleisön mukaansa heti alusta alkaen. Solistin ja orkesterin välinen vitsailu oli onnistunutta ja tunnelma korkealla. Onneksi Mikael esitti myös joitakin omia kappaleitaan, kuten Soulia rannalla, Ota Kiinni, Elän Ilman sua ja Milloin. Tietysti olisin halunnut enemmänkin Mikaelin omia kappaleita, mutta ymmärrän aivan hyvin, että kyseessä on tanssikeikka, jolloin tanssimusiikki on pääasia. Ja tanssimusiikkia, hyvää sellaista, tanssijat myös saivat.

Äänentoisto/akustiikka ei varsinaisesti ole ravintoloissa kovin korkeatasoista, mutta olimme niin lähellä lavaa, että hyvin kuului ja näkyi. Huomasi myös, että Nelinpeli-orkesteri on erittäin ammattitaitoinen tanssiorkesteri ja ovat tehneet pitkään/paljon Mikaelin kanssa esiintymisiä. Sen verran hyvin "natsasi" yhteen.

Mikael otti esiintyessään paljon katsekontakteja tanssijoihin, mikä minun mielestäni oli erittäin upea asia, eli vuorovaikutus toimi tässäkin tilanteessa. Mikael osasi myös yllättää minut, sillä yhtäkkiä hän alkoi laulaa minulle synttärionnittelulaulua. Pikkulintu oli kuulemma visertänyt.

Musiikillisesti ilta oli aivan loistava, pisteitä laski jonkin verran humalaiset asiakkaat, sillä turhanpäiväinen meteli häiritsi musiikkia.

Ehkä olen vanhanaikainen, mutta minun mielestäni orkesterilla voisi olla yhtenäinen työasu.

Illan lopuksi Mikael jakoi haluaville nimmareita. Mikael on ammattilainen isolla A:lla. Monipuolinen, hyvä-ääninen, nöyrän asenteen omaava artisti, joka on Suomen ykkösluokkaa. Toivoisin pian Mikaelin omaa kokonaista konserttia, konserttisalissa.

- Veli-Matti Santavuori -, Helsinki

 

 


 

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava.
Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Lisää artisteista:Mikael Konttinen
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä