Rajaton Joulu Temppeliaukion kirkko, Helsinki 18.12.2010

Rajaton Joulu Temppeliaukion kirkko, Helsinki 18.12.2010

Kotikriitikko arvioi - Ti 21.12.2010, klo 14.02

Lauluyhtye RajatonLauluyhtye Rajaton

”Ei todellakaan tarvitse soittimia, kun henkilöt omaavat noin hienon soittopelin kuin oma suu.” Veli-Matti on aloittanut joulun viettonsa lauluyhtye Rajattoman musiikin parissa jo monena vuonna, - ja niin hän teki jälleen.

268
tykkää tästä

Kävi kylmääkin kylmempi viima Helsingin keskustan kaduilla, kun kävelin ystäväni kanssa kohti Temppeliaukion kirkkoa. Vähän jännitti. Oli minun ensimmäinen käyntini tuossa kuuluisassa kirkossa, mutta vieläkin enempi jännitti Rajaton Joulu.

Taas oli se aika vuodesta jolloin jouluni "virallisesti" alkaa. Rajaton-yhtye on käynnistänyt jouluni vieton jo viitenä vuonna. Aikaisemmin Rajaton Joulu on ollut Kultsalla, mutta nyt siis kirkossa. Osasin odottaa, että tällä kertaa konsertti olisi hartaampi ja rauhallisempi kuin tuolla Kultsalla, mutta välillä hyvä näinkin.

Temppeliaukion kirkko otti meidät vastaan erittäin lämpimästi, sillä kirkkoon astuttua tuntui heti lämpimältä. Kirkossa oli paljon kynttilöitä ja kallionlokeroissa myös tuikkuja, jotka olivat todella kauniita, kuin tähdet kirkkaalla taivaalla. En tosin saanut kummoista kuvaa kirkosta, sillä siellä oli minulle aivan liian pimeää, mutta onneksi oli ystävä mukana, joka auttoi. Saimme paikat eturivistä, josta näin kauniin alttarin.

Rajaton- yhtyeen laulu alkoi pian kuulua selkäni takaa, he tulivat eteen kirkon keskilattiaa myöten samalla laulaen. Konsertin kappaleet oli erittäin hienosti valittu, konserttipaikan luonteen mukaisesti. Tutut kappaleet "En etsi valtaa loistoa", "Kulkuset", "Heinillä härkien" ja "Jouluyö, juhlayö" soivat upeasti kirkossa. Rajaton-yhtye, tai voisi kutsua melkeinpä orkesteriksi, sai kappaleet kuulostamaan niin kauniilta, ja kauniitahan ne tietysti ovatkin. Ei todellakaan tarvitse soittimia, kun henkilöt omaavat noin hienon soittopelin kuin oma suu.

Olin iloinen, kun Rajaton oli ottanut myös "Ketun joululaulun" ohjelmistoonsa. Se on niin ihana kappale. Hienosti soivat myös kappaleet "Maria, herran piikanen" ja "Joulun neiet". Itseäni kosketti kaikkein eniten Hannu Lepolan ja Essi Vuorelan säveltämä kappale "Onni", sillä se peilaa niin omaa elämääni. Eikä millään muotoa voi unohtaa, aina varmoja valintoja, "Varpunen jouluaamuna", " Oi Jouluyö" ja "Tonttu" -lauluja.

Konsertista jäi taas niin rauhallinen olo ja tuntui, että joulurauha oli saapunut sydämeeni. Tapasin myös oman suosikkini Hannu Lepolan kirkon eteisessä ja sain kiitettyä häntä upeista musiikkinautinnoista tänäkin vuonna.

Nyt on hyvä mieli rauhoittua pikkuhiljaa joulun viettohon.

Oikein Hyvää Joulua!

- Veli-Matti Santavuori, Helsinki -

Lisää artisteista:Rajaton
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä