Suomalaisen elokuvan Suuret Sävelet Pori 28.1.2011

Suomalaisen elokuvan Suuret Sävelet Pori 28.1.2011

Kotikriitikko arvioi - Ti 1.2.2011, klo 10.37

Osmo Olkkonen, Laura Vuorela, Riku Huhtasalo, Mikael Konttinen (Suomalaisen elokuvan Suuret Sävelet Pori 28.1.2011)Osmo Olkkonen, Laura Vuorela, Riku Huhtasalo, Mikael Konttinen (Suomalaisen elokuvan Suuret Sävelet Pori 28.1.2011)

Satumaan kotikriitikko on harrastanut jälleen maakuntamatkailua. Tällä kertaa matka on suuntautunut Poriin ja puhallinsoittimien pariin. Vanha tuttu Mikael Konttinen oli varmaan vetonaula, mutta konserttilavalta tuli bongattua myös uusi viehättävä tuttavuus: Laura Virtala.

285
tykkää tästä

Istuin bussissa kohti Poria. Matka kestää kolme ja puoli tuntia. Siinä sitä ehtii miettiä kaikenlaista. Lähinnä ajatukseni olivat jo Porissa. Ystäväni Helena oli minua vastassa Porin linja-autoasemalla ja menimme syömään Steak & Whisky House Galle -ravintolaan. Se kannatti, ruoka ja palvelu olivat erittäin hyvää. suosittelen. Suosittelen myös viskiä, sillä siellä niitä eri lajeja löytyi. Vatsat täynnä ja mieli hyvänä lähdimme sitten Promenadikeskukseen, jossa oli alkamassa Suomalaisen elokuvan Suuret Sävelet konsertti.

Orkesteri koostui puhallinsoittimista ja siinä oli kolmen sotilassoittokunnan jäseniä. Edustettuina olivat Satakunnan Sotilassoittokunta, Pohjanmaan Sotilassoittokunta sekä Panssarisoittokunta. Orkesterin johtajana toimi Riku Huhtasalo. Konsertin juonsi Osmo Olkkonen, joka kertoi aina kappaleita ennen elokuvan sisällöstä ja näyttelijöistä erittäin hienosti ja mielenkiintoisesti. Yleisö pääsi hyvin elokuvaan sisälle, vaikkei olisi ennen nähnytkään elokuvaa.

Orkesteri soitti ensin "Valkoinen Peura" sekä "Rukajärven tie" -elokuvien musiikkia todella upeasti. Ja sitten olikin vuorossa illan solistien esille tulo. Laura Virtala oli minulle mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Hän on ansioitunut eri musikaaleissa sekä musikaaliopettajana. Todella upea laulaja ja esiintyjä.

Illan toinen solisti, Mikael Konttinen on taas mielenkiintoinen "vanha" tuttavuus. Laura ja Mikael aloittivat duetoimalla "Lemmenliekki leimahtaa" sekä "Potpotpotpot potkut sain" -kappaleilla. Laulamisen välissä tanssivat valssiakin erittäin hienosti. Ennen Väliaikaa Mikael lauloi Romanssin "Sua vain yli kaiken.." ja Laura ”Katupoikien laulun".

Väliajalla olimme Helenan kanssa aika vaitonaisia, sillä konsertin alkupuoli oli jo niin upea, että se pisti hiljaiseksi. Toisella jaksolla kuulimme upeita kappaleita hienosti esitettynä ja sovitettuina. Mm. "Lentävä Kalakukko", jossa Mikael lauloi oikein leveällä savon murteella. Hienoa! Lauran upeat tulkinnat kappaleista "Nuoruustango", "Ranskalaiset korot" sekä "Balladi, elokuvasta Klaani" olivat upeaa kuultavaa. Mikael lauloi myös "Kauas pilvet karkaavat" sekä "Milla" -kappaleet. Täytyy sanoa, että jopa minäkin tykkäsin Milla –kappaleesta, josta en aikaisemmin erityisemmin pitänyt.

"Sinua sinua rakastan” on aina ollut mielestäni parhaimpia rakkauslauluja, mutta nyt kuulin sellaisen version, että vastaavaa en ole kuullut. Mikael lauloi sen niin upeasti, että ei voinut kuin nauttia kyynelpisarat poskilla. Hienoa.

"Kulkuri ja joutsen" sekä "Jotain jää" kappaleet laulettiin sitten taas duettona. Ei tämä duetto jäänyt ainakaan Nina Tapion ja Mikko Leppilammen esityksen varjoon ollenkaan.

Konsertti kokonaisuudessaan oli siis aivan upea. Kyllä kannatti Poriin lähteä. Sitten kiirusti linja-autoasemalle josta auto lähti kohti Helsinkiä klo 22. Kiitos Helena, Mikael, Laura ja orkesteri. Teitte minun maakuntamatkastani Poriin unohtumattoman.

Tää haluaa lisää!!!

- Veli-Matti Santavuori, Helsinki -

 

Katso Helena Suorannan ottamat keikkakuvat:

Lisää artisteista:Mikael Konttinen
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä