Suvi Teräsniska, Hämeensilta Tampere 5.2.2011

Suvi Teräsniska, Hämeensilta Tampere 5.2.2011

Kotikriitikko arvioi - Ma 7.2.2011, klo 16.47

Suvi Teräsniska, Hämeensilta Tampere 5.2.2011Suvi Teräsniska, Hämeensilta Tampere 5.2.2011Olli Lindholmin ojentamat nyrkkeily-boxerit ja yllättävät cover-vedot ilahduttivat Kotikriitikkoa Hämeensillan keikalla. Tungoksesta huolimatta yleisö käyttäytyi hyvin ja näköala yli öisen Tampereen oli komea.

305
tykkää tästä

Pitkä matka oli taas ajettu katsomaan Suvin keikkaa. Saavuin paikalle vasta viime tipassa, kun tapasin samalla ystävääni kun Tampereella kerran olin. Lippuluukulla ilmoitettiin, että joutuu odottelemaan hetken, sillä ravintola oli jo ahdettu täyteen. Säikähdin ihan älyttömästi, että ei pääse enää sisälle, sillä olinhan kumminkin ajanut melkein 200km, että pääsen kyseiselle keikalle. Syke laski hieman kun kuulin, että keikkaan olisi vielä reilu puoli tuntia aikaa. Pian alkoikin löytyä tilaa ja pääsin sisälle. Keikkaan oli aikaa enää 20 minuuttia. Yhtään liian aikaisin en ollut paikalla.

Suvin bändi soitteli viimeisiä kappaleita ennen taukoa ja Suvin esiintymisvuoroa. Odotellessa bongasin sieltä ahtaudesta myös Olli Lindholmin. Sitten oli jo aika siirtyä eturiviin ja pian lavan edusta täyttyikin kaiken ikäisistä faneista. Keikka alkoi ja tunnelma oli katossa.

Oli kiva yllätys kun ohjelmistoon oli tullut muutoksia. Pitkästä aikaa kuulin Älä ikinä sano niin -kappaleen livenä. Myös Valkoinen valhe oli pitkästä aikaa ohjelmistossa. Uudelta levyltä kuultiin muitakin mahtavia biisejä kuten Revitään haavat auki ja Ei saa kesyttää. Näissä on hyvät sanat ja tarinat. Suosittelen kuuntelemaan ja keskittymään varsinkin jälkimmäisen sanoihin.

Yhtenä coverina kuultiin jo loppusyksystä keikkalistalle otettu Pave Maijasen Elämän nälkä, jonka Suvin kuoro esitti Kuorosodassa. Suvi on myös levyttänyt kyseisen kappaleen 2.3. ilmestyvälle Rakkaus päällemme sataa -platinapainokselle, jossa on myös duetto Ollin kanssa kappaleesta Särkyvää.

Muitakin covereita kuultiin, mm. Kaija Koon hitti Tinakenkätyttö ja yksi, mistä olin ihan innoissani eli Paula Koivuniemen Luotan sydämen ääneen. Aiemminhan Suvi on laulanut Paulan Kuuntelen Tomppaa -kappaletta. Loistava yllätys, vau!

Kesken keikan Olli Lindholm ojensi Suville räikeän väriset nyrkkeilyhousut!!! -Kyllä, luit oikein. Syytä tähän ei illan aikana selvinnyt enkä sitten enää muistanut kysyä keikan jälkeen. Ainakin se sai Suvin huvittuneeksi, mutta laulu jatkui naurusta huolimatta.

Toinen uusi kappale oli ABBAn Summer night city. Sen Suvi esitti duettona kosketinsoittaja Matti Riekin kanssa. Tässä oli kunnolla potkua ja poweria, hieno veto.

Viimeisenä kappaleena kuultiin Suvin ensimmäinen hitti Hento kuiskaus. Taputus ja huutomylly jatkui, joten Suvin ja bändin oli palattava lavalle ja vedettävä vielä tuoreimman levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu Jos menet pois.  Sitten Suvi ja bändi kiitti ja ilta oli siltä osin tullut päätökseen.

Itse jäin vielä odottelemaan, että josko Suvi tulisi jakamaan nimmareita, koska minulla oli asiaa hänelle. Reilun puolen tunnin odottelun jälkeen hän sitten tulikin. Oli tullut uusia nimmarikortteja, joten sellainen oli saatava sekä yhteiskuva ja halaus. Sitten hyvillä fiiliksillä kotimatkalle.

Ilta oli mahtava ja tunnelma oli hyvä, ei häiriköintiä tai muutenkaan tönivää porukkaa. Keikka oli kaikin puolin mahtava, kuten Suvi itsekin sanoi. Hieman liian paljon väkeä oli noin pieneen paikkaan, mutta sopu sijaa antaa ja näköalat ainakin oli hyvät sillä ravintola sijaitsi seitsemännessä kerroksessa.

Kiitos Suvi. Kiitos bändi.

Mervi  ”Memmu” Tapanainen  

Katso myös Kotikriitikon keikkakuvat:

Lisää artisteista:Suvi Teräsniska
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (15)

Niin sitä pitää ! Suvi korjasi koko potin Iskelmän gaalassa,onnea vaan Suville !

Anonyymi Su 13.2.2011, klo 23.03

Kyllä Suvi laulaa osaa, se on jo

1) kuultu ja
2) todistettu levy- ja keikkamyynnin puolella.

Ihmetten vain näitä kommentteja "tukijoukoista", ja niiden mahdollisesta roolista artistin taustalla. On tärkeää, että varsinkin kirjanpitoon ja mm. keikkamyyntiin liittyvät asiat ovat luotettavissa käsissä, mutta eivät nämä tukijoukot sinne lavalle tule laulamaan - kyllä esiintymiset on aivan itsenäisesti hoidettava, ja kovin montaa sumuista esiintymistä (tai oharia) ei välttämättä tarvita, kun keikat eivät enää menekään kaupaksi ja yleisö katoaa. Olisipa muutamalla edesmenneellä artistilla ollut yhtä tasokkaita taustajoukkoja tai edes hyviä ystäviä, niin pahimmilta murhenäytelmiltä olisi ehkä vältytty.

Juttu oli hyvin kirjoitettu ja kiitokset siitä.

Partamooses La 12.2.2011, klo 22.48

Onhan se totta että luonne ja asenne ratkaisee paljon,samoin artistin persoona ja miten hän käyttäytyy esim. haastatteluissa,esiintyessä jne.Onneksi on vapaus valita kenen musiikkia kuuntelee/ostaa :) !

Anonyymi Pe 11.2.2011, klo 21.38

Joo-o, yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta, niinhän sen pitääkin mennä. Minusta on kyllä aika hieno juttu, että nuori likka on uskaltanut olla aikansa "epätrendikäs" ja uskonut omaan tapaansa tehdä musiikkia. - ja sitten lopulta työ on kantanut hedelmää. BTW. vähän sama juttu taitaa olla Antti Tuiskun kohdalla, monet vuodet on naureskeltu ja vitsailtu, mutta se ei ole lannistanut ja nyt menee hyvin niin työn kuin oman itsetuntemuksenkin kanssa. Olisko se sitten kuitenkin niin, että menestymisen kannalta tärkeintä onkin se oma luonne ja asenne.... - mene ja tiedä.

Hyvä keskustelu kuitenkin, ilo lukea :))

t. Airi S.

airi_yle Pe 11.2.2011, klo 10.48

Niin toinen tykkää,toinen ei,suurin osa kuitenkin pitää Suvista. Suvi,Antti ja Jenni myyvät paremmin kuin "kuninkaalliset",mistähän johtuu ?! No niillä vaan on hyviä kappaleita sekä ääntä,niinhän se menee :)

Anonyymi Pe 11.2.2011, klo 10.36

En tykkää tästä laulajasta. Liian lipevää touhua. Laulunlahjojakin vain niukasti.

Anonyymi Pe 11.2.2011, klo 09.44

Suvi ja Antti ykkösartistit ja vieläpä Lapista !

Anonyymi To 10.2.2011, klo 20.35

Suvi pärjää kyllä ilman Olliakin. Suvi on hyvä laulaja ja mukava Kolarin tyttö.

Anonyymi To 10.2.2011, klo 17.58

Jos "vaatimaton" laulaja myy kultaa ja platinaa,onhan se ihmeellistä ?! Hyvä Suvi !

Anonyymi Ke 9.2.2011, klo 21.48

Iltaruskon laulaja - vaatimatonta laulantaa. Häntä kannattelee Olli ja hyvät kappaleet. Onnittelut kappaleiden tekijöille.

Anonyymi Ke 9.2.2011, klo 16.56

Suvi on paikkansa ansainnut meidän tähtitaivaalla,hieno artisti.Ei ketään voi pakolla käskeä ostamaan levyjä ei edes "Olli" ! Onnea Suville toivottavasti saat jatkossakin hyviä kappaleita laulettavaksi !

Anonyymi Ke 9.2.2011, klo 09.43

Tässä Suvissa on pelaamisen maku - ja vankasti. tuloksia näyttää tuovan vain Ollin tuki.

Teräsnika alkaa olla menneen talven lumia - onneksi. Laulutaitokin vaatimaton. Vaativat sävellykset saavat suvilta "rauhan"..

Anonyymi Ti 8.2.2011, klo 23.12

Tottakai tukijoukot on tärkeitä,mutta pääosaa edustaa kuitenkin artisti,hänestä joko tykätään tai sitten ei !

Anonyymi Ti 8.2.2011, klo 22.51

On hyvä laulaa, kun on oikea tukiryhmä

Anonyymi Ti 8.2.2011, klo 14.12

Suvi tekee aivan ihanaa musiikkia,kiitos kriitikolle arvioinnista !

Anonyymi Ma 7.2.2011, klo 20.36

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä