Kaksin karkuteillä (Tangled), Suomen ensi-ilta 11.2.1011

Kaksin karkuteillä (Tangled), Suomen ensi-ilta 11.2.1011

Kotikriitikko arvioi - Ti 15.3.2011, klo 13.29

Flynn RiderFlynn RiderUSA 2010
Ohjaus: Nathan Greno & Byron Howard
Suomalaisissa äänirooleissa mm. Maria Ylipää ja Lauri Tähkä
Suomalaisen ääniversion ohjaus:  Markus Bäckman

277
tykkää tästä

Kaksin karkuteillä on Disneyn viideskymmenes koko illan piirroselokuva. Se perustuu vanhaan satuun Tähkäpäästä, joka alkuperäisessä tarinassa ei ole prinsessa laisinkaan. Tähkäpää on joutunut ilkeän noidan vangiksi korkeaan torniin ja joutessaan hän on keskittynyt lähinnä huomaavan pitkien taikahiusten kasvattamiseen. Lauri Tähkä nähdään, - tai pikemminkin kuullaan, elokuvan suomalaisen dubbauksen miespääosassa Flynn Riderina. Ehkäpä suomalaisen roolittajan tekemiin pääosan esittäjien valintoihin on näyttelijän taitoja enemmän vaikuttanut innostus leikkiä nimillä. Naispääosassa on Maria YliPÄÄ ja vastaparina Lauri TÄHKÄ.

Maria Ylipää on prinsessa Tähkäpään roolissa hyvä, mutta Tähkän ääninäytteleminen on keskinkertaista. Tähkä ei oikein osaa eläytyä roolinsa. Puheosuudet tuntuvat latteilta. Välillä Flynn kuulostaa todella kyllästyneeltä, joka on toisaalta uskottava reaktio vapaudenhuumassa elostelevaan Tähkäpäähän. Lopputulos kokonaisuutena siis menettelee.

Roolisuorituksessaan Tähkä on enimmän aikaa vähän pihalla, mutta koska hän on muusikko eikä näyttelijä, niin sen ymmärtää. Elokuvan ainoa laulukohtaus juuri ennen loppuhuipennusta on vaikuttavin. Siinä Lauri päästelee täysin palkein ja kuulostaa omalta itseltään. Pikkurike tässä(kin) kohtaa on se, että laulaessaan Tähkä hukkaa huulisynkan roolihahmonsa kanssa aika pahasti.

Kaksin karkuteillä –leffassa nähdään kaunista ja vaikuttavaa animointia. Erityisesti Tähkäpään hiukset ovat ihanasti tehdyt, vaikka pidänkin enemmän perinteisestä piirrosanimaatiosta. Disneyn uusimmassa on myös enemmän suoraa äxöniä aikaisempiin klassikoihin verrattuna. Loppuratkaisu on klisee, mutta koskapa se ei tämän lajityypin elokuvissa sellainen olisi.

R-K.K.

Lisää artisteista:Lauri Tähkä
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä