Jani Jalkanen ja Hänen Orkesterinsa, Punkalaidun 8.6.2011

Jani Jalkanen ja Hänen Orkesterinsa, Punkalaidun 8.6.2011

Kotikriitikko arvioi - Ma 20.6.2011, klo 14.56

Jani Jalkanen ja Hänen OrkesterinsaJani Jalkanen ja Hänen Orkesterinsa

256
tykkää tästä

On kesäinen hellepäivä Punkalaitumen lavalla Särkässä 8.6.2011. Esiintyjänä on tänään Jani Jalkanen ja Hänen Orkesterinsa. Mietin etukäteen, mitä tuleman pitää. Ennakkoon on sekä hyvää että pelottavaa odotusta, koska isäpappa Kari Tapio on nyt kuollut ja poika on ”perinyt” paikan. Ihmisiä oli yllättävän vähän paikalla, koska alunperin Sorsakosken piti esiintyä, mutta sairauden takia hän peruutti. Hätiin kutsuttiin Jalkanen Orkestereineen.

Soitto lähtee hyvin alkuun, vaikka jäykkyyttä on huomattavissa. Ensimmäinen setti on taattua kamaa, suomalaisia iskelmäklassikoita. Toinen setti muodostuu enimmäkseen ulkomaalaisista kappaleista ja Kari Tapion tuotannosta. Toisen setin aloitti kaunis Sielu, sydän ja kyyneleet, jonka Jalkanen laulaa kauniisti. Kolmas setti muodostui sekalaisista kappaleista, niin ulkomaalaisista kuin suomalaisistakin.

Plussaksi keikasta voisi sanoa tosi hyvän soittotaidon, koska bändihän on jo monia vuosia soittanut Kari Tapion kanssa. Myös äänenlaatu on hyvä ja laulaja Jalkanen on hyvä laulamaan. Parannettavaa löytyisi mielestäni siinä, että Jalkasen pitäisi tajuta se, että hän on nyt yhtyeen ”johtaja”. Hän jäi monesti liikaa taka-alalle.

Myös bändi/laulaja voisi laulaa enemmän, koska laulajalla on hyvä ääni. Suurin osa kappaleista jäi instrumentaaleiksi. Välillä tuli mieleen, onko tämä jokin ”ruotsinlaivaorkesteri”, koska laulua tuli yllättävän hyvin. Osa kappaleista luonnollisesti toimi ilman laulua. Eli bändin pitäisi ymmärtää laulaa ja elehtiä lavalla enemmän.

Bändi otti hyvin huomioon ihmisten toiveet, mutta osaa biiseistä oli vaikea tanssia joillekin, vaikka bändi soitti hyvin. Jännitys ja jäykkyys paistoi jossain kohdin läpi, mutta ei se haitannut. Keikan myötä sekin katosi. Loppujen lopuksi Jani Jalkanen Orkestereineen soitti vähän isänsä kappaleita, mikä oli mukava yllätys.

Mielestäni tästä ammattilaisten bändistä tulee vielä hyvä yhtye tanssilavoille, kunhan he tajuavat, etteivät ole enää kenenkään taustabändi.

Kotikriitikko, Juha Puhtila

Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Juu ei. Ei tanssipaikoille. Näin olen heidät kokenut.

Anonyymi Ke 22.6.2011, klo 20.45

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä