Josh Groban Finlandia-talo 25.09.2011

Josh Groban Finlandia-talo 25.09.2011

Kotikriitikko arvioi - Ti 4.10.2011, klo 10.11

Josh GrobanJosh Groban

166
tykkää tästä

Vanha kunnon jengi koossa taas, Helmut Lottin kautta tulleita ihania ystäviä. Olimme ensin ruokailemassa Ravintola Kaarnassa ja ruoka oli hyvää ja fiilis jo valmiiksi korkealla illan konserttia varten.

Ei, ei ollut Helmut Lottin keikka kyseessä, vaan nyt oli Josh Grobanin vuoro. Itse en ole kovin syvällisesti tutustunut Grobaniin, mutta tiesin hänet mahtavaksi laulajaksi,  joten odotus illan konsertista oli korkealla.

Pientä lämmitystä saimme, kun siirryimme Ravintola Kaarnasta Finlandia-talolle pienen kiertoajelun jälkeen mustalla Limousinella. Siellä soi vain Josh Groban, joten lämmitys"bändi" oli oikein valittu. Ja tunnin kiertoajelun jälkeen olimme jo valmiiksi lämmitelty ja istuimme ensimmäisellä rivillä Finlandia-salissa.

Konsertissa saimme nauttia monipuolisesti Joshin vanhasta- sekä uudesta tuotanosta. Itseäni kosketti eniten kappale " You raise me up", jonka artisti esitti encorena. Vaikuttavin esitys minusta oli kappale "Alejate", jonka Josh Groban on levyttänyt Celine Dionin kanssa. Aivan upea!

Mieleeni jäivät myös kappaleet; "Per Te", "Alla luce del sole" sekä toisena encorena esitetty "Awake".  Täytyy mainita myös Joshin tulkinta "Smile"-kappaleesta, sillä siinä tulkinnassa Joshin ääni sai kappaleen tuntumaan todella koskettavalta, siis aivan ihana!

Mukavia piristeitä konsertille antoi, kun Josh vastasi livenä faneilta tulleisiin kysymyksiin sekä yleisöstä otettu fani, joka lauloi Joshin kanssa duettona Awake-kappaletta. Mukavia yksityiskohtia. Artisti oli myös erittäin huumorintajuinen ja vitsiä löytyi joka lähtöön.

Ainoa harmistus oli oma kielitaito, sillä pesunkestävänä jenkkinä Josh intoutui niin kovasti puhumaan, että ei meikäläinen ehtinyt kaikkea rekisteröimään, mutta kokonaisuus säilyi kuitenkin upeana.

Josh Grobanista huomaa, että hän on ammattilainen ja osaa ottaa koko konserttisalin yleisön huomioon. Itse en kuitenkaan antaisi konsertille kiitettävää arvosanaa siitä syystä, että itse koin, että jotakin jäi puuttumaan. Ja se jokin oli se, että en kokenut mitään yhteyttä Joshiin. Täydellinen konsertti on sellainen, jossa olen kokenut, että artisti on laulanut juuri minulle. Se ei tarkoita sitä, että hänen pitää saada minuun katsekontakti tai muuta sellaista, vaan että hänen laulunsa tulee juuri minun sydämeeni.

Konsertin yleisö oli mielestäni mallikelpoista. Olimme heti mukana kuvioissa kun artisti tuli lavalle. Suomalaiset alkavat ehkä pikkuhiljaa uskaltaa näyttää tunteitaan. Oli myös kiva huomata Finlandia-talon uudistunut alakerta. Oli tullut viihtyisä ravintola ennen niin kolkkoon sisäänkäyntiin.

Konsertti oli mielestäni hyvä ja siitä jäi hyvä fiilis. Toivottavasti Josh pitää lupauksensa tulla vähän useammin Suomeenkin!

Veli-Matti Santavuori, Helsinki

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä