Rikos ja Rakkaus 27.9.2011 Martinus-sali

Rikos ja Rakkaus 27.9.2011 Martinus-sali

Kotikriitikko arvioi - To 6.10.2011, klo 09.25

Mikael KonttinenMikael Konttinen

172
tykkää tästä

Martinus -sali on minulle aivan uusi tuttavuus, eka kerta niin sanoakseni. Martinlaakso on jonkun verran tuttu paikka. Onneksi sattui mukava aurinkoinen syysilta, joten ei tarvinnut hirmuisesti ottaa vaatteita mukaan.

Minut otettiin iloisella asenteella vastaan. Kiitos Martinuksen henkilökunnalle, joka toimii muuten vapaaehtoisena, jotta kuoro saa rahaa. Hienoa!

Niin, luvassa olikin jännä konsertti. Konsertti oli koottu suomalaisista jännityselokuvista. Kuuntelin ensin lämpiössä ollutta keskustelua suomalaisista elokuvista. Itse ohjaaja Matti Kassilakin oli paikan päällä ja kuulin mielenkiintoisia asioita elokuvan tekemisestä ennen vanhaan. Pian sitten istuinkin salin eturivillä.

Vantaan viihdeorkesteri on maankuulu. Tällä kertaa kapellimestarina oli Antti Rissanen, joka oli tehnyt kovan työn etsiessään, tutkiessaan ja valitessaan säveliä konserttiin.

Konsertissa kuultiin musiikkia oli mm. elokuvista "Varastettu kuolema" (säv. Gerge De Godzinsky v. 1938), "Salainen Ase" (säv. Pekka Attinen v. 1943) "Varjoja Kannaksella" (säv. Pekka Attinen v. 1943) "Kuollut mies vihastuu" (säv. Gerge De Godzinsky v. 1944), "Laitakaupungin laulu" (säv. Heikki Aaltoila v. 1948), "Varsovan laulu" (säv. Harry Bergström v. 1953), "Kovaa peliä Pohjolassa" (säv. Harry Bergström v. 1959), "Komisario Palmun erehdys" (säv. Osmo Lindeman v. 1960), "Vodkaa, Komisario Palmu" (säv. Rauno Lehtinen v. 1969) "Tuntematon ystävä" (säv. Rauno Lehtinen v. 1978), "Jäähyväiset presidentille" (säv. Heikki Sarmanto v. 1987).

Vantaan viihdeorkesteri oli treenannut todella upeasti, sillä kun piti silmät kiinni pystyi näkemään elokuvan tapahtumat "valkokankaalla". Tosin nuotteja oli jäänyt jäljelle erilaisia pätkiä ja osan partitiiveista oli kapellimestari tehnyt omalla kynällään, kun nuotit olivat niin heikkotasoisia, ettei niistä saanut selvää. Toiset pätkät olivat ihan parin minuutin pätkiä, mutta ymmärsi kyllä, milloin ovi aukeni, ja milloin "puukko upposi lihaan".. :)

Illan solistit Mikael Konttinen ja Annimaria Rinne esittivät todella luontevasti vanhojen elokuvien lauluja. Annimaria esitti esimerkiksi Kate O’Haran alunperin englanniksi esittämän "Srangers Can Turn to Lovers", ja laulu oli niin upeasti esitetty, että alkuperäinen jää varjoon.

Mikael Konttisen ja Annamaria Rinteen duetto "Isoveli valvoo" -kappale toi hyvin mieleen suomettumisen ajan ehkä hiukan ironisesti. Tosi hieno! Kaikkein syvällisimmin kosketti kaksikon esittämä "Viha rakkautta vaanii" -kappale. Varsinkin tässä kappaleessa Mikael Konttinen pääsi käyttämään monipuolisesti upeaa ääntään, välillä matalalta ja sitten korkealta. Selvästi Mikaelilla oli hyvä päivä.

Konsertti oli erikoisuuksineen todella upea ja suosittelen, jos siitä uusintoja tarjotaan.

Veli-Matti Santavuori, Helsinki

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä