Leirinuotiolla matkataan Pyhä Unpluggedin tunnelmiin

Leirinuotiolla matkataan Pyhä Unpluggedin tunnelmiin

Leirinuotiolla - Ke 22.6.2011, klo 14.35

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1308746249460

262
tykkää tästä

Pyhä Unplugged –tapahtuma on järjestetty Koillis-Lapissa Pyhällä Mato Valtosen johdolla jo vuodesta 1998 lähtien. Radio Suomi kunnioittaa legendaarista musiikkitapahtumaa juhannuksen Leirinuotiolla-ohjelmassa. Studiossa järjestetyssä tribuuttikonsertissa esiintyy liuta vuosien varrella tapahtumassa vierailleita artisteja.

Pyhä Unpluggedin varsinainen konserttipaikka on Aittokuru, missä pääkonsertit järjestetään. Mato Valtosen mukaan kuru on kuin iso kattila, jonka pohjalla ovat lava ja esiintyjät. Yleisö on noin 40 metriä korkeammalla sadan metrin päässä lavasta. ”Akustiikka on hämmentävä. Juttu on siinä, että musiikki tulee todella kauniisti kaukaa, se laittaa sanattomaksi kuulijan. Tunnelma muuttuu todella ainutlaatuiseksi, äänentoistoa ei tarvita juuri lainkaan”, Valtonen kuvailee.

Pyhä Unpluggedissa on vuosien varrella esiintynyt joukko suomalaisia eturivin artisteja. Heistä Koivuniemi, Kaartamo, Kuustonen, Kettunen, Maijanen, Voutilainen, Pakarinen, Kääriäinen, Irina ja Paleface ovat mukana Radio Suomen Leirinuotiolla Pyhä Unplugged  –tribuuttikonsertissa, joka lähtetetään Radio Suomessa perjantaina 24.6.2011 klo 14.03 alkaen. Uusintana ohjelman voi kuunnella lauantaina klo 11.03.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Leirinuotiolla

YLE Radio Suomen Leirinuotiolle kokoontuu juhlapyhisin erilaisia artisteja näyttämään itsestään uusia puolia. Kyseessä on musiikkisessio, jossa yhdistellään tuoreella ja rennolla tavalla artisteja ja heidän musiikkiaan. Artistit esittävät itselleen uusia lauluja ja tulkitsevat toistensa kappaleita. House-bändinä on Janne Haaviston johtama kokoonpano, jossa soittavat Haaviston lisäksi Pekka Gröhn, Miikka Paatelainen, Esa Kotilainen, Abdissa Assefa alias Mamba.

Muualla Yle.fi:ssä