Maria Lund: Tahdon!

Maria Lund: Tahdon!

Levyarviot - Ke 27.1.2010, klo 07.24 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

664
tykkää tästä

Maria Lund: TahdonMaria Lund: TahdonMarja Lund on outolintu iskelmä maailmassa. 1960 –luvun svengaava retromusiikki on vain yksi ulottuvuus Lundin imagoa. Visuaalisuuteen on panostettu ja esimerkiksi nettisivut ovat tyylikkäät. Ja mikä parasta: musiikki toimii myös ilman kuvaa. Lund on hyvä laulaja, kappaleet ovat keskivertoa parempia ja sovituksia on mietitty. Oikeat muusikot hoitavat soittopuolen viuluja ja puhaltimia myöden. Lundin ensimmäinen albumi Ajan sävel ylitti kultalevyrajan, joten levy-yhtiön tuki näkyy ja kuuluu myönteisesti lopputuloksessa.

Tahdon!

Maria Lundin musiikki nojautuu pitkälti Valtteri Tynkkysen työpanokseen. Hän on levyn tuottaja, sovittaja sekä säveltäjä. Seitsemän säveltä kymmenestä on Tynkkysen käsialaa. Sanoitus puolesta vastaavat lähinnä Heikki Salo ja Maria Lund.

Loput kolme kappaletta ovat maukkaita kierrätyksiä. Teemu Brunilan pophitti ”End of Love” kuultiin ensin Anna Abreun tulkintana ja nyt se kuullaan Lundin suomennoksena nimellä ”Timbuktuun.”

Kaunis peto” on kaivettu XL5 –yhteen ohjelmistosta. Poikabändi kuului 1990 –luvun puolivälissä riehuneeseen tekno-dance –buumiin, jonka kärkinimiä olivat Nylon Beat, Aikakone ja Movetron.

Kestävin kierrätys on Juice Leskisen ”Syys”, joka ilmestyi alun perin Ajan henki –albumilla vuonna 1981. Levy kuuluu Juicen onnistuneimpien levyjen joukkoon.  ”Syys” on haikea rakkaudentunnustus, jonka teksti on lähempänä runoutta kuin iskelmäsanoitusta: ”Sä olet keidas erämaassa rakkauden / Sä olet eilen, tänään, sä olet huominen /  Sä olet minun jalanjälki joka painuu nurmikkoon / Sä olet siellä ja minä täällä oon.” Lundin tyylikäs laulu on silkkaa magiaa.

Tahdon! on kokonaisuudessakin laadukasta iskelmää, jota ei tässä maassa tuoteta ainakaan liikaa.

Lisää artisteista:Maria Lund

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (5)

eivä kuivempaaa ja tylsempää ohojelmaa oo tullu piiiiitkiiiin aikoihin - niin teennäinen Lund
-äidillä tyttärellä aikamoinero teeskentely ei auta TAMARA ON AINA TAMARA

bellapsoio La 9.10.2010, klo 22.31

Hyvä Heikki Hilamaa,kelpo arviointi !

Anonyymi To 25.2.2010, klo 10.10

Tämä arvostelu osui naulan kantaan! Ihmettelen vaan, miksi tätä levyä ei soitettu radio suomessa, niin kuin Marian edellistä Ajan sävel-levyä. Mielestäni tämä on parempi ja näyttää Mariasta monipuolisemman kuvan laulajana.

Anonyymi To 4.2.2010, klo 14.18

Sorry, but i can not accept that. Maria Lunds Style is just like another copy od "the baseballs" or other groups who got in to that 50s Style (years before Maria Lund). She is just popular because of her mother, thats why her second album failed in Finland. She does not deserve to go to Oslo!

Anonyymi Ke 27.1.2010, klo 15.12

Onnea Maria finaaliin !

Anonyymi Ke 27.1.2010, klo 12.24

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä