Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Toivottavasti Amadeus saa laulaa huomenna semifinaalissa Turussa ainakin enemmän kuin yhden kappaleen.

Anonyymi Pe 18.6.2010, klo 15.00

Kyllä näilla Amadeuksen sivuilla riittää kävijöitä, että mielestäni näitä kannattaa pitää auki. Hänen uusi albuminsa on joistakin kaupoista loppu. Eivät osanneet sanoa koska saadann lisää. Toivottavasti nyt kun ihmisen tietävät,että tällainen on ilmestynyt ostavat vielä. Ajattelin ostaa ystävälleni lahjaksi saa nähdä onko sitä silloin kun sen ostaisin.

Anonyymi Pe 18.6.2010, klo 14.52

Toivottavasti Amadeus levyttää näitä ikivihreitä, mitä Hänellä on suunnitelmissa, Hänen äänensä sopii niin hyvin näihin kappaleisiin. Olen käynyt netissä niitä kuuntelemassa esim. Yö kerran unhoa annoit ja paljon muita. Hänen albumissaan on yksitoista kappaletta, mikä on sopiva määrä, niin voi kerralla kuunnella, olen kuunnellut ne kaikki ainakin satakertaa. Hyviä ovat.

Anonyymi Ke 16.6.2010, klo 20.33

Hei! Amadeus kannustaa... -sivu on uusin eli viimeisin, joka toimii.

Anonyymi Ti 15.6.2010, klo 22.57

Amadeuksen tähtihetket sivu ei enään toiminut. Amadeus kai harjoittelee uutta ohjelmaa, jossa myös Hänen siskonsa Miritsa esiintyy soittimena viulu. Seinäjoen tangomarkkinoilla Amadeus nähdään myös televisiossa mitä kovasti odotan. Toivottavasti nähdään myös jatkossa sellaisia ohjelmia missä Amadeus laulaa.

Anonyymi Ti 15.6.2010, klo 13.22

Suomi TV haastatteli eilen Amadeusta, siinä Hän kertoi haluavansa kehittyä laulajana ,siihen ovat kaikki mahdollisuudet olemassa. Onnea !!

Anonyymi Ti 8.6.2010, klo 08.31

Kiitos vinkistä näytti toimivan :)

Anonyymi Ma 7.6.2010, klo 22.31

Anonyymi – La 5.6.2010, klo 18.42 Kesäillan valssi -sivulle voit kirjoittaa kun ensin klikkaat lisää kommentti ja sitten heti tallenna -kohtaa (sieltä jostakin sekamelskasta löytyy), niin avautuu vaaleanpunaisena kommenttilomake. Siihen voit kirjoittaa ja sitten normaalisti pluslasku ja tallenna. Näitä samanlaisia häiriöitä on muuallakin Satumaan sivustoilla, harmi.

Anonyymi Ma 7.6.2010, klo 22.07

Toimiikohan tämä sivu ? Kaunis kappale se tango nyt sitten odotetaan minkälaiset sanat se saa !

Anonyymi Ma 7.6.2010, klo 17.35

Dokumentti oli hyvä, vaikkakin KauhunSekaisinTuntein sitä katsoin. Nimittäin olin SeinäJoella tuolloin ja KameraKammoisena pelkäsin pahinta. No onneksi NaamaVärkkini vilahti vain muutaman sekunnin siellä IhmisMeressä ja sain huokaista helpotuksesta ohjelman jälkeen. Amadeuksen Uutta Levyä innokkaasti odotellaan ja niitä Keikkoja myös tänne Lapin PeräKyliin. t: LapinNoita

Anonyymi Su 6.6.2010, klo 21.52

Yhdyn täysin edellisen kirjoittajan kommenttiin!!!!

rista-beata Su 6.6.2010, klo 15.45

Yhdyn täysin edellisen kirjoittajan kommenttiin!!!!

rista-beata Su 6.6.2010, klo 15.45

Eilen illalla ohjelmassa suomalaista tangon taikaa oli hyviä pätkiä vuoden 2009 tangomarkkinoilta. Amadeus oli myös mukana monessa osiossa, hyvä ohjelma. Nyt kun Amadeuksen tangokuninkuusvuosi päättyy pian. Toivottavasti Hän on saanut sen bändin kokoon ja keikkailee keskeytyksettä. Toivottavasti saadaan se levy perustangoista, niin ihanasti Hän laulaa näitä vanhoja lauluja joita olen You Tubesta kuunnellut. fani

Anonyymi Su 6.6.2010, klo 13.13

Kesäillan valssi -sivu ei pelitä, eikä eilenkään! Missä vika? Kait lopetettu nekin! Ei väliä!

Anonyymi La 5.6.2010, klo 17.42

Rauha Satumaahan!

Anonyymi La 5.6.2010, klo 17.40

Ed. kommentoijalle, että siltä se minustakin vaikuttaa. Jos ylimystön kanssa ei ole samaa mieltä, niin heti oot trolli...

Anonyymi La 5.6.2010, klo 17.25

Joo, toisten fanien kanssa pitää olla mielin kielin, ettei Yle häädä. Asian laadulla ei ole yhtään väliä. On se niin fiksua, että!

Anonyymi La 5.6.2010, klo 15.37

Kävin Amadeuksen sivuilla juuri, se toimi helposti eikä tarvinnut kirjautua. Olen samaa mieltä erillisen kirjoittajan kanssa, että siellä on samanlaista kirjoittaa kuin tälläkin sivulla. Minäkin ensi epäröin mennä. Amadeusta vaan odotellaan, jos nyt joskus kävisi niin hyvä tuuri, että tulisi paikkanunnalle missä asun esiintymään. On tosi ihanaa nähdä Amadeus televisiossa ensiviikolla. fani

Anonyymi La 5.6.2010, klo 13.29

Hei
En ole perehtynyt näiden "anonyymisivujen" tilanteeseen sen enempää, kun nämä aikoinani sattuneesta syystä jätin. Välillä olen käynyt kuitenkin lukemassa, kuten nytkin tein. Huomaan, että on syytä oikaita eräs asia. Nimittäin, olen itse kirjoittanut jo monta kertaa Amadeuksen kotisivun keskustelupalstalle.

Ei sinne tarvitse rekisteröityä, kirjautua eikä sinne ole pakko antaa sähköpostiosoitettaan. En tiedä, miksi täällä niin luullaan.

Näissä nettilomakkeissa on yleensä tähdellä merkityt kentät pakko täydentää eikä tähteä ole tuossa sähköpostin kohdalla Amadeuksen sivulla. Sähköposti-kohta tarkoittaa vain sitä, että jos olet kirjoittanut palstalle jotain ja haluat seurata, vastataako viestiisi ja mitä vastataan, niin siinä tapauksessa täytä se kohta. Jos täytät sen, saat viestiisi tulleet vastaukset ihkaomaan sähköpostiisi tiedoksesi heti. Sähköpostiosoitteesi ei jää näkymään minnekkään tietenkään. Se on siis vain luksusta kirjoittajille! Jos et täytä sitä kohtaa, niin saat vastaukset tietoosi perinteiseen tyyliin menemällä lukemaan palstaa.

Sinne vain kaikki rohkeasti kirjoittelemaan!

Armasta aikaa kaikille!

t. Tuula
PS.Taidan panna tämän noille muillekin sivuille, älkää ihmetelkö siis!

tuula_maria La 5.6.2010, klo 11.56

Pakko korjata yöllistä kommenttiani, tietenkin A eikä AA, hyi minua! Elisa

Anonyymi La 5.6.2010, klo 11.45

Anonyyminä on helppo ottaa turpiinsa ja vielä helpompi antaa toisille turpiin...

Anonyymi La 5.6.2010, klo 11.25

Olen samaa mieltä hyvä, että tämä sivu toimii vielä. Amadeuksen omat sivut ovat hyvät ja siellä on paljon kauniita kuvai Hänestä.

Anonyymi La 5.6.2010, klo 09.12

Onpa kiva homma, että tämä sivu toimii vielä. Minä olen käynyt Ampun omilla sivuilla muutaman kerran ja annoin sähköpostiosoitteenikin. Luotan siihen, että siellä pidettäis järki kädessä, eikä homma menisi mauttomuuksiin. Palautettakin saa tulla, jos haluavat laittaa. Kannustan kaikkia Amppufaneja sinne, koska AA:kin varmasti tykkää, että "tapaisi" siellä fanejaan. Jaksan uskoa joskus vielä oikeudenmukaisuuteen! T. Elisa

Anonyymi La 5.6.2010, klo 00.04

00:14 Jos rekisteröidyt tai annat sähköpostiosoitteen,jos kirjoituksesi ei jota kuta miellytä ja siitä valitetaan saat S-postiisi varmasti palautetta ?! Joten sun täytyy olla samaa mieltä kuin nimellä/nimimerkillä kirjoittavat,et välttämättä voi olla eri mieltä tai antaa negatiivista palautetta,joten olen anonyymi ja pysyn. meillä on kuitenkin vielä sananvapaus !

Anonyymi Pe 4.6.2010, klo 23.52

Amadeus kannustaa... siellä toimii myös kirjoittelu !

Anonyymi Pe 4.6.2010, klo 22.58

Onhan sähköpostin antaminenkin arveluttavaa !!?? Onhan täällä sivuja pilvin pimein joissa voidaan kirjoitella ! Mikähän on syy miksi Bändi sivulla ei ole kommentoi osiota ?

Anonyymi Pe 4.6.2010, klo 22.55

Tämäkö on ainoa Satumaan Amppu-sivu, joka toimii?!?

Anonyymi Pe 4.6.2010, klo 22.32

Ampun kotisivut vaatii sähköpostiosoitteen antamisen, mutta ei varsinaista kirjautumista tai varsinaista rekisteröitymistä. Kuinkahan paljon siinä on sitten eroa?! Kuka tietää! Noin niinkuin tietojen ja kommenttien "levittämisen" suhteen!

Anonyymi To 3.6.2010, klo 23.14

Ei Ampun sivuille tarvitse kirjautua. Minä ainakin kävin kirjoittamassa sinne ja hyvin onnistui ilman mitään sen kummempja.

Laura Ke 2.6.2010, klo 13.00

Kiitos tiedosta, että Amadeus on mukana ohjelmassa tangon taika 5.6. kello 18.00, varmasti muistan katsoa. ikifani

Anonyymi Ke 2.6.2010, klo 12.55

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä