Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Hei fani, minunkin mielestä Amadeuksella on kivat sivut, sinne vain ”askel rohkeasti sisään”. Auraviihteen sivun mukaan Amppu on mukana ”Suomalainen tangon taika” -dokumentissa, TV2, 5.6. klo 18.00 (toivottavasti enemmänkin kuin vilaukselta) ja Kesäillan valssissa 9.7. eli jotain sentään tulossa tv:stä. YouTubesta kuuntelen myös mielelläni Amppua ja vähän muutakin. t: LapinNoita

Anonyymi Ti 1.6.2010, klo 19.00

Amadeuksella on ihan hyvät sivut. En vain viitsi mennä kirjautumaan sivuille mieluimmin kirjoitan tässä. Amadeuksen vain odotan jossain keikalla tai tapahtumassa näkeväni. fani

Anonyymi Ti 1.6.2010, klo 18.37

Olen samaa mieltä kanssasi fani, klo 18.12 - klo 15.05 - klo 14.49. terv. Amadeuksen JälleenNäkemistä odotteleva LapinNoita

Anonyymi Su 30.5.2010, klo 19.03

You Tubessa on paljon Amadeuksen lauluja, on tullut lisää, mutta kun ne ovat keikoilta niin kuva ja ääni ei ole paras mahdollinen. Mutta mielellään niitä kuuntelee tässä odotellessa Amadeuksen uutta levyä ja ohjelmaa Seinäjoen tangomarkkinoilta. fani

Anonyymi Su 30.5.2010, klo 17.12

Aika on tosiaan Amadeuksen puolella,Hänellä kun vielä ikänsä puolesta paljon aikaa kehittää itseään ja katsoa millaista musiikkia aikoo jatkossa tehdä, valmiuksia on niin moneen. fani

Anonyymi La 29.5.2010, klo 14.05

Tässä odotellessa Seinäjoen Tangomarkkinoita ja sieltä tulevaa lähetystä, jossa Amadeus laulaa. Katson aina Televisiolähetykset tarkasti, että jospa jossain Amadeus esiintyisi, toivoisin näkeväni Hänet monen muun tavoin Televisiossa laulamassa vaikka sellaisen ohjelman, jossa olisi muitakin hyviä artisteja. Amadeukselle hyvää kesää ja faneille fiksua käytöstä, että Amadeus jaksaa tehdä tätä raskasta viihdyttäjän työtä. tv. fani

Anonyymi Ke 26.5.2010, klo 13.49

Amadeukselle sopiikin laulut joissa vaaditaan vahva ääni ja yllä mainitaankin juuri näitä.Näissä vaaditaankin äänen kestävyyttä ja kaikilla sitä ei ole.

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 20.23

FC-Madame on liian hieno nimi. Ajattelee vain tätien tekosia. Löysät höpötykset ja toisten fanien arvostelu ylhäältä päin. Kiitos ei! Vitsinä hyvä!!!!!

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 16.09

Ai niin SE ITSERIITTOISUUS!!!

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 15.48

Just nappiin! Koivuniemi ei myönnä naamankiristyksiään eikä fc-tädit erheitään ja typeryyksiään. Vastaus oikein!

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 14.42

Kommentoija KT sanoi jollain sivulla "SatuMaan Matamit ja HerraHenkilöt". Uskallan muuntaa fc-tädit heidän arvokkaalle ARVOLLEEN sopivaksi nimeksi FC-Madame(t). Oisko sopiva?!?

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 14.39

FC-tädit. Uusi käsite suomenkielen sanakirjaan! Miten tämän käsitteen
nyt määrittelisi. Siihen oheen liitettävä myös kuva, ks kuva ohessa aidosta FC-tädistä.
Mä repeän naurusta!

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 09.57

Mitä yhteistä on Paula Koivuniemellä ja FC-täteillä? Kummatkaan ei myönnä mitään...

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 09.38

Ehkä Paulan on pakko uudistua,ettei suosio ala hiipumaan... Täytyy hakea festareilta uusia nuorempia faneja ! Vanha Paula parempi kuin uusi !

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 09.32

Paulan naiseuden hehku hoituu aina rapakon takana pitkillä lomilla siskon luona. Tulos on kyllä parempi kuin Virossa tai Suomessa tehtävillä kauneuslei...! Ääntäkään ei enää saa, vaikka uuden tyyppisiä lauluja tuleekin!!!

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 09.31

No minä just tykkään paulasta, koska hän uudistuu koko ajan ja TUO uskoa meille 50++ naisille että naisellisuuden hehku ei katso ikää!!! Koriseva on kuin naapurin täti, joka tekee työnsä tip-top, puutarhassa ei rikkaruohon rikkaruohoa!!!

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 08.56

Paula Koivuniemi aloittaa esiintymisensä kiemurtelemalla, lonkka ja rintaa eteen, ja kysyy, hei onks tääll miehiii...+ huokaisut ja kähinät päälle joka välissä. Enpä oikein tykkää!!!

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 08.51

Miksi pitää olla hitti ??? Eikö ne ole jo hittiä jos levyt myy?? Arjan laulama Rannalla on sinänsä jo hitti ja paljon muitakin löytyy ! Jos artisti ei menesty silloin hän jonkunlaisen hitin tarvitsee ! Eikä Arjaa ole lööppien palstoilla pahemmin näkynyt ! Paula taas laulaa keikoilla erilaista musiikkia kuin Arja! Mutta Arja taas monipuolisempi esiintyjä !

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 08.40

Luin lehdestä taannoin että arjalle ei "löytynyt" hittiä koska hänen persoonaansa - naureskeleva hömppä, perheenäiti Toivakasta - ei sovi monetkaan sellaiset laulut joita esim upeaääninen, mielenkiintoisten elämänvaiheiden läpikäymä koivuniemi ottaa heti omakseen. Ja kansa rakastaa koivuniemeä ihan toisella tapaa kuin korisevaa. Itse en ole koskaan pitänyt korisevan tyylistä. sorry.

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 07.40

Eipä niin Arja ole tarvinnut hittiä ja suosittu hän on. Sanoinkin, että MINÄ olisin kaivannut häneltä näinä kaikkina vuosina edes yhtä hyvää biisiä, kun on niin upeaääninen ja taitava. T: LapinNoita

Ps. Lue oikein

Anonyymi Ma 24.5.2010, klo 06.39

20:14 Ei Arja mitään yhtä hittiä ole tarvinnut ! Levyt on myyneet kultaa,platinaa ja tuplaplatinaa,joten suosiota on ! Taitavat olla Jarin kans parhaat kuninkaalliset ! Tuskin heidän veroisiaan enää tulee !

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 23.42

Minun mielestäni on oikein hyvä asia, että Amppu on ennakkoluulottomasti "kokeillut" monenlaista niin levyllä kuin keikoillakin. Päivänselvästi pitääkin monenlaisesta musiikista. Kyllä se vielä löytyy hitti, joka tavoittaa suuremmatkin joukot. Siinä toivossa Elisa

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 23.36

Joo klo 23.22 totta turiset että hitti on A ja O. Suomen kansa ainakin uskoo mitä radio soittaa ja jos siellä jumputtaa Chisun junalaulu niin vaikka järkeni pitää sitä tylsänä niin jatkuva ja toistuva soitto tekee siitä tutun ja laulan jo mukana.

Eli jos iskelmäkuvioissa pörrätä aikoo niin Amadeus tarvitsee hitin, joka tekee tunnetuksi ja avaa ovia jne jne. Mutta kuten joku kirjottikin niin tarvitsee muutakin, mutta se muuhan Ampulla jo on! Hitti puuttuu!

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 22.55

Anonyymi – Su 23.5.2010, klo 21.18 Näinhän se vaan on! Kun ajattelee melkeinpä ketä tahansa pitkän linjan artistia, niin se hitti on monta kertaa "pelastanut kiperässä paikassa" vaipumasta unhoon. Mieleeni tulee ensimmäisenä Kirkavainaa. Hän oli jo aikamoisessa aallonpohjassa, kun sai sitten levyttää "Surun pyyhit silmistäni" ja taas mentiin. Tämä vain yhtenä esimerkkinä. Terv.Elisa

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 22.22

KT olen samaa mieltä, että hienot levyn kannet ja sisukset ovat mukavaa katseltavaa ja tutkittavaa. Jos sisältää vielä laulujen sanatkin, niin voi itsekin laulella mukana. T.LapinNoita

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 21.34

Levyn lataamis- tai ostamisasiassa on monta puolta. En ehkä niinkään ajattele levymenestystä tai atk-näppäryyttä, vaan olen huolissani levynkansitaiteen katoamisesta tai vähenemisestä. Vrt. vanhat LP-levyt. Lisäksi on aivan erilainen tuntu saada katsoa käsistään kuvallista ja tekstillistä tietovihkosta kuin ei-mitään-infoa-sisältävää ja kalseaa, vain ladattua plattaa. Ehkä olen hiukan vanhankansan ihme-immeinen tuossa asiassa tai vain vaativainen musiikkinautinnon suhteen kokonaisuudessaan. Tunteella mennään siinäkin myöntää KT

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 21.07

Odotetaan ensin kun kuninkuusvuosi päättyy, sit ruvetaan oottaan Ampulta yllätyksiä.
A

A. Su 23.5.2010, klo 20.24

Lisään vielä, että ei yhden eikä kahden hittibiisin varaan voi rakentaa, täytyy olla kaikki muutkin palaset (hyvät kappaleet, ääni, esiintyminen, taustajoukot, levy-yhtiöt jne.) kohdillaan. Mutta hyvä hittibiisi silloin tällöin antaa "uutta nostetta" monen vanhankin artistin uralla. T: LapinNoita

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 20.18

Otanpa minäkin kantaa tähän keskusteluun. Minullakin pitää biisin heti ”tarttua korvaan”, enkä kyllästy ollenkaan sitä kuuntelemaan. Tietysti sitä parempi levyllä mitä useampi biisi kolahtaa, koska silloin tulee kuunneltua levyä useammin. Jos on vain pari hittibiisiä, niin äkkiäpä se levy löytyy jostakin kaapin nurkasta. Onneksi Ampun levyllä kaikki kappaleet olivat hyviä ja ahkerasti se on pyörinytkin.

Aurinkolaseja voi käyttää aurinkoisella ilmalla, mutta illan pimeydessä ne voi hyvin jättää pois. Juha Tapion kappaleista pidän myös paljon. Näin kai se menee, että nuoriso lataa ja vanhat ostavat kun ladata eivät osaa.

Minä taas olen odottanut Arjalta sitä hittibiisiä kaikki nämä vuodet, vaan ei ole mielestäni yhtään tullut. Muutenkaan hänellä ei ole minun mieleisiä lauluja, vaikka hän on tosi upeaääninen laulaja muuten. Tämä on LapinNoidan mielipide

Ps. Ampulle tulee varmaan vielä hittibiisejä ja vaikka kuinka ja paljon!!

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 19.14

Anonyymi sunnuntaina 23.05. klo 14.02 oli paljon hyvää asiaa kirjoituksessa, tosiaan mustat lasit Amadeukselle eivät ilmeisesti sovi, koska hänellä on niin ihanat ja elävät silmät. Ymmärrän tosin, jos ihmiset rupeavat liikaa tuojottamaan, niin se on tosi ikävää. En tiedä mikä oli syynä kuulemma näiden lasien käytössä, itse en ole nähnyt. Amadeukselle voimia raskaassa viihdyttäjän työssä. Toivotan kaikkea hyvää.

Anonyymi Su 23.5.2010, klo 19.01

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä