Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Onneksi Ampulla on kaunis Mariella, jota rakastaa!

Anonyymi Pe 9.4.2010, klo 09.07

Missä viipuu Ampun haastattelu? Amppu lupasi jo viime viikolla uudet sivut meille satumaalaisille!!!

Anonyymi Pe 9.4.2010, klo 09.02

Amadeus ilmoitti jo viime viikolla meille Satumaahan, että uudet sivut on tulossa ja että haastattelukin tulisi jo tällä viikolla, mutta ei ole vielä tullut.

Anonyymi Pe 9.4.2010, klo 08.57

Tuula ethän nyt vaan jätä näitä sivuja, koska kommenttisi ovat niin kauniisti kirjoitettuja! Kiitos konserttitaltioinnista siinä oli juuri sitä tyypillistä Tuulaa, jota olen kaivannut !OP

Anonyymi Pe 9.4.2010, klo 08.38

Hankaluuksien kautta voittoon!
Kiitos Tuula toiveeni toteuttamisesta!
Laitan tässä vielä muutaman biisin nimen,joita esitettiin:Kaikki kukat poimin,Maredzenza,Vapaa mustalainen ja vaikuttava esitys mielestäni oli Loykon ja kotimaisten esiintyjien, romaanien kansainvälinen GELEM GELEM.

Mukavaa päivän jatkoa kaikille tasapuolisesti!

p.s Kiitos kuningas ja kumppanit ilta oli huikea!
Muuten menestyvän miehen takana on aina nainen.Siis vielä erityis kiitokset Mariellalle,teet arvokasta työtä!

ippa Pe 9.4.2010, klo 08.31

Hei kaikille!
Ippa jo kertoikin konsertista. Meitä täällä kirjoittavia faneja oli siellä ”kourallinen” ja tapasimme toisemme ihan ”elävältä”. Ippa toivoi, että kirjoittaisin taas tänne Satumaahan ja kirjoitankin täten "muutaman rivin"... En ole lukenut kirjoituksia aikoihin ja olen out. Väsyin taannoin alituisiin välienselvittelyihin enkä jaksa saati halua osallistua sellaiseen.

Konsertti oli sanoinkuvaamattoman huikea! Mikä valtava vahinko, ettei sitä kaiketi taltioitu mitenkään saatikka televisioitu eikä kirjallista ohjelmaakaan ollut!!! Minulla oli toisaalta aivan uskomattoman ihanaa, mutta toisaalta ihan kamalaa, koska tuntui, että hiekka ikäänkuin valuu tiimalasissa eikä tilaisuutta saanut talteen kuin omaan sydämeensä. Vain häviävän pieni osa faneista pääsi sinne eivätkä muut voi sitä mistään nähdä tai kuulla. Sydämeni 'itkee purppuraa vuoksenne', jotka ette päässeet!!! Amadeus sanoi, että kyllä näitä tämäntapaisia tulee lisää ja niin varmaan tuleekin, mutta silti!!!

Amadeus on mitä Ihanin Ihminen ja Suuri Taiteilija uransa alussa. Luulisi, että hän yhdistäisi meitä faneja ja että me saisimme suorastaan voimaakin toisiltamme ja olisimme aina ja kaikkialla Amadeuksen vankkumaton tukijoukko, tuli mitä tuli.

Rohkenenkin kerran vielä toivoa, että toisten kirjoittajien tahallinen piikittely lopetettaisiin näillä sivuilla heti. En usko, että on paha ympäristörikos, jos kaikki valamme "öljyä laineille". Nythän täällä näyttää onneksi olevan rauha maassa ja toivonpa totisesti, etten minä ole ollut se toran aiheuttaja! Hui kauhistus!

Sen verran vilkaisin eilisiä kirjoituksia, että joku ihmetteli, mistä Amadeus Fan Clubin löytää. Olen alkanut kirjoitella sinne em. syistä. Alla on osoite:

http://amadeusfanclub.blogspot.com/

Ja tässä alla sähköpostiosoite, johon voi lähettää esim. kuvia keikoilta tai muuta mukavaa, jota haluaa jakaa toisille faneille:

amadeuslundbergfanclub@gmail.com

Fan Club on perustettu ja tarkoitettu kaikille Amadeuksen ystäville yhteiseksi pesäpaikaksi ja leirinuotioksi. Se ei ole mikään sisäpiirin juttu tai Satumaan kilpailija tms. Käykääpäs kurkistamassa, siellä on jo muutama matkakertomus eilisestä konsertista ja laivakeikalta! Amadeus kertoi, että hänelle on tulossa aikanaan omat sivut. Varmaan kaikki siirtyvät sankoin joukoin sinne sitten, kunhan ne saadaan. Katsotaan rauhassa, miten tilanne tekeytyy.

Mukavaa päivää kaikille!

SUURET KIITOKSET JA YLISTYKSET KUNINKAALLE JA KUNINGASPERHEELLE!

Tuula Pe 9.4.2010, klo 08.08

Tämä sivu näyttää toimivan hullusti. Nyt huomasin,että eilen illalta olikin tullut perille kaksi "kertomusta". Tänään lähetin uuden "puoliskon",mutta ei ainakaan vielä mennyt läpi,testi viesti meni.

ippa Pe 9.4.2010, klo 05.51

Lähettäminen näytti onnistuvan.Siispä terveiset Savoysta.Ilta oli huikea tupa täynnä ohjelmisto upea. Konsertti "jakautui" kahtia,ensimmäisellä puoliajalla oli estraadilla" kotimaiset esiintyjät ja toisella kansainvälisesti korkeatasoinen Loyko yhtye,joiden ohjelmistoa en tässä kommentoin.Yhteenvetona heidän esityksestään totean,että leijuin "toisella planeetalla"
Mutta sitten "omat" "virtuoosimme".Amadeus yhtä hullaannuttavana kuin aina,Miritsza,loistava viulisti ja laulukin sujui erinomaisesti ja illan yllätysvieras REMU Aaltonen sekä pianisti Joonas(ilmeisesti Pohjonen),Remun basisti(nimeä en valitettavasti tiedä)ja UPEA hanuristi,joka oli ilmeisesti Niko(sukunimeä en tiedä).Tilaisuudessa ei ollut kirjallista ohjelmaa,joten kommentointi on puutteellista(Amadeus tosin lupasi lähettää tänään Satumaahan tiedot ohjelmistosta,toivottavasti muistaa,sillä hänellä näyttää olevan monta rautaa tulessa. Terveisiä vietiin Satumaasta. Jatkan sepustelua seuraavalla viestillä, ettei tulisi mitään " ennätystä"

ippa Pe 9.4.2010, klo 05.46

Huomenta kakille tasapulisesti!
Testaan tuleeko viesti perille? Eilen ei onnistunut, jos onnistuu,hetken päästä "kertoilen2

ippa Pe 9.4.2010, klo 05.30

Tässä viestin lähetyksessä on pietä ongelmaa, viestit ilmaantuvat tänne näkösälle pienellä viiveellä.

Anonyymi Pe 9.4.2010, klo 00.25

Hyvä Ippa!
Kiitos mukavista, virkistävistä Savoy-konserttiterveisistä! Olisipa ollut mukava olla kuulemassa ja näkemässä miten Amadeus siellä kitaraa soitteli ja itseään säesti. Onpa ollut kiva uusi elämys ja kokemus! Voi meidän Ihana Kuninkaamme miten Hän voikaan olla esiintyjänä monipuolinen ja sitten vielä he yhdessä Miritzan kanssa. Voi että! On varmaan ollut huikeaa kuunneltavaa ja tietenkin katseltavaa. Yritähän Ippa nyt nukkua, että jos saataisiin vielä vähän lisääkin huomenna kuulumisia. Kiitos näistä tosi paljon! Syd. yöterveisin:) Pirjo!

Pirjo -47 Pe 9.4.2010, klo 00.15

Kiitti terveisistä.
Ai sekös Savoy:n konsertti oli tänään torstaina, minä olin ihan siinä luulossa että se olis perjantaina.
Amadeusko osaa Espanjaa, sehän on jänskää.
Voi, voi nyt alkaa ikävä iskeen, nyt pitäs nähä Amppu livenä ja pian, mutta menee vielä reilu kuukausi.

klo.22.32 Amadeus on Suomi laulaa ohjelmassa lauantaina 17.4

Anonyymi Pe 9.4.2010, klo 00.06

Olen yrittänyt kaksi kertaa lähettää kuulumisia Savoysta ja ovat menneet taivaan tuuliin,jos tämä tulee näkyviin. Ilmoitan, että aamulla kerron kuulumiset!

ippa To 8.4.2010, klo 22.47

Terveisiä Savoy:n konsertista!
Ilta oli huikaiseva loyko yhtye oli kuin toiselta planeetalta! Mutta ei tarvinnut hävetä suomalaistenkaan esitystään. Ensimmäisellä puoliajalla esiintyivät Amadeus,Miritza,Remu Aaltonen,hanuristi Niko ? ja Joonas Pohjonen yhtyeenä(Amadeus lupasi toimittaa huomenna Satumaahan ohjelman,sillä tilaisuudessa ei ollut painettua ohjelmaa, toivottavasti muistaa).Ensimmäinen kappale oli "Kultaiset korvarenkaat",tällöin kädessä oli pelkkä mikki,käsi vipatti ja komeasti kajahti laulu.Senjälkeen sisar Miritza heläytti viululla Mustalaisen.Kauniisti soi lahjakkaan taiturin kädessä viulu.Sitten kunkkumme yllätti meikäläisen,sillä hän nappasi kitaran käteensä ja lauloi ja soitti "kaikki kukat poimin" ja useita muitakin kappaleita(mm.pari espanjan kielistä)joita en valitettavasti muista.Sisarukset lauloivat biisejä yhdessäkin(en muista nimiä) ja mahtavasti äänet soivat yhteen. Jatkan muisteloani huomen aamulla.
Amadeuksella oli tummat farkut,valkoinen paita ja musta "mirri" kaulassa.
Hyvää yötä kaikille AmadeusLandialaiselle ja kauniita unia!

ippa To 8.4.2010, klo 22.43

Ai, nyt oivalsin, että Kärpätkö tippunut? Nyyh nyyh, Kärppiä kannatan, vaikken varsinainen lätkäfani ookkaan. T.Elisa

Anonyymi To 8.4.2010, klo 22.31

Minuakin kiinnostaa todella, nähdäänkö Amppulaista telkkarissa piakkoin?! Jokohan nyt tämä viesti heti läpite vai meneekö ollenkaan?!! T.Elisa

Anonyymi To 8.4.2010, klo 22.29

Haastattelua odotellen...

Anonyymi To 8.4.2010, klo 22.09

Nyyh, nyyyyh. Amppu tule apuun. Vuodatan suuria ”krokotiilin” kyyneleitä, Kärpät tippu,tää on niin surullista.

Anonyymi To 8.4.2010, klo 21.35

Hei klo 19.00! Milloin Amppu on TV:ssä nimenomaan lauluhommissa! Se SuomiTV:n ohjelmako Suomi laulaa?

Anonyymi To 8.4.2010, klo 21.32

Minäkin olen ventannut, että milloinkahan nähtäisiin Amppu edes telkassa kitaroineen. Toinen juttu on se konserttikiertue, johon tuodaan "Hortto Kaalot, mandoliinit ja muut". Jotenkin näin Amadeus maalaili jossakin haastattelussa. Toivon totisesti, että se kiertue yltäisi sitten tänne meidänkin nurkille. Samoin toivottavasti sinne Poriin ja muillekin "katvealueille". T.Elisa

Anonyymi To 8.4.2010, klo 21.25

Minäkin olen odottanut sitä hetkeä, että edes telkkarissa näkisi Ampun kitaroineen. Toinen juttu on konserttikiertue, jossa olisi "Hortto Kaalot, mandoliinit ja muut sellaiset". Jotenkin näin Amadeus maalaili kerran jossakin haastattelussa. Toivon totisesti, että se kiertue yltäisi sitten tänne meidänkin nurkille. Toivottavasti sitten Poriinkin ja muille "katvealueille"! T.Elisa

Anonyymi To 8.4.2010, klo 21.19

Klo 19.00, milloin Amppu laulaa TV:ssä? Olisi kiva tietää.

Anonyymi To 8.4.2010, klo 21.13

Mahtavia levyarvioita. On todella, analyyttistä asiaa...

Anonyymi To 8.4.2010, klo 18.45

Milloinkahan Amppu alkaa soittaa kitaraa keikoilla? Olen odottanut sitä niin kauan. Mikähän on soittotaidon taso, ei tiedä vielä?!

Anonyymi To 8.4.2010, klo 18.35

On hyvä, että Amadeus nähdään televisiossa niin silloin sellaisetkin
jotka eivät pääse muualle katsomaan voivat nauttia hyvästä musiikista. Toivottavasti Hän tulee konserttikiertueelle Poriin.

Anonyymi To 8.4.2010, klo 18.00

Kiva kun kerroit, ettei turhaan odotella!

Anonyymi To 8.4.2010, klo 16.09

Nyt valitettavasti ei ole aikaa Amadeuksele, pitää keskittyä illan otteluun.

Anonyymi To 8.4.2010, klo 15.52

Onpa ihana kuva! "Kuningas Kitara ja Kiiltonahkakengät". Olisinpa päässyt kuulemaan!

Anonyymi To 8.4.2010, klo 12.07

Ne on varmaan katsomassa uusia kuvia klubissa. Enkä ihmettele.

Anonyymi To 8.4.2010, klo 12.02

Missä kaikki on? Minä vaan kysyn?! HU-HUU! Ei kai kaikki satumaalaiset ole livahtaneet Fan clubin pyöröovista sisään, kun täällä ei näy enää ristinsieluakaan?????

Anonyymi To 8.4.2010, klo 11.59

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä