Amadeus: Amadeus

Amadeus: Amadeus

Levyarviot - Ke 3.3.2010, klo 17.01 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Amadeus: AmadeusAmadeus: AmadeusAmadeus Lundberg voitti tangokuninkuuden Seinäjoella kesällä 2009. Voittoa seurasi tiukka keikkaputki ja levytyssopimus. Puolivuotta myöhemmin ilmestyi ensilevy Amadeus.

2177
tykkää tästä

Amadeuksen yksi esikuvista on Olavi Virta. Hänen repertoaarista levylle ovat päätyneet hitit ”Meren kuisketta” ja ”Luonnonlapsi.” Amadeus on tangokuninkuutensa ansainnut, sillä sen verran luontevasti hän tulkitsee Virtaa.

Hortto Kaalon ohjelmistosta on lainattu vanha mustalaissävelmä ”Pyyhi tuuli kyyneleet.” Versio on tyylikäs kunnianosoitus Amadeuksen isälle Taisto Lundbergille, joka aikoinaan perusti yhtyeen. Jos suku on tärkeä, niin seuraavaksi ehdotan tehtävän hänen tätinsä Anneli Sarin ohjelmistoon kuuluneen ikivihreän ”Sait multa kukkaset toukokuun.”

Eppu Normaalin ”Joka päivä ja joka ikinen yö” on albumin ainoa rokkilaina. Ehkä sen takia sanat eivät oikein istu uskottavasti laulajan suuhun.

Amadeus esitti tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella Virran ”Romanescan” ja toisella kierroksella Lauri Tähkän ”Rakkaus ei oo pysyvää.” Kumpaakaan ei löydy tältä levyltä. Sitä vastoin kilpailun pakollinen tilaustango ”Onnemme kyyneleet” löytyy, keskinkertaisuudesta huolimatta.

Lainakappaleiden lisäksi albumi sisältää viisi Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion tekemää alkuperäissävellystä. Näistä ”Anastacia” soi Euroviisukarsinnoissa. ”Eksyneen määränpää” ja ”Matador” ovat tällä kerralla parivaljakon onnistuneimmat palat.

Amadeus on parhaimmillaan ikivihreiden kanssa. Hyvät melodiat ja kohtalokkaat kertomukset sopivat hänelle hyvin. Ja aika on Amadeuksen puolella.

Lisää artisteista:Amadeus

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (516)

Saara. Äiti- ja tätimäisyys kommenteissa on juuri se mikä, mikä ärsyttää eniten. Se meille vanhoille viaksi luettakoon. Yritetäänkö yhdessä pyristellä irti pahoista tavoista. terv. yksi mamma

Anonyymi Pe 27.8.2010, klo 22.25

Kommentointi on taas avattu suljettujen artikkelien osalta. Pyrimme pitämään tiukemmalla otteella kommentointia asiallisilla linjoilla ja toivomme, että kukin kommentoija tutustuisi luomaamme kommentoinnin ohjeistukseen. Ohjeistus sisältää yleiset pelisäännöt kommentoijille sekä selvitystä ylläpidon moderointitavoista.

Kommentoinnin avoimena pitäminen on kiinni teistä :)

ylläpito_jari Pe 27.8.2010, klo 14.36

Satumaa-sivuilla on näköjään tarkoitus ajaa alas koko sivusto. Kuka tekee tuota poistopoliisin virkaa, kun ei pysty yhtään keskustella. Onko jollain tarkoitus saada säilymään vain Ampun kotisivut, joilla ei voi keskutella mitään aiheesta, paitsi ne, kellä siihen on etuajo-oikeus, kuten olemme huomanneet, muutama ns. lähifani vai miksi heitä nyt sanoisi. Ne sivut kuihtuu omaan olemattomuuteensa. Ei muutama lässyttäjä saa pidettyä sivua koossa tai ainakaan mielenkiintoisena, ei totisesti.

Sivuilla pitää jokaisella olla oikeus ilmaista mielipiteensä ja ehdottaa uusia puheenaiheita vapaasti. Rakastamme Amppua niiiiiin kovasti, ettei meinaa nahoissaan pysyä, kun ajatteleekin vain ja ikävöi Häntä.

Anonyymi To 19.8.2010, klo 12.20

Muistutukseksi: keskinäinen kinastelu ja asian ohi menevät kommentit eivät tänne kuulu. T. Ylläpito

Tapio_YLE To 19.8.2010, klo 12.11

Kuule, Saara, sivujen fanit eivät ollenkaan jakaudu noin radikaalisti vanhoihin ja nuoriin. Se on tekemällä tehty ja tai se, mikä ensiksi tulee mieleen nuoruudesta ja outo käsitys vanhenemisesta ja sen mukanaan tuomanasta kielenkäytöstä jne.

Itse olen keski-ikäinen/vanha ja haluan, että sivuilla ei hymistellä, vaan että sivuilla saa ja pitääkin sanoa mielipiteensä selvästi ja painokkaasti huumori mukaan luettuna. Minä en missään nimessä eikä moni muukaan lukeudu vanhoihin tai nuoriin kielenkäyttäjiin. Tuo kielenkäyttö tai huumorintaju on iästä riippumaton asia, joten tuon tavanomaisen höpinän, jaon nuoriin ja vanhoihin voi kyllä lopettaa nyt viimeistään. Rätväkämpää otetta ja kunnon meininkiä, eikä ainaista sielutonta myötäilyä. SITÄ KAIVATAAN!!! Tässä ei ollut mitään uutta, mutta kun se ei mene perille kaikille?!?

Anonyymi To 19.8.2010, klo 12.04

Venäjän malli rantautunut tännekin ?

Anonyymi To 19.8.2010, klo 12.03

No niin, kiva, kiva! Käväisin vain mielenkiinnosta Marko Maunukselan sivuilla. Se uusin "Ilmajoki juhlii..." -sivua ei enää näy. Ei kai nyt helv...sitä ole menty poistamaan. Siellä jäi asiat aivan kesken. No, jo vaikka ukkonen on tehnyt tepposet jossain päin taas;) Vai olisko se akkanen???

Anonyymi To 19.8.2010, klo 11.53

Saara kiitos komentistasi.
annan tässä vielä sähköposti osoitteeni,jos sinne on helpompi kirjoittaa kuin tänne
Amadeuksen takia toivon,että tämä keskustelu olisi asiallista.
Toivon,että kirjoitatte sähköpostiin,koska nimen julkaiseminen näyttää olevan vaikeaa
Yksityistiedot poistettu ylläpidon toimesta.

Amadeus ei ole mielestäni ansainnut ikuista riitelemistä.

ippa To 19.8.2010, klo 11.47

Hei. Artistin kotisivut muotoutuvat sen mukaisesti, miten sisällön suunnittelija haluaa. Keskustelu muotoutuu keskustelijoiden näköiseksi, ihan jo pelkästään kielenkäyttöä myöten. On totta että iäkkäämmät ihmiset käyttävät suomenkieltä toisella tapaa kuin nuoremmat. Sinänsä minusta mukava lueskella vanhempien leidien kirjoituksia, koska niistä huokuu samalla jotain mennyttä aikaa. Tätä nykykieltä kyllä kuulee niin paljon busseissa, kadulla, radiossa jne. Mutta vanhempien naisten puhetta harvemmin, siis tällaisen aiheen parissa (= fanitus)
En tiedä pitäisikö nuoremmille faneille olla oma keskustelualueensa?
.t. Saara

Anonyymi To 19.8.2010, klo 11.33

A-K H vaikka et ole nappia painanutkaan,niin kirjoita > Jos näitä Ampun sivuja Ylen taholta jatkuvasti suljetaan,tehkää tasapuolisuuden nimissä myös M.M sivuilla,siellä sitä törkyä on,sieltä johdettua tämä tominta > näin ei todellakaan asia ole. Täällä olevat A:n fanit ovat todellakin pettyneitä,mitään ei saa sanoa ja jos jotain kommentoit,se pannaan heti poistoon ? Tuskin Amppu tällaista toimintaa hyväksyy !

Anonyymi To 19.8.2010, klo 11.30

Niin fanithan kirjoituksillaan luovat sen kotisivujen hengen ja pitkälti luovat myös fanituksen hengen. Amadeuksen fanitus on saanut sellaisen leiman, että fanit ovat iäkkäitä naisia. Tämä käsitys on mitä ihmisiä kuuntelee.
Asiattomuudet poistettu ylläpidon toimesta

Anonyymi To 19.8.2010, klo 11.26

Hei Minun nimeni on Ritva Yksityistiedot poistettu ylläpidon toimesta.
Voitaisiko puhua omilla nimillä,kun on asiaa niin paljon.Asianne on painavaa,joten nimet esiin.

ippa To 19.8.2010, klo 11.19

Klo 11.20 sama juttu, en pidä seriffin tavasta.
Onneksi sivuilla ei tarvitse notkua.

JOs aiotte Ampulle Ampun keikalla puhua tuosta kotisivujen ahdasmielisyydestä, niin ottakaapa huomioon että ketkä ovat
visusti siinä Ampun kauluksessa kiinni!

Anonyymi To 19.8.2010, klo 11.17

Tosiaan te jotka keikoille pääsette,ottakaa Amppua hihasta kiinni ja kertokaa mikä meininki täällä ja kotisivuilla on meneillään ! Tuskin A:n tällaista hyväksyy sillä hän kunnioittaa KAIKKIA faneja !

Anonyymi To 19.8.2010, klo 11.06

Asiaton kommentti poistettu ylläpidon toimesta

Anonyymi To 19.8.2010, klo 10.28

Kun menin ensimmäisen kerran Ampun kotisivuille, Seriffin tekstin sanavalinnat ja tyyli oli kuin olisi vankilaan mennyt. Asiallisuutta olen epäillyt jo eka päivästä lähtien kuten te muutkin tarkat fanit!

Asiattomuudet poistettu ylläpidon toimesta.

Anonyymi To 19.8.2010, klo 10.20

Asiaton kommentti poistettu ylläpidon toimesta

Anonyymi To 19.8.2010, klo 09.53

Klo 10.37 Tuula ja Pekka saavat pitää kotisivuilla sellaiset säännöt kuin itse haluavat. Sehän on ikään kuin kerho, jonne on laadittu säännöt.Jos et hyväksy ja allekirjoita, et voi tulla mukaan. Olen käynyt sivuilla parisen kertaa, ja jo pelkästään sinne keskustelualueelle johdattava varoitusteksti on töksähtävä. En ole vastaavaa ukaasia nähnyt missään!

Eilen kävin tuttavani vinkistä lukemassa Pekan kirjoittaman varoituksen.
Pekkahan on siellä Seriffin roolissa. Ja jo heti Pekan kirjoitukseen oli tullu tjoukko fanien suitsutusta että hyvä pekka, onpas täällä turvallista jne.

Anonyymi To 19.8.2010, klo 09.47

Kovin valitettavaa, mutta ei Ampun kotisivut muutaman lähifani voimin pelitä kauaa. Joku saisi kehittää uudet Amppu-sivut, jossa jokainen voi esittää mielipiteensä ja oikein kilvan kannustaa ihanaa Amppulaista. Mielipiteiden esittäminen ei onnistu nykyisillä kotisivuilla, jotka tulevat kuihtumaan omaan olemattomuuteensa. Hyvin surullista Ampun kannalta ja meidän koko faniyhteisön, jos täällä enää ketään on. Minäkään en ole enää, kun missään ei saa henkeä, vaikka haluaisi sydänjuuriaan myöten fanittaa ja myös kuulua faniyhteisöön...

Anonyymi To 19.8.2010, klo 09.41

Ilmoitusluontoinen asia, en koskaan ole ottanut yhteyttä yleen minkään asian merkeissä, enkä koskaan painanut poistonappulaa. Nämä sivut on olleet hyvät, vaan ei enää hetkeen, vai onko teidän mielestä viimepäivien kommentit fiksuja, mielestäni ei. Tiedän kyllä, että täällä on mukaviakin faneja paljon, vaan joku nyt ei ole. Enkä totisesti puolusta ketään, kirjoitin vaan niin kuin itse ajattelen, en ole utelias ihmistyyppi ja ymmärrän kyllä monenmoista vaeltajaa, mutta ei nämä viimepäivät hyvältä näytä. A-K H.

Anonyymi To 19.8.2010, klo 08.54

On todellakin outoa ettei täälläkään saa sanoa omaa mielipidettä,eihän me herranjumala missään Venäjällä olla,missä ei mitään saa kirjoittaa tai sanoa ?? Ollaanko Satumaassa menossa samaan suuntaan ?!

Anonyymi To 19.8.2010, klo 07.46

Näillä ja muillakin sivuilla on aina mukana se viimeinen mekko;) Parempia sivuja odotetaan kiivaasti!!! Ja ihan vaan tiedoksi, PERIKSI EI ANNETA ---- kenellekään!!!

Anonyymi To 19.8.2010, klo 07.12

Uudet A-sivut tilaukseen, jotka on tarkoitettu mielipiteille ja suitsutuksille. Ei siinä sen kummempaa!

Anonyymi To 19.8.2010, klo 00.17

Taivaan porteilla tosiaan tavataan tai ainakin ollaan toivottavasti. Pitääkö ottaa mukaan jo se viimeinen mekko, se taskuton versio? Kysyy Pietari;)

Anonyymi To 19.8.2010, klo 00.15

Molemmat portit suljettu, klo 01.02;)

Anonyymi To 19.8.2010, klo 00.08

Te fanit jotka menette konserttiin jutelkaapa Ampun kans tästä tilanteesta sillä hän ei varmasti tiedä mitä hänen sivuillaan tapahtuu !

Anonyymi To 19.8.2010, klo 00.07

Asiaton kommentti poistettu ylläpidon toimesta

Anonyymi To 19.8.2010, klo 00.07

Taivaan porteilla nähhää! Sammuttakkee valoneuvot ;)

Anonyymi To 19.8.2010, klo 00.02

Kyllähän ylen täytyy jotenkin puuttua tähän ihan hulluun tilanteeseen,jatkuvaa poistatusta ! on alkanut tuntumaan siltä että halutaan vaan yksi ja ainoa ja se on A:n kotisivu !!! Muut halutaan sulkea se näköjään on joidenkin tarkoitus !!

Anonyymi Ke 18.8.2010, klo 23.59

Voi teijän kanssanne. Täällä kuollaan nauruun isolla porukalla. Jo oli aikakin...kuolla nauruun!!!

Anonyymi Ke 18.8.2010, klo 23.57

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä