Heikki Salo: Unen renki

Heikki Salo: Unen renki

Levyarviot - Ke 24.3.2010, klo 14.17

Miljoonasade lopetti toimintansa 24 vuoden jälkeen. Bändin nokkahahmo Heikki Salo jatkaa sekä lasten musiikin että soololevyjen parissa.

675
tykkää tästä

Heikki Salo: Unen renkiHeikki Salo: Unen renkiLevyn avaava ”16 ja hasbeen” on omakohtainen kertomus lapualaisnuoresta joka on matkustanut pääkaupunkiin solmiakseen levytyssopimuksen. Helsingin herrat eivät nuorta taiteilijaa ymmärrä ja siitäkös pikkupainija vetää omat johtopäätöksensä – en enää koskaan laulua tee.

Toinen henkilökohtainen kappale ”Riekot” kertoo tarinan metsäkanan kohtalosta. Salo oli luvannut tuoda Juice Leskiselle riekon lapista. Kesken reissun Salon poika soittaa isälleen ja kertoo Juicen kuolleen. Juice ei koskaan ehtinyt saada riekkoaan, joten se päätyi perheen pakastimeen. Kannattaa kuunnella mitä kylmäkaapissa siiten tapahtui...

Juice ei ole levyn ainoa henkilö joka mainitaan nimeltä. Lauluihin ovat päätyneet ainakin ristisanoista tutut Atik Ismael ja Tea Ista sekä Hector, Dave Lindholm, Bob Dylan, Vladimir Lenin ja Juri Gagarinin virkaveli Neil Armstrong. Erisnimen käyttö laululyriikassa on nokkela temppu, sillä tunnetun henkilön mainitseminen avaa kuulijalle uuden tason.

Heikki Salo on mestarillinen tarinan kuljettaja ja yksi parhaista tekstinikkareista, mutta jos huomion vaihtaa sanoista musiikkiin joutuu pettymään. Miljoonasateen hovituottaja Janne Louhivuori onnistui vanhan bändin kanssa loihtimaan ajatonta musiikkia, joka pursui hyviä sovitusideoita. Nyt on toisin. Bändi soittaa juurevaa perusrokkia varmoin ottein, mutta hiukan tylsästi. Soittamisessa on läpisoiton makua, eikä bändi svengaa kuten tämän lajin musiikissa on nykypäivänä totuttu kuulemaan.

Kuuntele Riekot täältä

Lisää artisteista:Heikki SaloMiljoonasade

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä