Dallapé: Jälleen soittaa Dallapé

Dallapé: Jälleen soittaa Dallapé

Levyarviot - Ti 25.5.2010, klo 15.58 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Dallapé: Jälleen soittaa DallapéDallapé: Jälleen soittaa Dallapé

547
tykkää tästä

78 kesää sitten Dallapé teki ensimmäisen kesäkiertueensa halki Suomen. Haitarijazz levisi varsin tehokkaasti yhtyeen mukana ympäri maan.

- Kun siihen aikaan puhuttiin kiertueesta, se todella oli sitä. Pohjoiseen mentiin niin pitkälle kuin Suomea riitti, idässä käytiin aina Vianankarjalan rajamailla ja lännessä kurkistettiin Pohjanlahdelle useammastakin paikasta. Lähdimme vappuna ja takaisin tulimme vasta marraskuussa! Se oli todellinen kiertue, muisteli Kauko Käyhkö.

Ennen oli miehet rautaa ja laivat oli puuta hii-o hoi, mutta kuinka on asianlaita tänään?

Uusi Dallapé

Dallapé on jälleen kasassa ja kahdentoista muusikon partio kiertää heinä-elokuun aikana viidellä eri paikkakunnalla. Ja mikäs on kiertäessä, kun uusi albumi Jälleen soittaa Dallapé polttelee sormia. Levy sisältää toistakymmentä vanhaa ja muutaman upouuden iskusävelmän, joita on ilo kuunnella. Vilpitön hyväntuulisuus tarttuu kuulijaan väkisin.

Dallapén pääsolisti on Sami Saari. Soul-Sam on aina ollut tyylikäs näky lavalla eikä tämäkään kerta tee poikkeusta. Levyn muita solisteja ovat Topi Sorsakoski ja Juha Hostikka, joille on uskottu Martti Jäppilän bravuurit ”Rantakoivun alla” ja ”Itämaista rakkautta”.

Uusinta Dallapéta edustavat muun muassa humppapastissi ”Vaaleanpunainen” ja välttämätön esittelykappale ”Jälleen soittaa Dallapé”. Onneksi levyn paino on kuitenkin humppaa vanhemmassa materiaalissa. Varsinkin alun perin Eino Katajavuoren esittämä ”Ikkunanpesijä” svengaa kuin se kuuluisa hirvi. ”Ikkunaprinsessan” agentti-jazz -sovitus on puhdasta psyykkistä kiihotusta.

Haudankaivuu on vastenmielistä touhua, mutta uusi Dallapé ei tähän sorru. Orkesterin pauhu repii mukaan jäyhemmänkin härmäläisen.

Tutustu myös vanhaan Dallapé-orkesteriin Elävässä arkistossa

A.Aimo & Dallapé

Vilho Vartiainen & Dallapé

Mauri Härmä & Dallapé

Lisää artisteista:Dallape

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Hyvä bändi ja saundi,mutta laulaja aivan mitätön.

Anonyymi Su 15.8.2010, klo 22.30

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä