Sweet Jeena & The Roomates

Sweet Jeena & The Roomates

Levyarviot - Ke 8.9.2010, klo 08.51 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

Sweet Jeena and The SweetheartsSweet Jeena and The Sweethearts

372
tykkää tästä

Roomates törmäsi viisi vuotta sitten suomalaiseen Jeena Ranckeniin, jolloin syttyi ajatus yhteistyöstä. Kvartetti innostui Jeenan taidoista ja alkoi materiaalin etsintä. Roomates kasasi naissolistille sopivia ehdokkaita laidasta laitaan, alkaen harvinaisesta Rosie and The Originalsin ”Angel Babysta” meillä paremmin tunnettuun ”Poor Little Fooliin.” Ricky Nelsonin ja Patti Pagen esitykset kuuluivat Sävelradion ohjelmistoon vielä 1970-luvullakin, ja saattaapa joku muistaa myös Esa Pakarisen huumoriversion ”Köyhä mä oon.”

Jeena halusi levyttää myös suomeksi ja pohdinnan jälkeen Roomates suostui kokeiluun. Jeena suomensi joitain kappaleita ja nelikko opetteli sanat foneettisesti. Metodi johti viiden suomenkielisen kappaleen levyttämiseen. Barbara Lynnin ”To Love Or Not To Love” kääntyi Jeenan kirjoituspöydällä muotoon ”Rakkautta vai ei ” ja Helen Shapiron ”Time and Time Again” tunnetaan tästä lähtien nimellä ”Aina uudelleen.”

Jeena tuo mieleen Pirkko Mannolan tai Laila Kinnusen nuoruuden päivät. Samanlaisen lapsenomaisen innostuneisuuden voi aistia myös Jeenan esityksistä. Wynona Carrin raikas ”Touch and Go” eli ”Kuule kulta” on tästä hyvä esimerkki.

Sweet Jeena and The Roomatesin minikiertue alkaa tänään keskiviikkona 8. syyskuuta Helsingistä ja jatkuu Turkuun ja Tampereelle. Kiertue huipentuu lauantaina Valkeakoskella. Säestyksestä vastaa Jeenan kotimainen bändi the Sweethearts.

Jeenan My Space -sivut

Katso video You Tubesta

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä