Suvi Teräsniska: Rakkaus päällemme sataa

Suvi Teräsniska: Rakkaus päällemme sataa

Levyarviot - Ke 15.9.2010, klo 12.54 - Toimittaja: Jukka Haarma

Suvi Teräsniska: Rakkaus päällemme sataa, 2010 - Kuva: Warner Music FinlandSuvi Teräsniska: Rakkaus päällemme sataa, 2010 - Kuva: Warner Music Finland

526
tykkää tästä

Kirjoitin pari vuotta sitten Suvi Teräsniskan ensilevystä Särkyneiden sydänten tie, että se on vuosikymmenen paras iskelmädebyyttilevy. Kantaa ei ole tarvinnut muuttaa. Enkä myöskään sen suhteen, että Suvi on hieno, poikkeuksellisen kauniin ja syvän äänen omaava nuori laulaja.

Uudella Rakkaus päällemme sataa –levyllä Suvin ääni pääsee entistä paremmin esiin. Riittää kun kuuntelee levyn aloituskappaleen ja singleraidan "Jos menet pois" ensiminuutin. Suvin ääni on saanut entistä enemmän varmuutta ja tuotanto samalla ilmavuutta. Suvin ääneen voi luottaa, sitä ei tarvitse peittää minkään ylimääräisen alle.

Suvin uusi levy on tehty huolella. Säveltäjiä, sanoittajia ja tuottajia on useita. Oikeita lauluja, oikeita sanoituksia ja oikeata tapaa lähestyä niitä on selvästikin mietitty.

Ei ole uutinen, että suomalainen iskelmä on liian usein, resurssien tai ajattelun puutteesta, liukuhihnatuotantoa.  Suvin kohdalla näin ei ole. Mikä ei sinänsä ehkä ole yllätys, harva se haluaisi pilata kultalevyillä alkaneen uran puolihuolimattomalla
toteutuksella.

Vaikka kokonaisuus toimii, niin katsoisin noin puolen levyn materiaalista nousevan tietyn rutiinitason, vaikka hyvänkin sellaisen, yläpuolelle. Ja parhaat raidat nousevat isoiksi, koskettaviksi lauluiksi,

Singleraita ja radiohitti "Jos menet pois" on varmaankin yksi niistä. Muita mahdollisia elämään jääviä lauluja ovat "Elän kosketuksesta", "Kaksi yksinäistä", "Jos mikään ei riitä" ja "En saanut sua pilviin". Viimeksi mainittu on tietysti vanha Jussi Hakulisen sävellys ja -yhtyeen hitti, jota Suvi on esittänyt myös Yön keikoilla. Siinä meillä on ison laulun upea tulkinta. Olli Lindholmin omanlaisensa juron tulkinnan jälkeen tämä kuulostaa joltakin aivan muulta.

Toinen iso laulu on Nalle Alhstedtin säveltämä ja Sinikka Svärdin sanoittama "Älä ikinä sano niin". Tuossa on aineksia lauluksi, jota keikoilla lauletaan mukana käsiä kertosäkeen kohdalla ylhäällä keinuttaen.

Tuollaiset laulut ovat Suville omiaan. "Älä sano ikinä niin" sisältää suuria tunteita, suuria kertosäkeitä, herkkiä suvantokohtia, sielukasta tulkintaa. Pikkusievyys tai liiallinen siloisuus, joista tälläkin levyllä on joitakin merkkejä, ei minusta Suville sovi.

Mutta kokonaisuutena ottaen: Jos pidätte suomalaisesta iskelmästä, kuunnelkaa tämä levy. Luulen, että ette pety. Suvin kautta suomalainen iskelmä on saanut tärkeän lisän perintönsä jatkeeksi. Suomalaista iskelmää ei pidä esittää tai kuunnella anteeksipyytäen, vaan juuri niin kuin Suvi sen tekee, siitä aidosti nauttien.

Katso Suvin esitys "En saanut sua pilviin" You Tubesta

Lisää artisteista:Suvi Teräsniska

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (9)

Hyvin huomioitu Matematiikan ihme,Teräsniska on siis ylittänyt tuplaplatinarajan levyllään Rakkaus päällemme sataa ja Teräsniskan levyjä on myyty yhteensä yli 100-tuhatta. Mutta artistiltahan on tullut useampia levyjä.

sari_yle Su 13.3.2011, klo 20.48

Meinaan vaan, että se tuplaplatinan myöntämisraja on nykyään 40000.

Matematiikan Ihme Su 13.3.2011, klo 00.14

Aika hyvin, jos levyä oli myyty vuoden 2010 loppuun mennessä 33250 ja nyt kymmenessä viikossa sitten vajaat 70000...

Matematiikan Ihme Su 13.3.2011, klo 00.10

Hienoa Suvi nuoresta iästä huolimatta olet tehnyt sen mitä muut vaan toivovat kohdalleen !

Anonyymi Pe 11.3.2011, klo 13.43

Suvi on Terästä ja Platinaa, onnittelut!

Anonyymi To 10.3.2011, klo 22.56

Tuplaplatina onnittelut Suville !

Anonyymi To 10.3.2011, klo 22.03

Uutta platinan verran,hyvä Suvi,hienoa musiikkia !

Anonyymi Su 28.11.2010, klo 13.46

Paljonko Suvin levyä on nyt myyty ?

Anonyymi La 23.10.2010, klo 15.02

Ihania kappaleita, tosi hyvät sanat ja sävellykset. Tähän ei voi kyllästyä Ikinä.
Suvi on paras!

Memmu Su 26.9.2010, klo 15.00

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä