Kaija Lustila: Näiden tähtien alla

Kaija Lustila: Näiden tähtien alla

Levyarviot - To 24.2.2011, klo 14.23 - Toimittaja: Juha-Pekka Sillanpää

Kaija Lustila: Näiden tähtien allaKaija Lustila: Näiden tähtien alla

344
tykkää tästä

Kun Kaija Lustilalle osui vuoden 2009 Tangolaulukilpailujen finaalissa esitettäväksi rock-yhtye Uniklubin kappale ”Näiden tähtien alla” kisa sai uuden käänteen. Kokenut tanssittaja muuntautui hetkessä vahvaksi tulkitsijaksi jota kuunneltiin hievahtamatta, henkeä pidätellen.

Siitä lähtien on puhuttu Kaija Lustilan uudesta tulemisesta. Artisti itse kertoo Satumaan haastattelussa että kyseinen biisi on viitoittanut hyvin pitkälle hänen uutta popahtavampaa musiikillista linjaansa.  Nyt puolitoista vuotta Seinäjoen tapahtumien jälkeen Lustilan odotettu uusi pitkäsoitto on vihdoin ilmestynyt. Täyttyivätkö odottajan odotukset?

Valitettavasti eivät täyttyneet. Albumin nimikappale on edelleen hieno, mutta levyn muut kappaleet ovat siihen verrattuna luvalla sanoen laimeita, paljon parjatulta perusiskelmältä kuulostavia raitoja. Jos (ja kun) odotukset olivat uudessa, rajoja rikkovassa iskelmälevyssä, kuulostaa lopputulos jo moneen kertaan tehdyltä ja tavanomaiselta.  

Levyn päätösraita ”Suudelma” saa tästä kritiikistä vapauttavan tuomion. Teemu Harjukarin säveltämä Sinikka Svärdin runo on paljaudessaan vahva esitys. Lustila on kertonut että kyseisen kappaleen esittäminen vaati ”Pikkuisen nieleskelyä ja sisäistämistä”. Albumin kappaleita valittaessa olisi ilmeisesti pitänyt nieleskellä ja sisäistää rohkeasti enemmän jotta ”Suudelman” kaltaisia teoksia olisi valikoitunut sille lisää.

Harmin paikka, sillä lähtökohta Kaija Lustilan uuteen tulemiseen oli jotain sellaista jota monelle artistille ei koskaan suoda.

Lisää artisteista:Kaija Lustila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (22)

Eipä tuota paljon,paljon parempaa Uniklubin versiota Radiosta kuule....
Kaijan tulkitsemana todella paljon parempi,senhän kertoo jo soittokerrat,todella upea Toivasen uusi sovitus jess :) !

Anonyymi La 5.5.2012, klo 21.39

Pohjanoteeraus on Kaijan Näiden tähtien alla. Voi että! Uniklubin versio on paljon paljon parempi.

Anonyymi La 24.3.2012, klo 00.09

Eipä olis Uniklubin kappaleesta suuri yleisö tiennyt mitään jos ei Toivanen olis tehnyt uutta sovitusta ja Kaija laulamana tuli hitti ! Siitähän tuli oikea Jytky ;)

Anonyymi Ti 17.5.2011, klo 11.05

Kaikki joukolla Ikaallisten Vihreille Niityille Heinäkuussa,Kaija on siellä esiintymässä,ja onhan mukana Jarikin orkestereineen ;)

Anonyymi Ti 17.5.2011, klo 11.00

Olen kuullut levyn radiosta , menee kategoriaan tavalliset levyt, joita
soitetaan joka päivä ihan tarpeeksi. Siis tämä NÄIDEN TÄHTIEN ALLA.

Anonyymi Ma 16.5.2011, klo 08.47

Olen ihmetellyt miksi joidenkin artistien levyjä mainostetaan esim. Tv:ssä,lehdissä ?! ( hoitaako mainostamisen levy-yhtiö !? ) Kyllähän levy myy jos se saa näkyvyyttä/kuuluvuutta ! Kaijan levyä en ole marketeista löytänyt ? Tottakai sen sitten tilasin,hienoa monipuolista musiikkia,paras kuitenkin kappale Näiden Tähtien Alla :)

Anonyymi Ti 3.5.2011, klo 20.33

Eihän levy myy jos sitä ei ole kaupoista saatavana ?? Kyllähän sen pitäis olla kaikkien halukkaiden saatavilla !

Anonyymi Ke 13.4.2011, klo 10.54

Mielestäni Kaija on saanut laulettavakseen monipuolisen valikoiman hienoja biisejä. Levyltä löytyy jokaiselle jotakin, on ihan iskelmähumppaa ja sitten syvällisempääkin otetta. Itse tykkäsin kovasti kappaleesta, jossa Kaija muisteli lapsuuttaan, lettipäisenä pikkutyttönä.

Aurinkoinen Pe 8.4.2011, klo 14.00

Olen käynyt 3:n suuren marketin levyt läpi,vaan eipä löytynyt Kaijan levyä ??

Anonyymi Ke 6.4.2011, klo 13.43

Samaa minäkin ihmettelen ? Ei ole löytynyt !

Anonyymi Pe 1.4.2011, klo 20.41

olen myös ihmetellyt miksi Kaijan levyä ei ole kaupan
olen hakenut sitä mutta ei löydy

Anonyymi Pe 1.4.2011, klo 15.38

Miksi Kaijan uutta tuotantoa ei ole kuultavissa you tubessa ?

Anonyymi Pe 11.3.2011, klo 21.36

Hyvä on tämä Kaija Lustilan uusi cd-levy, ei siitä mihinkään pääse. Mutta silti reipas Kaija esittää parastaan livenä lavoilla. Siellä muusikoilla ja solisteilla on aito ja suora kontakti yleisöönsä. Siellä tuo musiikin "pyhä yhteys" lopulta punnitaan. Minä kuuntelen mielelläni Lustilaa sekä levyltä että livenä. Eikä onneksi mene enää pitkään, kun kotimaiset kesälavat avataan! Sitten taas soi ja soi soi!

fant905 Ti 8.3.2011, klo 06.41

Ei kuvassa mitään vikaa ole ,hyvin Kaijan siitä tunnistaa,eihän sitä tartte aina suu "messingillä" olla ;)

Anonyymi Ma 7.3.2011, klo 21.26

Levyn kannessa oleva kuva on kummallinen. Kaijaa ei ole siinä kuin hailakka aavistus.

Anonyymi Su 6.3.2011, klo 16.34

Eipä ole Kaijan levyä meidän kaupoista löytynyt,vai ovatko kenties loppuneet,kun en heti alkumetreillä ehtinyt ostoksille !

Anonyymi La 5.3.2011, klo 12.40

Kyllähän Kaijalle sopii kaikki tyylit ;)

Anonyymi Pe 4.3.2011, klo 23.07

Portugalilainen "Fado"-Maritza on käynyt usein Suomessa osoittamassa, mitä syvä tunne merkitsee musiikissa. Sopisivatko "fadomaiset" tulkinnat myös Kaijalle. Muillekin? Ja iskelmien lisäksi balladit, herkät ja väkevät laulut, joissa tunne jyllää tuhatkybällä?
pohtii Eräs Kaija-fani

fadoamaisuutta Pe 4.3.2011, klo 10.22

Onnea Kaija kuukauden levy palkinnosta :)

Anonyymi Ke 2.3.2011, klo 23.14

Kaija on viihdyttäjänä tanssipaikoilla ja konserteissa todella varma ja kokenut esiintyjä.Turhan kauan vaan meni että uusi levy ilmestyi,itse tykkään levyn sisällöstä,vaikkakin nimikkokappale on parasta Kaijaa :)Toivoisin että hän jatkossa tekisi levyn missä olisi vanhoja klassikoita,unohtamatta kauniita slaavilaisia kappaleita ja vaikkapa vanhaa tanssimusiikkia ! Kuuntelen paljon musiikkia,mutta kun lavoille/tansseihin olen menossa,silloin kuuntelen pelkästään tanssimusaa siitä tulee hyvä fiilis,kun humpalle lähdetään:) Mielestäni Kaija on tämän hetken paras naistanssittaja lavoilla !

Anonyymi Pe 25.2.2011, klo 12.03

Kovin "lopulliselta" ja hätäiseltä tuntuu tämä Lustilan uuden levyn arvio. Yksi monien mielipiteiden joukossa. Mitähän kirjoittaja on miettinyt? Pikavoittoja eikä ikivihreitä musiikissa (eikä taiteessa ylipäänsä) kannata odotella. Ne tulevat kun ovat tullakseen. Pitää muistaa, että uusia kappaleita syntyy tässä maassa koko ajan. Kaija Lustilan kypsä ääni on edelleen käytettävissä yhä uusien iskelmien, balladien, laulelmien ja iskusävelmien tulkinnoissa. Ja Lustilan viihdyttäjän työ on koko ajan vahvasti tanssikansan parissa livekeikoilla, lavoilla ja tanssipaikoilla. Näin arvelen. Nuotit ovat siis hyvin viivastolla. Tuumii Eräs viihdemusiikin kuluttaja.

lustia8 Pe 25.2.2011, klo 10.39

Niin, se joka tykkää,ei varmasti välitä siitä mitä ns.asiantuntija sanoo,mutta ostaja ratkaisee ostaako levyn tai ei,itse aion kuitenkin sen hankkia !

Anonyymi To 24.2.2011, klo 19.54

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä