Jenna Bågeberg: Nyt!

Jenna Bågeberg: Nyt!

Levyarviot - Ke 4.5.2011, klo 10.11 - Toimittaja: Kimmo Sahramäki

Jenna Bågeberg: Nyt!Jenna Bågeberg: Nyt!

259
tykkää tästä

Jenna Bågeberg kruunattiin tangokuningattareksi kohta neljä kesää sitten 19-vuotiaana. Myöhemmin samana vuonna ilmestyi ensilevy, joka ei vielä Jennassa mahdollisesti piileviä tulkintakykyjä kovin laajalti esiin tuonut.

Toinen levy kantaa nimeä Nyt! - oikein huutomerkin kanssa. Se luo odotuksia, viittaa siihen, että nyt tärähtää sitä oikeaa Jennaa.

Mutta levyä kuunnellessa herääkin kysymys, onko tämä itse asiassa Jennan levy ollenkaan? Vai onko kyseessä tuottaja-sovittaja-säveltäjä Mika Toivasen levy, laulusolistina Jenna Bågeberg? Vähän niin kuin ennen vanhaan Phil Spectorin tuottamilla levyillä, jotka muistetaan nimenomaan tuottajan, ei laulajan nimen takia.

Pääosaan nousevat juuri Toivasen sovitukset, joissa on käytetty tavanomaista enemmän mielikuvitusta, haettu vaikutteita paikoin juuri Phil Spectorilta, paikoin vaikkapa Motown-soulista. Sointi on välillä todella hyvän kuuloista, valitettavasti kuitenkin välillä taas synteettiset torvet ja jouset antavat hyvin halvan ja 90-lukuisen vaikutelman.

Levyn lauluista suurin osa on säveltäjä-sanoittaja –kaksikko Mika Toivanen – Ilkka Vainio käsialaa. On vahinko, että oikein yksikään levyn lauluista ei aiheuta ahaa-tunnetta: tästä tulee varmasti hitti. Laulut ovat liikaa toistensa kaltaisia, edes sanoituksissa ei päästä perusiskelmälyriikan keskitason yläpuolelle yhdessäkään tapauksessa.

Kunpa löytyisi yksi kunnon edes syvälliseltä kuulostava balladi, jossa Jenna pääsisi näyttämään, mihin ääni riittää. Ja näyttämään myös sen, että oikean laulun osuessa kohdalle Jenna pystyisi myös välittämään laulullaan tunnetilaa, oli se sitten iloinen tai surullinen. Suomessa tietysti yleensä surullinen.

Hyvinhän Jenna tällä levyllä laulaa, niin kuin koulutetun laulajan pitääkin. Mutta kovin syvällisiä tulkinnat eivät ole. Tuntuu, että Jenna ei ole sisällä lauluissa. Eivätkä laulut anna tähän juuri mahdollisuuttakaan, sen verran pinnalliseksi tekstien maailma jää. Laulajan karisma ei tule esiin.

Haastatteluissa Jenna Bågeberg mainitsee muun muassa soulin sellaiseksi musiikkityyliksi, jota hän haluaa laulaa. Samoin sen, että jatkossa haaveena on myös omien laulujen levyttäminen. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan. Toinen levy ei vielä nosta Jennaa kaltaistensa lupausten joukosta esiin.

Lisää artisteista:Jenna Bågeberg

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (9)

Tää Roskaa ja tuskaa on huippuhyvä, musiikkivideo:
http://www.youtube.com/watch?v=2sr5Def7ISE

Anonyymi To 19.5.2011, klo 11.04

eipä sytyttänyt nämä kappaleet. Omaperäisyys puuttu kokonaan

Anonyymi Ke 11.5.2011, klo 20.47

Hyvä levy, minä tykkään ja paljon. Ja levyllä kyllä soi oikeat puhaltimet, ei "synteettisiä torvia". Roskaa ja tuskaa on ehkä paras kappale.

Anonyymi Ke 11.5.2011, klo 14.54

Tykkään ja todella tykkään !

Ilo kuunnella Ti 10.5.2011, klo 21.04

Jenna on ihan monipuolinen laulaja mutta itsellenikin tämän levyn sisältö oli aikamoinen pettymys. Toivon mukaan Jenna saa vielä uuden tilaisuuden näyttää kykynsä - joskin sen on mahdollista toteutua ainoastaan jonkin muun tuotannon alaisuudessa kuin Vainio-Toivanen.

Anonyymi To 5.5.2011, klo 18.58

olen samaa mieltä, että Mikan ja Ilen tyyli on tusinatavaraa, valitettavasti. Laulajissa varmaan olisi kykyä parempaankin!

Anonyymi To 5.5.2011, klo 09.59

Valitettavasti ei kuulu suosikkeihini. Vuosiin ei ole tullut Kuningatarta josta olis tullut koko kansan suosikki tai levyt olisivat myyneet,mistähän johtuu ?

Anonyymi Ke 4.5.2011, klo 23.13

En tykkää :(

Anonyymi Ke 4.5.2011, klo 11.34

Juu, no Mikan ja Ilen tyyli tuuntuu olevan "tusinatavaraa"...

Anonyymi Ke 4.5.2011, klo 10.54

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä