Retropop: Tämän hetken tähden

Retropop: Tämän hetken tähden

Levyarviot - Ke 2.11.2011, klo 16.48 - Toimittaja: Pekka Laine

Retropop: Tämän hetken tähdenRetropop: Tämän hetken tähden

199
tykkää tästä

1980-lukulaisen konemusiikin estetiikkaa on viime vuosina kierrätetty niin taajaan, ettei syntesoijilla silatulle popille tätä nykyä kovin herkästi höristä korvia. Piipittävät kosketinsoinnit, kevyesti jumputtavat rytmit ja yksinkertaisen tarttuvat melodiat puskevat vastaan kaikkialla nykymusiikin peruskaavana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö arkiseksi muodostunut syntsapoppailu olisi hyvin tehtynä raikasta kuultavaa.

Popmusiikissa usein ratkaisee ei se MITÄ teet, vaan se MITEN teet.  2000-luvun puolivälin tietämillä perustettu Retropop askartelee melko tavanomaisten ja tuttujen rakennusmateriaalien parissa, mutta saa väkerrettyä niistä sangen miellyttävää ja tarttuvaa käyttömusiikkia. Yhtyeen toisella albumilla kuullaan musiikkia, joka joskus kauan, kauan sitten olisi saattanut puksuttaa klubissa. Nyt Retropopin henkinen koti on radioaalloilla, videokanavilla ja keskellä aika tyypillistä nykyajan äänimaisemaa.

Solisti Saila Ojalan hyvin mieleen painuva lauluääni nousee vahvasti esiin Tommi Ojalan taiten laatimasta sointikuvasta. Pelkistetyllä otteella ilman keinotekoisia maneereja soivat laulutulkinnat sitovat Retropopin osaksi keskitien suomalaista pop-perinnettä. Suurimman osan huomiosta puoleensa vetävä keulakuva on yhtyeen valttikortti ja samalla mahdollinen riskitekijä.

Laulumelodiat ja niiden kautta tuleva helppous voivat Retropopin kohdalla avata tien suureenkin menestykseen. Samalla yhtyeen musiikkiin lurahtaa sekaan iskelmällistä sisäsiistiyttä, jolla vähänkin nirppanokkaisempi poppariyleisö taatusti nyrpistää nokkaansa. Pirullista Retropopin musiikissa on se, että Tommi Ojalan melodiat saattavat hyvinkin jäädä niidenkin takaraivoon soimaan, jotka pitävät yhtyeen musiikkia karvahattukansan tanssipoppina.

 

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä